Final Fantasy XIII-2 voor 70% af, andere nieuwe details vrijgegeven

Geplaatst op: 14 juni 2011 door Erik Dekker in Nieuws

Net zoals bij Final Fantasy X het geval was, krijgt ook deel dertien in de reeks een spinoff. Tot op heden wisten we helaas vrij weinig van Final Fantasy XIII-2, tot vandaag. Berichten maken namelijk duidelijk dat de Japanse pers een aantal nieuwe, interessante ins en outs te weten is gekomen omtrent Square Enix’ nieuwste titel in de Final Fantasy franchise.

Volgens magazine Jump die op website Andriasang werd gequoteerd bijvoorbeeld, is Final Fantasy XIII-2 voor ongeveer 70% af. Dat zou betekenen dat de game mogelijk al dit jaar in de winkelschappen zou kunnen liggen. Klamp je er echter niet aan vast, want het is beter dat Square Enix de tijd neemt om van deze game een volwaardige Final Fantasy te maken.

Het ziet er ook naar uit dat de game een soortgelijke gameplay formule gaat hanteren als Final Fantasy XIII zelf. Dit betekent dus dat je een turn-based action RPG kunt verwachten waarin je op elk gewenst moment je personage van rol kunt laten wisselen. Kenners van de game weten genoeg als we het hebben over de zogenaamde Paradigm Shift feature, welke dus terugkeert.

Het is ook goed om te weten dat Square Enix duidelijk naar haar fans heeft geluisterd. Er ontstonden hevige kritieken op deel dertien in de franchise, omdat je in de game één lang lineair pad bewandelde. Sommigen hadden er geen problemen mee, maar op het internet kun je je heel goed ten gehore brengen. Resultaat hiervan is dat Final Fantasy XIII-2 meer vrijheid zal bieden. Verschillende alternatieve routes die naar het eindpunt leiden, met de daarbij behorende doodlopende paden die soms vol zitten met verborgen schatten.

Degenen die zich stoorden aan de grote hoeveelheid discs waar de Xbox 360 versie van Final Fantasy XIII op uitkwam, zullen ongetwijfeld tevreden zijn met het nieuws dat XIII-2 hoogstwaarschijnlijk op een kleiner aantal schijven gespeeld zal kunnen worden. Waarom weten we nog niet, maar de mogelijkheid bestaat dat de spinoff een kortere speelduur zal bieden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de cut-scenes niet uit CGI video’s zullen bestaan, maar uit in-game beelden. Dit zal aanzienlijk besparen op de benodigde ruimte op de disc.

Tenslotte hebben we ook vernomen dat Final Fantasy XIII-2 een wat meer interactieve dialoog feature. In plaats van simpelweg naar het gesprek te luisteren, kun je met behulp van de zogenaamde ”Live Trigger dialogue system” het verloop van het gesprek naar eigen hand veranderen. Meer details hierover zullen we ongetwijfeld binnenkort in handen krijgen. Directeur Motomu Toriyama heeft in ieder geval laten weten dat Live Trigger de conversaties in de game aanzienlijk meer interessant zullen gaan maken.

Hieronder kun je een aantal nieuwe screenshots aanschouwen. Maar wat misschien nog wel interessanter is, is dat we ook een E3 gameplay video van Final Fantasy XIII-2 hebben voor je, voor de eerste indrukken.

Volg ons op Twitter!
Like ons op Facebook!

Advertenties
reacties
  1. magnumxopus schreef:

    Ik hoop dat ze geleerd hebben van FFXIII, want behalve de naam voelde de game totaal niet aan als een Final Fantasy game..ik wil weer dorpjes kunnen bezoeken, een wereldkaart voor mijn neus krijgen en een airship besturen! Allemaal zaken die wel in vorige FFs zaten…We zullen zien..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s