Eerste officiële afbeeldingen en info van Nintendo’s nieuwste console Wii U vrijgegeven (updated)

Geplaatst op: 7 juni 2011 door Erik Dekker in Nieuws
Tags:, , , , , ,

UPDATE: Er is nieuwe informatie vrijgekomen omtrent de hardware van de Wii U. Deze kun je hieronder vinden!

Vanavond haalde Nintendo tijdens de conferentie alles uit de kast. Een ijzersterke line-up voor de 3DS, wat eens tijd mocht worden, en daarnaast ook een nieuwe console. Het feit dat er een console aankomt, kunnen wij nog niet helemaal bevatten. Want ook al gaan er al lange tijd geruchten rond, het feit dat Nintendo met een officiële aankondiging kwam, zorgt ervoor dat onze monden helemaal openstaan van verbazing. Want wat er tijdens de presentatie werd getoond, was alles behalve logisch. De nieuwe console, genaamd de Wii U, is een kruising tussen een tablet, een Wii en een High Definition console. Volg je het nog? Misschien kun je een beter beeld krijgen middels een aantal afbeeldingen, welke je hieronder kunt vinden.

De Wii U console

De Wii U controller

De eerste specs zijn ook vrijgegeven:

Grootte Ongeveer1.8 inches groot, 6.8 inches breed and 10.5 inches lang.

New Controller: De nieuwe controller bevat een 6.2-inch, 16:9 touch screen en traditionele button controls., met daarbij twee analoge circle pads. Deze combinatie van knoppen haalt de barriére weg tussen games, spelers en de tv door een tweede ”venster naar de videogame wereld” te bieden. Klinkt interessant.

De oplaadbare controller bevat een Power button, een Home Button, een +Control Pad, A/B/X/Y knoppen, L/R knoppen en ZL/ZR knoppen. Ook zit er een accelerometer en gyroscoop in gebouwd met een rumble feature, camera, microfoon, stereo speakers, een sensor strip en een stylus.

Andere controls: Tot wel vier Wii Remote (of Wii Remote Plus) controllers kunnen tegelijkertijd aangesloten worden.

De nieuwe console ondersteunt alle Wii controllers en andere bijbehorende apparaten, inclusief de Nunchuk controller, Classic Controller, Classic Controller Pro en het Wii Balance Board.
Board.

Media: Een individuele zelf-ladende mediadrive zal 12-centimer grote high-density optical discs voor de nieuwe console afspelen. Daarnaast zal het apparaat ook 12-centimeter grote Wii optical discs afspelen. Games zullen ook verkrijgbaar zijn als downloadable content.

Video Output: Ondersteunt 1080p, 1080i, 720p, 480p en 480i. Compatible cables zijn inclusief HDMI, component, S-video en composiet.

Audio Output: Gebruikt AV Multi Out connector. Six-channel PCM linear output door de HDMI.

Opslag: De console zal een interne flash memory card hebben en biedt daarnaast de mogelijkheid om geheugen uit te breiden door middel van onder andere SD memory cards of een externe USB hard disk drive.

CPU: IBM Power-based multi-core microprocessor.

Release datum: De nieuwe console wordt tussen 1 april 2012 en 31 december 2012, of na het einde van het fiscale jaar van Nintendo.

Andere informatie: Vier USB 2.0 connector slots zijn inbegrepen. De nieuwe console is backwards compatible met Wii games en Wii accessories.
Note: details zijn onder voorbehoud.

Bevestigde games:

  • Assassin’s Creed
  • Darksiders II
  • Ghost Recon
  • Dirt
  • Aliens: Colonial Marines
  • Metro II
  • Batman: Arkham City

Prototypes/Games die nog bevestigd moeten worden

  • Battlefield
  • New Super Mario Bros Mii

De presentatie was op zijn minst onduidelijk te noemen. De Wii U is volgens Nintendo echt een console maar is ook compatibel met de Wii en de Nintendo 3DS. Ook komen er third party titels op uit zoals Batman: Arkham City, Battlefield 3, Assassin’s Creed: Revelations en Darksiders 2. De kogel is door de kerk en de bal ligt nu bij Nintendo. Krijgen we dus ook Zelda, Mario en Star Fox games in High Definition? Het is afwachten, maar wat wordt dat afwachten pijnlijk. Binnenkort meer informatie maar hier zul je het even mee moeten doen! Wij gaan de conferentie alvast een paar keer terugkijken, om eindelijk te snappen wat de Wii U nou inhoudt.

Verwacht zeer snel een uitgebreid artikel over de gehele Nintendo conferentie hier. Houd Gamegasm dus scherp in de gaten voor het laatste nieuws!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s