E3 2011: Ubisoft persconferentie

Geplaatst op: 7 juni 2011 door Erik Dekker in Nieuws

Ubisoft bestaat 25 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Namens Gamegasm wensen wij het bedrijf van harte gefeliciteerd en dat de volgende 25 jaar maar net zo succesvol mogen worden als de vorige!

Reden te meer om groots uit te pakken op de E3, toch? En dat doet Ubisoft. Het bedrijf heeft een groot genoeg arsenaal om haar eigen persconferentie te kunnen houden. De afgelopen jaren lag de focus voornamelijk op nieuwe delen in de Assassin’s Creed franchise. Ook in 2011 ontkomen we niet aan nieuwe beelden van het volgende avontuur dat Ezio Auditore Da Firenze beleeft. Maar Ubisoft biedt meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe Far Cry? Of een nieuwe Raving Rabbids titel? Precies. Wacht niet langer en lees snel verder!

Rayman Origins

Rayman komt weer helemaal in 2D terug, zoals we dat in de jongere jaren van hem gewend waren. Terug naar de roots en lekker old school. De game oogt erg vrolijk en je krijgt bij het zien van de beelden gelijk zin om het te spelen. Zeer herkenbaar zal voor vele de Tetris onderdelen zijn die verspreid over de game te vinden is. De muziek in de game is erg vrolijk en dikt de vrolijke beelden alleen nog maar dikker aan. Ook is er een hele toffe co-op waar twee spelers gezellig samen los kunnen gaan op de te verdienen muntjes. Eentoonig zal het niet snel worden met de variërende omgevingen. Zoals; sneeuw, water of een caribisch eiland. De game wordt in 2012 verwacht.

Driver San Francisco
De Driver franchise zat de afgelopen paar jaren een beetje in een diep dal, want de concurrentie begon steeds moordender te worden. Tijd voor een glorieuze comeback, moet men gedacht hebben want het ziet er naar uit dat Driver met San Francisco de reeks weer op de kaart gaat zetten. Er zullen heel veel missies te spelen zijn binnen, rond, en op San Francisco. De presentator noemt dit de “ideal playground” voor een race game. De game verblijd je met 79 challenges. Zal Driver met San Francisco zich opnieuw bewijzen? Hopelijk heeft de ontwikkelaar nog een aantal interessante troeven achter de hand, want er hangt zeker weten potentie van slagen in de lucht.

Far Cry 3

Het is alweer enkele jaren geleden dat we werden ondergedompeld in een corrupte open wereld waar we met onze geweren moeten zien te overleven in de wildernis. We hebben het natuurlijk over Far Cry. Deel twee combineerde actie met stealth en gaf de speler ook nog eens een behandeling van een malariamug. Een race tegen de klok, wat ervoor zorgde dat je de druk op een begeven moment wel begon te voelen. Tot onze grote verrassing komt Ubisoft op de conferentie met deel drie in de franchise en het ziet er grafisch gezien weer uit om je vingers bij af te likken.

De video begint met een korte scene in de jungle, wat vervolgd wordt door overweldigende gameplay. De moves zijn heel tof en de omgevingen adembenemend. De nadruk ligt wederom op het stealth gedeelte en het ziet er naar uit dat je grote delen van de game kunt uitspelen zonder dat vijandige soldaten jou in het kielzog hebben. Finshing moves als het doorsnijden van de keel of het afpakken van iemand anders zijn mes om hem vervolgens met stijl te bewerken: het zit er allemaal in. De demo eindigt met een climax, wanneer de speler in een helikopter stapt dat in een vijandig kamp staat. Natuurlijk gaat het mis en wordt het voertuig uit de lucht geschoten. Een cliffhanger dus, maar wel eentje die ons laat verlangen naar meer. Geduld is een schone zaak, want Far Cry 3 komt pas in 2012 uit.

Brothers in Arms: Furious Four

Wat als Inglorious Basterds een videogame zou zijn? Dan zouden we Brothers in Arms: Furious 4 op een zilveren schaal voorgeschoteld krijgen. Vier op hol geslagen Tweede Wereld Oorlog soldaten vechten tegen het Nazi Regime. Over de top actie zou je kunnen zeggen, net zoals in de film.Gameplay werd ons nog niet getoond, maar de trailer zet alvast een lekkere grauwe sfeer neer die ver over de top is. Volgens Ubisoft wordt er met FuriousFour een ”geheel nieuwe benadering toegepast in het shooter genre”. Wij zijn erg benieuwd hoe het uit gaat pakken dan.

En een nieuwe Brothers in Arms game zullen wij met open armen ontvangen, want de vorige delen waren erg interessant met een zware nadruk op een tactische benadering op het slagveld.

Ghost Recon Future Soldier

Ook al moesten we het tijdens de Xbox Conferentie doen met een trailer, zien we bij Ubisoft daadwerkelijke gameplay. Wat meteen opvalt is dat er textures niet worden geladen, wat meteen een nogal slechte eerste indruk geeft. We zien de ghost squad door de suburbs sneaken terwijl er op vijandige soldaten wordt gejaagd. Dit allemaal in stealth, totdat het vuur openbaar wordt geopend. Wat volgt is een chaotisch vuurgevecht door verschillende straten van de suburbs. Het feit dat er allemaal onschuldige voorbijgangers om je heen rennen, maakt het vrij chaotisch.

In de volgende scene zien we een soldaat in stealth (onzichtbaarheidsmodus), een drone activeren, welke een groot gevecht uitlokt met een groep soldaten. De game ziet er vreemd genoeg een stuk aanlokkelijker uit. De ghosts eindigen na het gevecht bij een container welke een gevangene bevat. Het wordt nog niet makkelijk om hem in veiligheid te brengen, want overal vliegen de kogels om hun oren.

Daar eindigt de gameplay demo. We weten niet helemaal wat we ervan moeten vinden, maar echt indrukwekkend kwam het nog niet over. Men zal nog een aantal interessante troeven moeten gebruiken om echt gevoelens los te wekken.Het feit dat je alle wapens volledig kunt customizen is in ieder geval al een goede start.

Ghost Recon komt uit op zowel de PC als de Playstation 3 en Xbox 360.

Track Mania 2

Track Mania won destijds veel populariteit door de user friendly building tools voor rijbanen. Track Mania 2 gaat er nog een schepje bovenop doen. Hoe? Allereerst door het bieden van veel betere graphics. Loopings die weer ver over de top zijn en andere absurde racebanen zullen niet ontbreken.

Trackmania 2 komt in september uit.

Raving Rabbids Kinect

Raving Rabbids Kinect is een vrij aparte game. Met het bewegingsgevoelige apparaat tover je de bizarre konijnen in je huiskamer. Het maakt niet uit wáár je aan het gamen bent, Kinect scant de omgeving waar je loopt en creëert zo mini-games waarin je tegen de Raving Rabibids moet gaan strijden. Leuke mini-games voor in de huiskamer en het is natuurlijk al weer een tijdje geleden sinds we voor het laatst hoorden van Rayman’s aaibare aartsrivalen. We zijn benieuwd hoe de game zich straks gaat ontwikkelen, maar het ziet er naar uit dat Raving Rabbids Kinect weer een dolle boel belooft te worden.

Assassin’s Creed Revelations

Alexandre amancio ,creative director bij ubisoft, verwelkomt ons om het laatste deel aan te kondigen van Assassin’s Creed Revelations. Zo krijgen we een aantal beelden te zien van de stad Masyaf, voor mensen waarbij deze naam mogelijk een belletje doet rinkelen. Dit is de stad waar het eerste gedeelte van Assasin’s Creed begint met Al’taïr. Hierbij krijgen we een doorgewinterde Masyaf te zien waarbij Ezio blijkbaar de stappen van Al’taïr terug gaat mogelijk op zoek naar nog delen van de puzzle.

In dit laatste deel ziet Ezio alvast er een stuk ouder uit maar afgezien daarvan lijkt hij nog lang niet zijn trucken te zijn verleerd. Een aantal zaken kwam alvast  bekend voor, zoals het oproepen van mede-assassins , maar ook een aantal nieuwe gevechtsmogelijkheden zoals voorbeeld het neerhalen van vijanden door het gebruik van zip-lines. In de gameplay video die we te zien kregen bevindt Ezio zich in een havenstad waarbij hij door middel van een vlammenwerper een aantal boten moet zien onklaar te maken. Nadien moet hij zich trachten een weg te banen door de brandende vuurzee. Een schouwspel waarbij de fantastische grafische kracht sterk wordt waargenomen.

Het ziet er dus naar uit dat in dit laatste deel Ubisoft alles uit de kast heeft gehaald om de lat nog hoger te leggen, zowel de grafische als gameplay-elementen die we te zien kregen zien er alvast zeer aanlokkend uit.

Een zekere topper in het Ubisoft arsenaal, alsook een fantastische afsluiter van deze E3 Ubisoft conferentie.

Advertenties
reacties
 1. Niels Dekker schreef:

  Geen Beyond Good And Evil 2….? Fuuuuuuuuuuu!!!

 2. Suzanne de Jong schreef:

  Trololo wat heb ik genoten van de persconferentie!

 3. Niels Dekker schreef:

  Wooooot! Die Far Cry 3 demo en die Brothers in Arms Furious 4 trailer zien er echt té vet uit… En AC Revelations ook….. aaaargh! En over Rayman Origins en Trackmania 2… Oh man, wat een topgames van Ubisoft!!

  • Erik Dekker schreef:

   Ubisoft was dit jaar inderdaad erg sterk! Ik miste alleen Beyond Good & Evil, maar die komt dus binnen enkele jaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s