Crytek ”denkt na” over TimeSplitters 4

Geplaatst op: 27 juni 2011 door Perry Stet in Nieuws

De eerste TimeSplitters games waren vroeger mateloos populair. Het feit dat je in de hilarische multiplayer console samen met een vriend of vriendin op de bank tegen vele (bizarre) bots kon vechten, zorgde detijds voor veel positieve berichten. Omdat er zo ontzettend veel vraag is naar een nieuw deel, konden geruchten niet uitblijven dat Crytek hier al hard aan mee bezig is.

Crytek co-founder Avni Yerli heeft in een interview met website Nowgamer aangegeven dat het bedrijf ”diep nadenkt” over hoe het TimeSplitters op de juiste manier terug kunnen brengen op de hedendaagse markt. Hij geeft echter wel duidelijk aan dat er nog geen concrete plannen zijn voor de nieuwe game.

“Obviously TimesSlitters, historically, was for [Free Radical/Crytek UK] an important IP. rom our perspective we always had a lot of fun playing TimeSplitters – TimeSplitters 2 was amazing fun. Crytek and Crytek UK are interested in the IP; we are thinking about it but we’re trying to decide what we could do best with the IP, where we could bring it. There are no concrete plans yet”

Als een ontwikkelaar het überhaupt over een nieuwe game heeft, en al helemaal als deze game deel uitmaakt van een bekende franchise, dan kun je de klok erop gelijk zetten dat het bedrijf wel degelijk is begonnen aan de desbetreffende titel. Het is echter altijd fijn als je officiële confirmatie krijgt dat de game er daadwerkelijk aan zit te komen.

Het zet ons wel aan het denken. Wat zou TimeSplitters 4 kunnen bieden? Het zou raar zijn als er geen bots in zouden zitten, aangezien de voorgaande games daar zo bekend om waren geworden. Ook verwachten we wederom een grootse cast zoals The Chinese Chef en Gingerbread Man, welke allemaal met een dodelijk arsenaal het slagveld betreden.

Het makkelijkste scenario voor Crytek zou zijn om de voorgaande TimeSplitters games opnieuw uit te brengen in High Definition op de huidige consoles. In dat geval zou het geen overbodige luxe zijn om er online servers bij te voegen. De games moeten immers wel een beetje met hun tijd meegaan, toch?

Hopelijk horen we meer over TimeSplitters 4 rond GamesCom dit jaar.

Volg ons op Twitter!
Like ons op Facebook!

Advertenties
reacties
 1. magnumxopus schreef:

  Ja! Geweldig nieuws dit!!!! Ik kan gewoon NIET wachten op een nieuwe TimeSplitters:D Wat zal die game een verfrissing worden tussen al die CoD koeien…

  • Erik Dekker schreef:

   Ik heb TS2 een aantal keren bji een maat van me gespeeld, en heb erg gelachen om de bizarre multiplayer haha. Alleen het fenomeen ‘bots’ komt steeds vaker terug in games.

   Ik heb ben daarom benieuwd wat TS4 op tafel zal gaan brengen om zich te onderscheiden.

 2. ertheadius schreef:

  BRING IT! Ik heb TimeSplitters 2 toendertijd he-le-maal kapot gespeeld. C’mon Crytek, you know we want it!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s