E3 2011: Nintendo persconferentie

Geplaatst op: 7 juni 2011 door Suzanne de Jong in Geen categorie
Tags:, , , , ,

We wisten eigenlijk allang dat er een opvolger voor de Wii aan staat te komen. Maar de specifieke details wisten alleen de knappe koppen bij Nintendo. Geheimen bestaan echter om uiteindelijk gedeeld te worden met de rest van de wereld, toch? Precies. En daarom komt Nintendo vandaag naar buiten met een aantal sappige details omtrent het nieuwe apparaat. En geloof ons, je zult je ogen niet geloven. Oh, en het bedrijf komt ook nog met een ijzersterke line-up aan nieuwe triple A titels. Welke dat zijn? Dat lees je allemaal hier!

Zelda’s 25th Anniversary


Wederom reden voor een feestje, vorig jaar was onze loodgieter Mario jarig en dit jaar is het Zelda. Een heel orkest dat het begin van de show inluidt met prachtige beelden van de Zelda franchise die ons geheugen doet opfrissen, samen met de prachtige en vooral herkenbare sound zetten ze gelijk een goede sfeer neer. Dit jaar zijn er een heleboel plannen rondom Zelda. Zowel voor de 3DS als hun nieuwe console. Zelda: Oricana of Time voor de 3DS komt komend volgens weekend uit. Voor de Nintendo Dsi gaat er een gratis (mini) game uitkomen die te downloaden is. En bij de nieuwe game voor de Wii, Zelda Skyward Sword komt een speciale gouden editie van de Wii Mote. En een zeer leuke toevoeging is Zelda Symphonica. Zelda Symphonica gaat de wereld rond met hun orkest om alle oren te verblijden met de muziek van onze favoriete groen geklede tijdreiziger. Ook zullen er twee cd’s verschijnen. Een zal de oude originele Zelda sounds bevatten, de ander zal Zelda Symphonica muziek. De laatst genoemde gaat deze herfst beginnen met een wereldtour. Laten we hopen dat ze dan ook in Nederland komen optreden.

Nintendo 3DS


Ook de Nintendo 3DS heeft weer een hele dikke line up gekregen voor het komende jaar. Gelukkig maar, aangezien de launch titels van de Nintendo 3DS niet bepaald waren om over naar huis te schrijven. Natuurlijk zaten er wel een aantal goede titels tussen, maar we misten een beetje de X-factor, de games die het het daadwerkelijk waard maakten om een 3Ds te kopen. Dit jaar is het anders. First Party games staan duidelijk vooraan bij de conferentie. Welke dat zijn? Dat lees je hieronder.

Mario Kart

Deze game zou je wel Mario kart 2.0 noemen. Net zoals een normale Mario game in het repertoire thuis hoort, is een Nintendo console niet compleet zonder een nieuwe Mario Kart. Het bedrijf kwam gelukkig met een antwoord en jawel, dit jaar kunnen we al weer aan de slag op nieuwe circuits die hopelijk weer lekker over de top zijn. Veel meer mogelijkheden en optimaal genieten van de race monsters. Zo kun je met een soort skydive die aan je race wagentje hangt vliegen, onder water rijden en zelfs je auto’s customizen. En dit allemaal in 3D, en al deze kerst kan het spel onder de kerstboom liggen.

Star Fox 64 3D

Het wachten was op een nieuwe Star Fox die uit gaat komen op Nintendo’s nieuwe handheld. Helaas geen nieuw deel in de serie, maar wel de remake van, volgens ons, de beste titel uit de franchise! Deze keer kan je op de 3DS ook door je handheld heen en weer te bewegen je schip besturen. Ook is de game in co-op te spelen met je vrienden online. Zo had je vroeger de characters die tegen je babbelden tijdens het vliegen. En nu zijn het je vrienden waar mee je vanaf september weer aan de slag kunt met Fox en zijn jolige team. ”Do a barrel roll”!

Super Mario 3DS

Wat is een Nintendo console/handheld zonder een nieuwe Mario game? Juist, net zoveel als een zwembad zonder water. Wederom mag Mario aan het werk en we zien hem klimmen en klauteren over nieuwe obstakels en nieuwe puzzels die hem staan op te wachten. De game ziet er heel erg leuk, vrolijk maar weinig vernieuwend uit. Maar dat is toch niet erg? Mario games staan daar doorgaans niet om bekend. Het bieden van kwaliteit zien we echter wel gelukkig weer terug, zoals we dat altijd van Nintendo gewend zijn. Een pure nostalgische factor, maar dan gegoten in een nieuw grafisch jasje. Klinkt veelbelovend, toch? Veel gamers zullen niet kunnen wachten om dit op hun 3DS te spelen en deze titel zal voor sommigen ongetwijfeld dé reden zijn om een 3DS in huis te halen. Dit kan nog voor het eind dit jaar.

Kid Icarus Uprising

Ook kid Icarus is weer helemaal terug van weggeweest en deze keer ook met een knallende multiplayer voor alle 3DS spelertjes. Het heeft even mogen duren, maar we krijgen dan ook meteen een game van formaat in onze handen gedrukt straks. In de trailer zien we Icarus de godin Medusa uitdagen tot een gevecht op leven en dood. En het ziet er naar uit dat het er hard aan toe zal gaan. Ook kan je thuis aan de eettafel met mystery cards een levensecht gevecht tot stand brengen met een vriend of vriendin. Zal Kid Icarus de nostalgische factor kunnen doorbreken en op zichzelf staand hoge cijfers kunnen boeken? We gaan er eind dit jaar achter komen.

Luigi’s Mansion 2

Ook het broertje van Mario gaat ook weer vrolijk spookjes vangen op de 3DS. Compleet in een nieuwe setting. Een nieuw avontuur in het leven van Luigi. Mario’s grote broer staat misschien vaak in zijn schaduw, maar gelukkig heeft Nintendo besloten ook de groene loodgieter wat meer liefde en aandacht te geven. Het gevolg? Luigi’s Mansion 2. Verwacht weer lekker over de top actie en angstaanjagende momenten (mits je natuurlijk in het donker zit).

Pokédex 3D

Deze pokédex kan je gratis, ja je leest het goed, gratis downloaden. Er zijn meer dan 150 Pokémon in volledig 3D te bekijken. Leuk voor onderweg, of gewoon als je wilt zien hoe jouw toekomstige slaaf eruit ziet. Tot in het kleinste detail, want voor minder gaan we niet.
3D Classics Excitebike

Ook deze game is gratis te downloaden. En zal door NES fans van het eerste uur met open armen ontvangen worden. Ontzettend interessant voor nieuwkomers in de reeks, want nostalgie maakt gamers soms blind. Degenen die niet bekend zijn met de reeks die kunnen de games met een schone lei beleven.

De rest van de 3DS line up is als volgt:

 • Animal Crossing
 • Paper Mario
 • Mario and Sonic at the London 2012 Olympic Games
 • The Rolling Western
 • Picture lives!
 • Ace combat 3D
 • Heroes of Ruin
 • Resident evil: Revalations
 • Fifa soccer 12
 • Metal Gear Solid 3D: Snake Eater
 • Tetris

Ook wordt de 3DS van een E-market en een browser voorzien. Je kunt veel zeggen maar de 3DS heeft ook zeker zijn zegje gedaan deze E3.

Wii U


Daar is hij dan, de nieuwe Wii! En deze heet dus de Wii U. De geruchten waren tot gisteren aan toe heftig te noemen, want over de controllers gingen vooral heel veel verhalen rond. Maar nu weten we het zeker. De controller in de Wii U biedt huis aan 1 scherm van 6.2”. Dit scherm is ook een touch pad en bevat een “evenwichtsorgaan”. Ook zal er net zoals bij de DS een touch pen bij zitten. De mogelijkheden zijn ongekend. Zo kun je gamen op de controler zelf, met de pad aimen op het scherm, vanaf de grond het gebruiken voor bijvoorbeeld golf, video’s kijken en zelfs gebruik maken van een browser. Het gamen zal gaan met twee sticks, een vierpuntsdruktoets, de A, Y, B en X toetsen en vier schouder buttons.

Het toffe is dat net zoals bij de PSVita, je games vanaf je console naar de controller kan streamen en ongestoord verder kan spelen. 3DS games zullen ook naar de console komen dus. Het is verrassend hoe mooi de graphics zijn, want eindelijk is het zo ver dat Nintendo ook naar HDMI formaat gaat. Dat is op zich al reden voor een feestje. Het is dan ook de eerste keer in de geschiedenis dat het bedrijf met high definition beelden komt aanzetten. We moeten het nog steeds een beetje bevatten eigenlijk. Ook de nieuwe manier van richten lijkt erg interessant in elkaar te steken. Het lijkt als je de controller voor de tv houd alsof je scherm op de controller een raam wordt waar je de televisie door ziet. Ook wordt er een trailer getoond met de ideeën van ontwikkelaars over de nieuwe console, en die zijn niet mis. Veel ontwikkelaars kunnen niet wachten om een game voor de console te maken. Vooral EA sluit de Wii U in een innige omhelzing.

Alle tot nu toe bekend gemaakte specs en andere info van de Wii U kun je hier vinden.

Hier een line up van komende Wii U games:

 • Darksiders 2
 • Batman Arkham Asylum
 • Assassins Creed
 • Tom Clancy’s Ghost Recon Online
 • Dirt
 • Aliens Colonal Marines
 • Lego City Stories
 • Metro Last Light
 • Tekken
 • Ninja Gaiden

En eindelijk zal de Wii U ook een volledige online service gaan bieden. Maar het houdt niet op, want er kan ook met de ingebouwde camera in de Wii U controller een live video chat tot stand worden gebracht. Ook blijven de game mogelijkheden ongekend. Zo kun je door middel van je controller horizontaal voor de tv te houden, met een schuif beweging allerlei zaken op het beeldscherm toveren, afhankelijk van de game in kwestie natuurlijk. Ook kun je de controller plat op de grond leggen, om deze te gebruiken als playground voor een golf game. Je kunt ermee op de Wii Fit gaan staan om alle gegevens zo in je controller te krijgen. En zo kunnen we nog uren doorgaan over de genoemde mogelijkheden.

Nintendo ook bezig is met hun toekomstige consoles de 3DS en de Wii U, ze vergeten de oudere generatie ook niet. Ook heeft de Wii en de DS een mooie line up gekregen voor komend jaar.

De Wii line up is als volgt:

 • Wii Play Motion
 • Mario Party 9
 • Mystery Case Files, The Maigrave Incident
 • Kirby
 • Rythm Heaven
 • Mario and Sonic at the London 2012 Olympic Games
 • Fortune street
 • Go Vacation
 • Just Dance 3

Ook de DS line up is wederom niet misselijk.

Nintendo pakt uit voor de DS met:

 • Kirby Mass Attack
 • Professor Layton: nd the Last Spectator
 • Dragon Quest Monsters: Joker 2
 • Super Fossil Fighters

Hoelang de Wii en de DS nog mee moeten gaan, zal de tijd moeten leren. Maar mooie vervangers krijgen we zeker. Zelfs de grootste Nintendo hater zal niet kunnen ontkennen dat Nintendo met zijn tijd mee gaat. En dat is belangrijk in deze tijd, want je kunt moeilijk gaan innoveren als je achterloopt op de rest. Het ziet er naar uit dat het bedrijf nog een paar troeven achter de hand heeft om de concurrentie een grote frons van verbazing te bezorgen. Jammer genoeg duurt het nog een aantal maanden tot de jaarwisseling. Nee, het gaat ons niet om het vuurwerk, maar om de Wii U die vanaf 2012 in je huiskamer kunt staan. Gelukkig heeft Nintendo veel zoethoudertjes voor de Wii, DS en 3DS zodat wij ons tot 2012 niet hoeven te vervelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s