Kerstman loopt Playstation Vita waarschijnlijk mis

Geplaatst op: 25 juni 2011 door Suzanne de Jong in Nieuws

Dat de Playstation Vita bij ons indruk maakte tijdens de E3 is inmiddels algemeen bekend, maar een specifieke release datum voor Sony’s nieuwe handheld was nog niet bevestigd. Er word echter druk gefluisterd over een mogelijke uitgave rond de kerstperiode. Maar dit gaat de gulle gever van de Noord Pool waarschijnlijk niet redden.

Een SCE  topman van Sony vertelde dat het bedrijf bang is voor een release van een late januari of een vroege februari. Hoewel het bedrijf positief is en blijft om de release klaar te spelen voor kerst dit jaar. Zo zegt de beste man het volgende:

“Sony knows it’s effectively gifting the festive handheld market to 3DS – but is still really confident of a success,” our source told us. “The overall strategy is that they want the hardcore to buy first and then spread the word. It’s a blow for us, but they think they can still do that in the UK without the Christmas sales boost.”

Toen er contact werd gezocht met SCE UK werd er niets meer gezegd dan:

“We haven’t announced a release date for [the Playstation] Vita yet.”

Daar kunnen we dus ook niet veel mee. In zowel de UK als in Nederland is er al een pre-order mogelijkheid. Hier zijn er twee versies van de Vita te pre-orderen. De goedkoopste versie kost 249 euro en gaat gepaard met een wi-fi mogelijkheid. De duurdere variant biedt naast wi-fi ook 3G internet. Deze kost maar liefst 300 euro.

Het zou voor Sony zo’n ontzettend goede zet zijn als de handheld voor of tijdens de feestdagen uit gaat komen en draagt zeker weten bij aan een groteske aanval op Nintendo’s 3Ds. Maar als we nou allemaal de kerstboom een maand later neerzetten en een maand langer laten staan, gelooft de kerstman misschien wel dat zijn agenda niet klopt en we dan tóch de PSVita onder de kerstboom kunnen vinden.

Volg ons op Twitter!
Like ons op Facebook!

Advertenties
reacties
 1. Suzanne de Jong schreef:

  Ik wil hem zooooooooooo graag hé die PSVita.
  Echt zooooooooooooooooooooooooo graag!!
  Heb ik het al genoeg benadrukt met m´n hoeveelheid o´s?
  Zoooooooooo graag!!!

  • Erik Dekker schreef:

   Sony heeft hoogstwaarschijnlijk goud in handen met de Vita en als de aangekondigde features zo goed zijn als ik denk dat ze zijn, dan denk ik dat dit nog wel eens het duurste najaar sinds tijden voor me gaat worden ;p

 2. magnumxopus schreef:

  Haha same goes for me:) Heb geen moment spijt gehad van mijn dag-1 aankoop van de Playstation Portable en ik voorzie eenzelfde scenario gebeuren bij de Vita!

  Deze handheld gaat scoren, mark my words.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s