Spelbrekers gameradio

Geplaatst op: 25 juli 2011 door Suzanne de Jong in Verhalen
Tags:, , ,

Vandaag ga ik je vertellen over een radio uitzending die naar mijn mening de aandacht dubbel en dwars waard is. Het is een radioprogramma genaamd Spelbrekers dat wekelijks op de vrijdag middag een heel uur lang krijgt om de ether te vermaken met alle ins en outs uit de game wereld. De uitzending wordt verzorgd door Hendrik Jan-Ruiter met ondersteuning van spelcomputer museum John Groenewold.

De uitzending geeft aandacht aan de game nieuwtjes, het (p)rieviewen van games of onderwerpen die game gerelateerd zijn, maar ook oldschool ingame muziek komt aan bod. Natuurlijk zijn er meerdere radio programma’s die zo nu en dan wat over games of hardware te vertellen hebben, maar lang niet zo uitgebreid als Spelbrekers dit doet.

Enkele vaste gasten in het programma waaronder Harry Boekhout en Suzanne de Jong, ikzelf dus verzorgen wekelijks enkele (p)reviews over games. Jammer genoeg is dit toffe radio programma alleen te ontvangen in de regio Barneveld. Waar zouden wij geweest zijn zonder internet? Juist. Gelukkig zet onze Hendrik ook elke aflevering op de Spelbrekers website, waarin hij terug te luisteren is. Maar ook John van het spelcomputermuseum is noemenswaardig. Het museum die alle, maar dan ook alle spelcomputers vanaf het begin af aan bezit is ook wel eens een bezoekje waard. Als je deze wilt bezoeken, bezoek dan even de Bonami website.

Dus mocht je met deze herfstachtige zomerdagen je een keer vervelen, luister dan eens wat uitzendingen terug van Spelbrekers game radio. Of als je het wat verderweg van huis wilt zoeken breng een bezoekje aan het spelcomputer museum. Geen verkeerde bezigheden voor tijdens de regenachtige zomerdagen, al zeg ik het zelf.

Volg ons op Twitter!
Like ons op Facebook!

Advertenties
reacties
  1. ertheadius schreef:

    Grappig artikel. Het is goed om te zien dat ook radiostations nog aandacht schenken aan games. Dat mogen ze wat mij betreft ook wat vaker doen op stations zoals Veronica of Arrow Classic Rock.

  2. Erik Dekker schreef:

    Hier ga ik zeker eens naar luisteren. Bedankt voor de tip Suus:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s