Age of Conan krijgt Free to Play model

Geplaatst op: 1 juli 2011 door Erik Dekker in Geen categorie

Het lijkt wel een trend te worden in de MMORPG wereld dat dergelijke games doorgaans een Free to Play model gaan gebruiken. Geen maandelijkse kosten meer, maar gratis volledige toegang tot (de meeste) content die in het spel zit. Soms krijgen MMO’s naast het Free to Play systeem wel een winkel waarin microtransacties kunnen worden gedaan. Denk aan de beste uitrustingen en wapens of zeldzame compagnons. Op deze manier kan de ontwikkelaar toch nog wat geld verdienen aan de game. En deze trend blijkt een groot succes te zijn. Verschillende MMO’s die al in een diep dal zaten, zijn er dubbel en dwars bovenop gekomen door het roer op deze manier om te gooien. Het ziet er naar uit dat ook de MMO Age of Conan gezellig mee gaat doen.

De game gaat met het nieuwe model onder de nieuwe naam Age of Conan: Unchained. Dat heeft ontwikkelaar Funcom aangegeven tijdens een persbericht. Zowel oude als nieuwe spelers worden aangemoedigd om de wereld van Hyborian te verkennen. De game krijgt naast nieuwe content ook een digitale winkel waarin extra content gekocht kan worden. Waarschijnlijk baanbrekende uitbreidingen, maar content die je personage een tijdelijke voorsprong zou kunnen geven op de concurrent. Hopelijk is het content die ook in de game gevonden kan worden; informatie die helaas nog niet bekend is.

Ik heb zelf de Collectors Edition van Age of Conan hier nog liggen, maar ik ben er nooit aan toegekomen. Misschien tijd om daar eens verandering in te brengen. De game schijnt op bepaalde fronten ontzettend sterk te presteren en is grafisch ook nog eens een glanzende parel. Consider me interested once again, Funcom.

Bronvermelding: PC Gamer

Volg ons op Twitter!
Like ons op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s