Call of Duty: Black Ops Annihilation map pack

Geplaatst op: 12 juli 2011 door Suzanne de Jong in Impressies

Call of Duty: Black Ops wordt dagelijks met veel plezier door miljoenen mensen gespeeld. Logisch natuurlijk dat de ontwikkelaar heeft besloten de speelduur van de game uit te rekken door middel van nieuwe content. Inmiddels zijn er al drie uitbreidingen uitgekomen waar nieuwe maps inzitten. Er moet namelijk wel gevochten worden. Gamegasm heeft meegedaan aan een aantal bloedstollende vuurgevechten die zich afspeelden op de maps in de Annihilation mappack. Onze mening? Die vind je hieronder!

De maps Hangar 18, Drive in, Silo en Hazard zijn door ons inmiddels helemaal grijs gespeeld. Maar ook de zombie map Shangri-la komt aan bod. Wat zeker goed gedaan is aan de derde DLC zijn de variërende maps. Bij eedere DLC’s waren het over het algemeen wat grotere maps, en dat is hier beter gebalanceerd. Laat ik de maps eerst even kort beschrijven, zodat je een beeld kunt vormen over hoe de maps eruit zien. Deze zullen gepaard gepaard gaan met enkele bijpassende screenshots.

Zo is Hangar 18 qua grootte te vergelijken met de standaard map Nuketown. Een echte Blackbird (dezelfde geavanceerde spyplane die word ingezet bij de gelijknamige Killstreak) vormt het hart van de map. Verwacht op deze map wederom een grote stroom van grenade-spams en close-quarter vuurgevechten.

Drive In heeft een gemiddelde grote en is vooral heel erg kleurrijk. De map is vooral goed voor de team-based games. Door het grote open veld in het midden is het de kunst om veilig en wel aan de overkant te komen waar bijvoorbeeld de vlaggen van de vijand geplaatst zijn met Capture the Flag. Een gevarieerde map dus, maar wel eentje die op vele fronten slaagt.

Silo is vooral een map met meerdere verdiepingen in de vertrekken. Dit geeft dus het gevoel dat je niet alleen voor, achter, links en rechts goed uit moet moet kijken, maar ook boven en onder je. De ietwat grauwe grafische stijl geeft het gevoel dat je je in een zwaar geïndustrialiseerde omgeving bevindt. Een lichtelijk hopeloos gevoel, welke enkel gecompenseerd kan worden door bloedvergieten. Gelukkig heb ik altijd trouw een geweer bij me voor dergelijke momenten. Silo is de grootste map uit de mappack, maar biedt door de vele obstakels niet echt veel mogelijkheden voor de sluipschutters onder ons. Wees bij deze dus gewaarschuwd.

Hoe meer zombies hoe beter

De misschien wel meest besproken map uit deze DLC is Hazard. De map met de uitgestrekte graslandschappen die netjes bijgehouden zijn voor de golfbaan die er ligt, krijgt nu te kampen met patronen, granaten en air strikes. Door de ongelijke ondergrond is ook hier sprake van verschillende hoogte niveaus. Afgaande van mijn speelsessies, is Hazard duidelijk heel populair bij snipers. Dit geeft de map dus niet erg veel bewegingsvrijheid. Op het moment dat je namelijk heen en weer gaat lopen en in het gezichtsveld komt een een vijandelijke sluipschutter, dan kun je het hoogstwaarschijnlijk niet navertellen. Nou ja, totdat je de killcam hebt afgekeken in ieder geval niet. Wel ziet de map er machtig mooi uit, en is het zeker te zien dat er tijd en moeite in gestoken is. Want wie wil nou geen zenuwslopend vuurgevecht houden op een golfbaan? In het echt wordt het wat moeilijk, dus daarom moeten we het vooralsnog houden op een digitale voldoening.

Ook de zombie map Shangri-la is het zeker waard om meerdere keren te spelen. De prachtig mooie tropische omgeving waar je het de match tot verdoemenis in start, wordt ruw verstoord als er opeens zombie’s en bloeddorstige apen op je af komen. Door de interactieve omgeving (door het openen van deuren) komen zombies (en jij ook) soms in (on)zichtbare vallen terecht. Een kwalitatief zeer hoogstaande zombie map, door het gebruik van de mooie omgeving en de meerdere vallen. Alleen missen we Danny Trejo en de rest van de cast uit de Escalation map pack, want die hadden de tropische trip nog net even wat onvergetelijker kunnen maken.

Als ik kijk naar het grote geheel, dan moet ik toegeven dat de Annihilation map pack de beste DLC voor Black Ops is tot nu toe. De variatie van verschillende online maps en de goed afgeleverde Zombie map doet ons heel goed. Wel heb ik een opmerkelijk minpunt dat ik even kwijt moet. Het is iets wat deze mappack mist, wat in de originele maps van Black Ops juist wél zo goed gedaan is. We hebben het over de interactieve maps. Zoals in Launch de raket die er vandoor gaat en invloed geeft op de game en Radiation met het grote luik dat open en dicht kan. Als ze hier bij de Annihilation map pack wat meer aandacht aan besteed hadden was de map pack naar mijn mening beter geweest. Dergelijke interactieve zaken in een level, zorgen doorgaans voor de nodige twists in een vuurgevecht.

De game telt tot nu toe met alle orginele maps en DLC inmiddels 26 multiplayer maps en 4 zombie maps. Een prachtig mooi aantal, waar andere online games ontzettend jaloers op zouden zijn. Wat misschien wel een mooie toevoeging zal zijn voor de DLC die uiteraard ook voor Call of Duty Modern Warfare 3 verschijnen gaat, zal ook het verkrijgen van nieuwe wapens een idee zijn.

Op het moment van schrijven is bekend gemaakt dat er een vierde uitbreiding aan zit te komen. Verwacht wederom een vijftal nieuwe maps. Wat deze inhouden is nog niet bekend, maar hoe dan ook hebben we met de 26 nu aanwezige maps genoeg te doen tot Modern Warfare 3 uitkomt op 8 november dit jaar.

Deze impressie van de Call of Duty: Black Ops Annihilation map pack is gebaseerd op de Xbox 360 versie. De recensent heeft vele uren doorgebracht op de nieuwe digitale slagvelden en loopgraven en heeft naar horen zeggen de levens van vele ongelukkige soldaten achter zich gelaten. Wij geloven haar op haar woord, want anders zou ze deze impressie natuurlijk niet hebben kunnen schrijven. Annhilation kost 1200 microsoftpoints, wat neerkomt op tien tot vijftien euro, afhankelijk van waar je de punten hebt gekocht.

Volg ons op Twitter!
Like ons op Facebook

Hangar 18

Drive In

Silo

Hazard

Shangri-la

Advertenties
reacties
  1. Magnum Opus schreef:

    Mooi geschreven impressie. Ik twijfel nog of ik deze ga halen, omdat de prijs gewoon ontzettend hoog is voor een map pack. Als je je bedenkt dat Activision met een vierde uitbreiding komt, dan ben je in principe 60 + (12×4) = 108 euro voor het totale pakket kwijt.

    Maar je maakt me wel nieuwsgierig. Vooral Hazard en Shangri-la lijken me erg leuk om in de collectie te hebben.

  2. rob schreef:

    heey magnum opnus zin in een potje zombie ..
    psn:daashaasjes…. add me ..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s