Angry Birds ontwikkelaar mikt op 1 miljard downloads

Geplaatst op: 14 juli 2011 door Erik Dekker in Nieuws, Verhalen

Zo’n beetje iedere smartphone gebruiker heeft weleens van de game Angry Birds gehoord. Deze blijkbaar mateloos populaire app geeft de speler de mogelijkheid om middels touchscreen een aantal vogels in een katapult af te schieten om zo verschillende soorten obstakels omver te krijgen. Origineel? Nee. Vermakelijk? Absoluut. Inmiddels is Angry Birds naar schatting ongeveer 250 miljoen keer voor 79 cent over de digitale toonbank gegaan. Ontwikkelaar Rovio zegt dat dit nog niks is en is bijna zeker van zijn zaak dat de game uiteindelijk wel op een miljard smartphones komt te staan.

”Zes maanden geleden was dit nog ondenkbaar”, zegt Wibe Wagemans, PR-man van Rovio. Op zich is een nieuwe doelstelling niet zo gek, aangezien Angry Birds op iOS, Android, Windows Phone 7, Windows, Mac OS X, PlayStation 3 en PlayStation Portable te spelen is. Maar één miljard sales? Nou, dat vind ik een vrij hooggegrepen doel. Ik bedoel, zie jij het voor je dat straks 1/7e deel van de totale wereldbevolking Angry Birds aan het spelen is?  “We zijn altijd op zoek naar geld”, zegt hij in hetzelfde interview. Aha, daar komt de aap uit de mouw.

Wat misschien goed is om te weten, is dat de populariteit van een game in de eerste maanden altijd het hoogst is. De eerste zes maanden verkocht Angry Birds natuurlijk ontzettend goed. De game was een nieuwigheid; het gesprek van de dag, zo kun je het noemen. En het mag gezegd worden: de game is een ontzettend vermakelijke bezigheid voor korte speelsessies terwijl je bijvoorbeeld onderweg bent of wanneer je lekker onderuitgezakt op de bank aan het hangen bent. Na een tijdje neemt de hype van een game echter (geleidelijk) af en beginnen de verkoopcijfers natuurlijk ook te dalen. Angry Birds zal hierop hoogstwaarschijnlijk geen uitzondering vormen.

Ik betwijfel daarom of Angry Birds de miljard gaat halen. Zeg echter nooit nooit, aangezien de merchandise van de franchise al noemenswaardig grote vormen begint aan te nemen in de vorm van knuffels, bordspellen en televisie series.

Bronvermelding: All Things D

Volg ons op Twitter!
Like ons op Facebook!

Advertenties
reacties
  1. ertheadius schreef:

    Volledig mee eens. Ook al doet Rovio het goed op de smartphone markt, toch vind ik het simpelweg belachelijk dat ze een ego hebben van hier tot Tokio.

    Dat hele interview in jouw gegeven bronvermelding is trouwens interessant om te lezen, want dan kun je een aardig beeld krijgen over het gezicht van de ontwikkelaar. Er zit weinig bescheidenheid in, als ik het zo mag lezen in ieder geval.

    • Erik Dekker schreef:

      Ik sta niet in de schoenen van Rovio een beetje ego mag best vind ik. Maar niet téveel want dan kan het zich uiteindelijk eens tegen je gaan keren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s