Wii U kost waarschijnlijk meer dan 250 dollar

Geplaatst op: 8 juni 2011 door Erik Dekker in Hardware, Nieuws

Nu het weer iets rustiger is rondom Nintendo’s nieuwste console, wordt het tijd om te praten over de geschatte prijs van de console. Wie denkt er met een paar honderd euro vanaf te komen, heeft het mis. Nintendo’s CEO Satoru Iwata heeft ons namelijk medegedeeld dat de Wii U hoogstwaarschijnlijk meer gaat kosten dan 250 dollar.

In een gesprek met dagblad Nikkei (vertaald door Bloomberg), heeft Iwata aangegeven dat de console ”waarschijnlijk” meer dan 20.000 yen gaat kosten, wat ongeveer neerkomt op 150 pond, of 250 dollar als deze getallen worden omgerekend.

Wat je moet weten is dat de Britse pond en de dollar op dit moment ontzettend laag staan, ten opzichte van de Euro. Zowel 150 pond als 250 dollar komt neer op ongeveer 170 euro. In deze tijd haalt men in Europa gewoon het teken van de onbekende valuta weg en stopt er een euroteken voor wat er dus op neer komt dat wij simpelweg meer zullen moeten betalen dan 250 euro. Wat ook interessant is om te weten dat de Wii bij launch ongeveer 249 euro kostte. Als je je bedenkt dat de Wii U in alle opzichten krachtiger gaat worden, dan is het op zich niet zo raar dat het apparaat een hoger kostenplaatje met zich meebrengt.

In een interview met GTTV’s Geoff Keighley, heeft Nintendo’s President van Amerika Reggie Fils-Aime gezegd dat het apparaat een ”ontzettend hoge waarde heeft” en ook een hoge mate van ”competitieve waarde”. Zal dat betekenen dat Nintendo de hardcore speler meer liefde gaat geven? De naam van de console zegt van wel (met ”U” dat de individuele speler aanduidt). Dit is helaas slechts speculatie, maar gezien de third party support die we gisteren al hebben gezien, denken we dat het wel goed zit.

Er is nog geen specifieke release datum voor de Wii U aangekondigd, maar verwacht de console ergens in 2012 verschijnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s