Halo: Combat Evolved remake zal ook multiplayer maps uit Halo 2 en 3 bevatten

Geplaatst op: 9 juni 2011 door Erik Dekker in Nieuws
Tags:, , , , ,

Mijn hart klopte in een gevaarlijk hoog tempo toen ik hoorde dat Halo: Combat Evolved opnieuw gemaakt zou worden. De game was destijds vrij revolutionair op een spelcomputer. Slechts weinig first person shooters waren succesvol voor die game uitkwam. De levelstructuur en de offline multiplayer zorgden ook bij menig gamer ook voor vele uren aan heerlijk ouderwets vermaak. En dit jaar kunnen we het eerste avontuur van The Master Chief opnieuw beleven. En allemaal in high definition graphics. Geweldig toch? Maar wist je ook dat er multiplayer maps uit Halo 2 en 3 in het feestelijke pakket verborgen zitten?

In een interview die Kotaku met 343 Studio (de nieuwe studio achter de Halo franchise) voerde, kreeg ontwikkelaar Dan Ayoub een aantal interessante vragen voor zijn kiezen. Op de vraag welke maps er in de game zullen zitten, gaf hij geen specifiek antwoord, maar wat hij wel wilde mededelen was dat er zeven maps op de planning staan, waaronder een firefight battle. Deze zeven maps zijn remakes van de eerste drie Halo games, als ik het artikel op Kotaku mag geloven.

Ook wilde de Amerikaanse gamesblog verhaal halen over de terugkeer van het beruchte level The Library uit Combat Evolved. In The Library moet je door grote donkere gangen heen worstelen en grote massa’s aan Flood verslaan. Velen bestempelden The Library als het meest vervelende level in de geschiedenis van Halo. Komen dergelijke irritaties terug in de remake? Volgens Dan Ayoub heeft 343 Studio’s na veel overleg besloten het level identiek te houden aan het origineel. Je krijgt tijdens het spelen zelfs de optie om met een druk op te knop te wisselen tussen de graphics uit beide versies. Dus als je besluit om totale nostalgie mee te krijgen, dan kun je er ook voor kiezen om met de graphics van het origineel te spelen. Maar dit betekent dus ook dat The Library min of meer hetzelfde zal zijn in de remake.

Wat Ayoub wel op ons hart drukt is dat ”we tijdens het spelen alternatieve speelstijlen kunnen vinden vergeleken met het origineel”. Bedoelt hij dat we nieuw gereedschap tot onze beschikking krijgen? Een Warthog misschien om ons er makkelijker doorheen te loodsen? We kunnen op dit moment alleen maar gissen, maar het is goed om te weten dat er naar de vele reacties werd geluisterd.

Ik ben persoonlijk meer dan nieuwsgierig welke maps in de remake zullen zitten. Ik hoop met heel mijn hart dat het level Waterworks uit Halo 2 erin zal komen te zitten. Een massief donkere grot met verschillende routers en vallende rotsen, zorgde destijds voor grootschalige en intensieve vuurgevechten. Mijn nostalgische trip zal in ieder geval maximaal beleefd kunnen worden als we straks op Waterworks los mogen gaan. En anders in een mogelijke totale remake van Halo 2, wanneer Combat Evolved 2.0 een succes blijkt te zijn. Here’s hoping!

Bron: Kotaku

Volg Gamegasm op Twitter!
Like ons op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s