E3 2011: Sony persconferentie

Geplaatst op: 7 juni 2011 door Erik Dekker in Geen categorie

Sony heeft de afgelopen periode de nodige klappen gevoeld met grootschalige aanvallen van hackers in het Playstation Network. De verwachtingen voor een goede E3 presentatie van het bedrijf zijn dit jaar dan ook hooggespannen. Weet Sony content te leveren waar onze monden wijd van open gaan staan? Games als Uncharted, Resistance 3 en Star Trek komen uitgebreid voorbij, dus op dat front zit het al goed. Allemaal nieuwe content en zelfs een paar aankondigingen die we niet hebben zien aankomen. Je leest het allemaal hier!

Uncharted 3: Drake’s Deception

Sony trapt de conferentie ijzersterk af met paradepaartje Uncharted 3: Drake’s Deception. Aan het begin van de gameplay demo zien we schattenjager Drake op een schip in de oceaan terwijl het hard stormt. Hij sluipt zich een weg naar binnen en schakelt een aantal soldaten zonder problemen uit. Wat meteen opvalt is het hoge oog van detail waar Naughty Dog wederom veel aandacht aan heeft besteed.Maar dat zijn we wel gewend van de Uncharted franchise nu. Niettemin is het goed om dit even te benoemen.

Klim en klauterwerk staat nog steeds centraal en tijdens de gameplay demo krijgt Drake de nodige obstakels voor zich waar hij zich effectief doorheen moet zien te worstelen. Het gaat voor even goed, maar de goedgebekte schattenjager wordt in de kraag gevat door een aantal bandieten. Wat volgt is een goed geplaatste vechtmaneouvre waarna Drake met een pistool een aantal soldaten uitschakelt. Het schip begint echter te zinken en Drake wordt meegesleurd door de stroming. Wat een schouwspel wanneer het water het schip binnenkomt! De emoties die Drake tijdens het spelen aflevert draagt alleen maar bij aan het gevoel van realisme en het ziet er naar uit dat hij het moeilijker gaat krijgen dan ooit.

Een hoogtepunt in de trilogie? Wie weet. Er is maar een manier om daar achter te komen, maar de eerste indrukken zijn in ieder geval zeer goed.

Uncharted 3 komt naar verwachting op 1 november 2011 uit.

Resistance 3

Een tweede interessante game is Resistance 3. Het is voor het eerst dat er daadwerkelijke gameplay beelden van de singleplayer getoond worden. Wat meteen opvalt is dat de sfeer weer lekker grauw en hopeloos aanvoelt, een beetje te vergelijken als bij Killzone .De speler wordt omsingeld door een groot aantal aliens en we zien daarnaast ook een beeldvullende spin die huis loopt te houden. Weinig zin om je hier doorheen te vechten dus de soldaten proberen te vluchten. ‘‘Live to fight another day” dus.

Resistance 3 is te spelen met zowel Move als in 3D.

God of War Origins Collection / Team ICO Collection

Fans van God of War zitten ongetwijfeld met smart te wachten op een nieuw deel in de reeks. Zover is het helaas nog niet in de presentatie, maar Sony kondigt wel een God of War bundel aan waar een ge-remasterde versie van Chains of Olympus en Ghost of Sparta in zit (beiden PSP titels die naar de Playstation 3 gaan). Deze zijn te spelen in High Definition en in 3D.

Hetzelfde geldt voor de Team Ico Collection, waarin je ICO en Shadow of the Colossus in een sterk verbeterd grafisch jasje en 3D kunt spelen.

Beide collecties komen in september uit op de Playstation 3.

NBA 2k12

Move is perfect geschikt voor sportgames, zodat je echt het gevoel hebt in de game te zitten. Zo ook bij NBA 2k12, althans dat meldt de ontwikkelaar. Je hoeft alleen maar de speler te targetten en dan kun je daarmee effectief gaan basketballen. Dit zorgt volgens de ontwikkelaar voor ”de beste NBA ervaring ooit”. Maar wat als het andere team nou de bal heeft? Dan target je simpelweg de verdediger die het dichtst bij de bal staat en die zal zijn uiterste best doen om deze af te pakken.

Medieval Moves: Deadmund’s Quest

In de gameplay demo kruipt de speler in de huid (geen woordgrap) van een skelet. Met de move controls kun je een op een bewegingen uitvoeren in het spel. Zo bepaal jij hoe gevechten verlopen. Met een pijl en boog, een zwaard en schild en magische spells moet er genoeg afwisseling zijn. De game wissel first en third person camera perspectieven af zodat puzzels beter zichtbaar zijn. Een game die goed gebruik maakt voor de Move controls. Of beter gezegd: de hele game is gemaakt om te laten zien wat je met Move kunt doen.

Infamous 2

In de trailer die Sony ons laat zien, komen we een opgevoerde Cole tegen. Dit keer heeft hij niet alleen de beschikking over Thunder, maar ook over Fire en Ice. Zogezegd komen daar ook nieuwe, bijpassende vijanden bij zoals Ice Giants. Dit brengt meteen een hoop nieuwe interessante tactieken op tafel. Beeldvullende explosies, ontploffende helikopters en een corrupte stad die op het punt van de afgrond staat. Sucker Punch heeft met Infamous een franchise in handen met veel potentie. We zijn benieuwd hoe Cole dit avontuur aanpakt.

Sly Cooper: Thieves in Time

Exclusieve aankondiging van Sony is deel vier in de Sly Cooper franchise. De trailer laat ons nog weinig verhullends zien, maar het feit dat Sly 4 ergens in 2012 het levenslicht ziet, is in principe al nieuws genoeg. Wat de trailer wel laat zien, is dat stealth wederom centraal staat.

Dust 514

Een first perosn shooter in het EVE universum gaat onder de naam Dust. De schietelementen die we tegenkomen brengen n in principe niets nieuws op tafel en de mechanieken zien er nogal verouderd uit. En toch, als de game daadwerkelijk aansluit op het EVE universum en beide games met elkaar verbonden zouden kunnen worden, dan hebben we hier te maken met een hele ambitieuze titel. Veldslagen leiden, als we de ontwikkelaar mogen geloven, tot gevolgen in EVE Online. Ook kunnen spelers van beide games elkaar helpen met Mercenaries. Aan dit concept hangen veel risico’s, want het staat of valt bij de uitwerking. Het wachten is daarom ook op het eindresultaat.

Star Trek

Mass Effect meets Star Wars, zo zou je de game Star Trek kunnen beschrijven. Je ziet in de gameplay trailer duidelijk elementen uit beide games tevoorschijn komen en in het verhaal moet je met je eigen crew tegen de meest onmogelijke gevaren vechten. Klinkt heel erg als Mass Effect, niet? Maar dat is niet erg, want een game hoeft niet altijd te spatten van originaliteit om goed te zijn.

Playstation Vita

Sony heeft de opvolger van de PSP, de NGP, eindelijk omgedoopt tot de Playstation Vita. De geruchten gingen al enkele dagen de ronde, maar het was natuurlijk slechts wachten op de confirmatie van het bedrijf zelf. Wat we ook te horen kregen is dat er twee versies van Vita te verkrijgen zijn: een met Wi-fi en een met Wifi + 3G netwerk. Het maakt dan niet uit waar je bent, je zal online kunnen blijven gamen, mits je connectie redelijk genoeg is natuurlijk.

Uncharted Golden Abyss

De langverwachte game Uncharted NGP wordt eindelijk live getoond aan het grote publiek. Wat meteen opvalt is dat Uncharted Golden Abyss grafisch amper onderdoet voor zijn grote broer op de Playstation 3. Dynamische lichtval, vloeiend over elkaar lopende beelden en verschillende manier van controls (buttons, touch screen, etc).

Deze verschillende controls helpen Drake over verschillende obstakels heen, wat tot meerdere speelmogelijkheden leidt. Interessant en origineel en we krijgen meteen te zien wat de Playstation Vita allemaal aankan. Als je je bedenkt dat een console met der tijd steeds meer aankan (kijk maar naar het verschil tussen de eerste games op de Playstation 3 en de huidige), dan begrijp je de potentie van de Vita waarschijnlijk wel.

Ruin

Na Uncharted zien we een Diablo-achtige dungeon crawler genaamd Ruin op de Vita voorbij komen. Volgens de ontwikkelaar een ”social-action Role Playing Game” en is direct compatibel met de PS3. Grafisch ziet het er vrij goed uit en een dungeon crawlers op de handheld zijn helaas dun bezaaid. Meerdere character classes, diep ability systeem en ontzettend veel loot. Ook omgevingen kunnen kapot worden geslagen, mits je spierkracht goed genoeg is. Genoeg potentie om een succesvolle titel te worden dus.

Maar er is meer. Na de presentatie op de Playstation Vita, gaat de ontwikkelaar door met spelen op de Playstation 3, met precies dezelfde save-file. En dát is interessant, aangezien je door kunt spelen als je plotseling weg moet van huis en je toch besluit je Vita mee te nemen.

Modnation Racers Vita

Met Modnation Racers op de Vita krijgen we een geheel nieuwe race-game voor onze kiezen. Geen simpele port, zoals de titel mogelijk doet vermoeden maar een nieuw deel in het universum van de franchise. Met de kracht van de Playstation Vita kun je zelf racetracks maken en bewerken. De verschillende controls maken het mogelijk om unieke racebanen te maken (met je vinger over het scherm de bochten bepalen). Daarnaast kun je ook andere zaken beïnvloeden zoals de keuze om waar dan ook een dorp neer te zetten of bepalen op welk tijdstip jouw racebaan open zal zijn voor een testrit. Dergelijke mogelijkheden maken Modnation Racers een racegame om naar uit te kijken. De game weet grafisch gezien nog niet echt te overtuigen, maar misschien zijn we gewoon verwend door al die andere titels op de handheld tot nu toe.

LittleBigPLanet Vita

Ook LittleBigPlanet op de Playstation Vita mag niet onbenoemd blijven. Met de Vita controls krijg je veel meer mogelijkheden om de game te spelen dan je op de Playstation 3 zou kunnen. De modtools zijn ook nog eens veel meer gebruikersvriendelijk geworden. Als de community net zo actief wordt als op de consoles, dan zou LittleBigPlanet Vita wel eens een ijzersterke launch game kunnen worden.

Street Fighter X Tekken

Wat zou een nieuwe handheld nou zijn zonder de lancering van een uitgebreide beat-em-up game? Precies. Daarom kan de Vita straks genieten van Street Fighter X Tekken, een game die, beide werelden samenvoegt tot één groot geheel. Maar er is meer.

In de presentatie die we te zien krijgen, zien we Cole van Infamous voorbij komen met al zijn superkrachten. Geen slecht entree, aangezien zijn vaardigheden goed van pas komen in de arena. Zie het als een soortgelijke cameo van Kratos in Mortal Kombat.

 Playstation Vita prijzen

Een krachtig apparaat als de Playstation Vita gaat natuurlijk gepaard met hoge prijzen om alles te kunnen bekostigen, toch? Nou moeten we vertellen dat het kostenplaatje nog best meevalt. De Wi-fi only versie van de Vita kost namelijk 249 euro, wat gelijk staat aan de consumentenprijs van de Nintendo 3Ds. Het 3G model, dat ook met Wi-fi komt, kost 299 euro. We verwachtten dat de Vita duurder zou zijn dan de 3Ds, dus dit nieuws komt aan als een meevaller.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s