Is dit de beste Playstation 2 game ooit gemaakt?

Geplaatst op: 9 juli 2011 door Erik Dekker in Impressies

Sony’s last-gen platform ging met der jaren gepaard met talloze titels. Natuurlijk konden in alle rust genieten we van een hele hoop uitstekende games zoals Kingdom Hearts, Persona 4 en Final Fantasy X, maar dat zijn titels die met een hoop marketing technieken werden uitgebracht. Als je maar goed genoeg blijft zoeken dan zul je ook enkele pareltjes vinden die jammer genoeg allang zijn vergeten door de rest van de wereld. Zo ook Animal Soccer World, welke gemaakt is door Phoenix Games. Een ontwikkelaar om niet te vergeten.

Animal Soccer World neemt je mee naar een schitterende wereld die wordt bewoond door Nederlands-Engels sprekende dieren. Het lijkt wel een paradijs op aarde, maar het zit in het instinct dat er ook competitieve gevoelens heersen tussen verschillende dieren facties. En hoe kun je deze spanning beter verwerken dan door een grootse voetbalwedstrijd te houden? Juist. En dat is precies waar de hele game om draait.

Waar Animal Soccer World zich pas echt in weet te onderscheiden is dat je de controller niet echt meer nodig hebt. Je hoeft enkel je ogen te gebruiken om de game naar een goed einde te brengen. Wil je even pauze houden na een zenuwslopende speelsessie, dan hoef je enkel op de knop te drukken. Simple as that! Het gemak dient de mens, moet Phoenix Games hebben gedacht.

Dat de game ook nog eens een onvergetelijke cast van voice actor(s) kent, dient slechts als smakelijke kers op de taart. Vanwege de hoge motivatie en enthousiasme, snijdt de cast gelukkig zo nu en dan eens een humoristische kant aan, zodat we onze lachspieren ten volle kunnen benutten. Want een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

De totale playthrough van Animal Soccer World kun je hieronder aanschouwen. Nu je na het kijken net als ik helemaal enthousiast over de game en de ontwikkelaar bent geworden, moet je eens verder kijken naar andere playthroughs van dergelijke games. Ook Peter Pan en Countryside Bears zijn namelijk gouden titels.

Mijn hart maakte een sprong van opluchting toen het einde van Animal Soccer World hintte naar een mogelijk officieel vervolg. Na de voetbalwedstrijd praten de dieren namelijk over een re-match die over zes weken plaats zou moeten vinden. Tot op heden heb ik helaas nog geen bericht ontvangen over een sequel, maar een HD Collectie van deze games zou een perfect cadeau zijn voor onder de kerstboom. Ik houd in ieder geval mijn hart vast tot er een officiële aankondiging wordt gedaan.

Dit artikel komt mogelijk niet overeen met jouw eigen kijk op de werkelijkheid van deze game en is eigenlijk slechts geschreven met sarcasme en ironie als uitgangspunt. De schrijver wenst niet persoonlijk te worden aangesproken voor commentaar en houdt zich op dit moment daarom ook schuil voor een mogelijke flame war. Eventuele aankopen van deze ontwikkelaar worden na teleurstelling door ons trouwens niet vergoed.

Advertenties
reacties
  1. ertheadius schreef:

    Hahahahahaha!!! GE-WEL-DIG gedaan. Waarom is deze game onder mijn radar gekropen in die tijd? Fenomenaal Phoenix!

    • Erik Dekker schreef:

      Ik ben ook al aan het zoeken op het internet om de game te kunnen krijgen. Perfecte titel voor een avondje lol met je vrienden. And beer. Lots of it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s