Een razend populaire game die Angry Birds heet

Geplaatst op: 14 september 2011 door Suzanne de Jong in Nieuws, Verhalen

Dat het gratis flash spelletje Angry Birds insloeg als een bom op het gebied van populariteit, konden we eigenlijk al ver van tevoren raden. Iedereen met een IOS of Android phone of tablet heeft Angry Birds al eens aangeraakt. Maar vandaag zijn er eens keiharde cijfers naar buiten gekomen, en die liegen er niet om. Tijd om hier even dieper op in te gaan.

Zo is het spelletje waar je met kamikaze vogeltjes naar dikke groene varkentjes schiet al meer dan 350 miljoen keer gedownload. Ook heeft het spel een gemiddelde speeltijd op één dag van 300 minuten. Dat is per persoon, hé? Dat is toch belachelijk veel? Zes volle uren per persoon, per dag? Daar sta ik wel even van te kijken.

Wat houdt Angry Birds dan precies in? Zoals ik hierboven al zei, krijg je de controle over een aantal vogels die je door middel van goed gemikte stippellijnen laat vliegen naar hun doel. Dat doel bestaat uit een groep grote varkens die geraakt moeten worden. Een simpel maar geniaal concept, aangezien de levels gaandeweg steeds complexer worden. Soms ben je wel uren bezig om verder te komen, omdat die groene mestvreters veel te goed verscholen zitten achter een paar obstakels. Hebben ze meer hersens dan ik dacht.

Angry Birds is zelfs zo populair geworden dat het nu een ware franchise is geworden. Zo zijn er pluchen beesten te krijgen, T-shirts, tassen en andere hebbedingetjes die kennelijk erg goed verkopen. De ontwikkelaar heeft het hoog gezocht, en blijkbaar ook goud gevonden. Zijn kleinere games dan de toekomst, als we het op deze cijfers baseren? Een moeilijke vraag, maar wel een belangrijke.

Ook komen er steeds meer variaties op het spelletje uit. Zo kun je naast het origineel ook aan de slag gaan met de game Angry Birds Rio en heeft de gewone versie talloze updates ondervonden die levels hebben toegevoegd. Maar de kans dat er meer uitbreidingen komen is vrij groot te noemen.

Hoewel het simpele maar doeltreffende spelletje goed aanslaat, zijn de meningen toch verdeeld. De ene persoon is dolenthousiast omdat Angry Birds perfect vermaak biedt voor onderweg. De ander zegt dat de game inhoudelijk weinig toevoegt. Beide fronten kan ik begrijpen, maar je moet je bedenken dat Angry Birds zich richt op een bepaalde doelgroep. En toch kan ik me indenken dat heel veel lezers onder ons nu denken:

”verdorie, had ik vijf jaar gelden nu ook maar een spelletje bedacht met vogels en varkens. Want dan was ik nu schatrijk geweest.”

De ideeën put is nog niet opgeraakt. ‘Weest creatief en u zult bedenken’, luidt mijn devies.

Volg ons op Twitter!
Like ons op Facebook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s