Gerucht: PopCap wordt door EA overgenomen voor 1 miljard dollar

Geplaatst op: 23 juni 2011 door Erik Dekker in Nieuws

Het is vreemd genoeg allang 1-april geweest en toch komen er vandaag wel hele bizarre nieuwsberichten op het internet te staan. PopCap, beter bekend van de casual games Bejeweled, Peggle en Plants vs. Zombies, wordt volgens de geruchten namelijk door Electronic Arts overgekocht voor een wel heel hoog bedrag: 1 miljard dollar.

Website Techcrunch claimt van meerdere bronnen te hebben gehoord dat EA inderdaad in onderhandeling is met PopCap en deze zal opkopen voor 1 miljard dollar. Dit is vrij interessant, aangezien de studio al eerder had aangegeven het liefst onafhankelijk te blijven.

PopCap maakt per jaar ongeveer 100-150 miljoen dollar winst en wordt daarom met argusogen bekeken door de grotere uitgevers. De ontwikkelaar heeft al meerdere keren een royaal aanbod gehad van onder andere Microsoft, maar heeft deze laten liggen. ”Hoe het ook wendt of keert, of we worden opgekocht of niet, we willen altijd onafhankelijk kunnen blijven beslissen”, heeft de ontwikkelaar meerder keren aangegeven.

Popcap heeft tegenover GamesIndusty.biz aangegeven dat deze berichten niet waar zijn en verder niet willen te reageren op geruchten en speculatie.

Zowel Bejeweled als Peggle en Plants vs. Zombies zijn mateloos populair op de mobiele platformen. Zo blijkt maar weer dat die kant van gaming niet meer genegeerd mag worden; het zijn namelijk vrij simpele games waar we het over hebben. Maar het feit dat deze makkelijk op te pakken zijn, zorgt ervoor dat miljoenen bezitters van een smartphone één of meerdere PopCap titels hebben aangeschaft.

Volg ons op Twitter!
Like ons op Facebook!

Advertenties
reacties
  1. ertheadius schreef:

    1 miljard dollar?!? Damn..dit had ik niet gegeven aan PopCap persoonlijk. Leuk en aardig dat de mobiele markt zo in opkomst is, maar ik speel liever een game die mij vele uren bezighoudt. Niet een game die ik na 10 minuten weer weg zal leggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s