Hoe druk was het nou op de Gamescom dit weekend?

Geplaatst op: 20 augustus 2011 door Erik Dekker in Nieuws

Toen wij afgelopen woensdag op de persdag waren op de Gamescom van dit jaar, waren we al verbaasd over hoe druk het was. Bij sommige games waren er zelfs aardig lange wachtrijen van een uur of meer. Toen op donderdag de deuren opengingen voor het grote publiek, toen wisten we pas hoe druk het ongeveer zou gaan worden. Bijna iedere vierkante meter werd wel bevolkt door een beursganger. Bepaalde stands kregen te kampen met rijen enthousiaste gamers van enkele tientallen meters. Dat was he-le-maal niks vergeleken met de bezoekersaantallen van dit weekend. Bekijk de video hieronder om het zelf met eigen ogen te kunnen zien.

Naar schatting waren er vandaag ongeveer 100.000 bezoekers die de gamebooths onveilig hadden gemaakt. Toen de deuren opengingen, was het resultaat dat bij sommige games wachtrijen stonden van meer dan negen uur! Negen! Dan heb je maar één game kunnen checken vandaag, zonder te hebben gegeten en te gedronken. Er waren naar verluidt ook meerdere ziekenwagens richting de Koelnmesse gereden om bezoekers die onwel waren geworden naar het ziekenhuis te brengen. Ikzelf denk dat de langste wachtrijen bij The Elder Scrolls V: Skyrim, Battlefield 3 en Diablo III hebben gestaan. Daar hebben de afgelopen dagen ook de meeste mensen moeten wachten voor een eerste glimps.

Nu kun je je hopelijk een beetje voorstellen wat wij hebben doorgemaakt de afgelopen dagen. Maar de lol die wij hebben beleefd was ongeëvenaard.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s