Square Enix koopt rechten op van True Crime: Hong Kong

Geplaatst op: 1 augustus 2011 door Erik Dekker in Nieuws

Uitgever Activision had onlangs besloten om de stekker te trekken uit de Guitar Hero franchise en True Crime: Hong Kong. Een erg pijnlijk moment, toen ik hierachter kwam. Ik keek namelijk best wel uit naar de nieuwe game in de True Crime reeks. Afgaande van gameplay ging de titel een beetje in de richting van Saints Row. En dat is geen slecht teken. Eeuwig zonde dus dat de game het daglicht niet zou zien. En al helemaal als je je bedenkt dat de game al voor 98% af was. Een zwarte dag in de geschiedenis van videogames. Maar er is gelukkig nog hoop, want Square Enix heeft zojuist aangegeven dat zij de rechten heeft opgekocht voor True Crime: Hong Kong.

Er zit echter een addertje onder het gras: de uitgever heeft namelijk in een interview aangegeven dat het niet de rechten van de IP heeft overgekocht. True Crime: Hong Kong zal dus onder een andere naam worden uitgebracht.Lee Singleton van Square Enix zegt hierover het volgende:

“It’s too early to say what the name will be. But the name will be pretty straightforward.”

United Front Games zal wederom achter het roer staan in de ontwikkeling van de game, net zoals het geval was toen Activision het nog uit zou geven. Lee Singleton zegt verder het volgende in het interview:

“When we met the team at United Front Games, it was a done deal in our eyes — we instantly recognized the huge potential in the game and the team. UFG is an incredibly talented team, who have individually worked on some of the biggest games in our industry, and this talent shines through from the moment you walk in the door.”

Een specifieke releasedatum wilde Singleton ons helaas nog niet geven. Wat wel duidelijk is, is dat de game gewoon op de Xbox 360, Playstation 3 en PC uit zal komen straks. Maar even iets anders.. Is het erg dat True Crime: Hong Kong straks onder een eigen naam gaat? Daar zullen de meningen ongetwijfeld over verdeeld zijn. Maar het is nog altijd goed nieuws dat een bijna afgemaakt project alsnog het daglicht mag zien straks. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar het eindresultaat!

Bronvermelding: Gamasutra

Volg ons op Twitter!
Like ons op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s