E3 2011: EA persconferentie

Geplaatst op: 7 juni 2011 door Suzanne de Jong in Nieuws
Tags:, , ,


We wisten nog niet veel van de Line-Up van EA. Maar wat zeker was, en dé mijlpaal voor EA was toch wel Battlefield 3. Maar daar begonnen ze hun show niet mee. Battlefield 3 is nog maar het topje van de ijsberg, want er is zoveel meer moois waar we je niet van willen onthouden. Er is echter maar een manier om daar achter te komen. Lees verder om alle nieuwe info en trailers in je op te kunnen nemen!

World Première Mass Effect 3


Casey Hudson komt gelijk met de langverwachte en verlossende opmerking dat ME3 6 maart 2012in de schappen komt te liggen. Gelijk starten ze met een live demo, hierin is de objective: Destroy the base. Met groots wapen geweld en air support gaan ze te werk. Het ziet er naar uit dat Bioware alles uit de kast gaat trekken om Mass Effect 3 de beste game in de trilogie te laten worden. Grootschalige vuurgevechten, beeldvullende explosies en heuse gevechten tegen Reapers. Hoewel de demo vrij kort was, het zag er allemaal prachtig uit. Enigszins voelt het nogal vreemd om het hoofdstuk van Commander Shepard straks te moeten sluiten. Maar daarentegen kunnen we niet wachten om te weten hoe het eindigt. 6 maart kan wat ons betreft niet snel genoeg komen.

Need for Speed: The Run


Het auto geweld kwam gelijk weer gruwelijk sterk naar voren. Met de locaties van San Francisco tot en met New York zijn de racers goed onder de pannen. Ook komen ze met een autolog dat op de hele Career mode wordt toegepast. Dit betekend dat online, overal waar je bent, je de race resultaten van je concurrenten kunt bekijken. Erg leuke feature. In de live Demo blijkt dat je niet alleen in de auto zit maar ook te voet bent in de game. Zo ren je na een fatale botsing weg over de daken achtervolgd door een helikopter die non-stop op je vuurt. De acties in deze te voet acties zijn volledig ondersteunt door button-bashing. Ook zijn er een soort missies speelbaar. Denk hierbij aan: Get out of the City. Dit gaat allemaal om de druk wat op te hogen op tijd. Het rijden ziet er goed uit en niet te makkelijk, ook is het schade model prima en zijn de omgevingen tof. De vernieuwing waarbij je echt “contact” legt met je coureur is een zeer goed en tof iets, wat door veel gamers juist wel of niet aangeprezen zou worden.

Star Wars The Old Republic


Dr. Greg Zeschuck vertelt gelijk dat je deze game het volgende zou moeten beleven: “Get to play it, Get lost in it and get love it”. Ze laten niet veel van de game zien, maar wel een hele toffe trailer. In de trailer geniet je van de mooie 3rd person beelden. Je gaat volledig los met je Light Saber. Ook kunnen fans hun geluk niet op met toffe vluchten in en op ruimteschepen. En kolossale gevechten.

SSX


Een hele toffe trailer met snowboarders zet gelijk de sfeer neer als de een hele hoge berg met sneeuw erop. Peter Moore doet de presentatie. De game waarin je letterlijk de hele wereld over kan met je skateboard zonder wieltjes is volledig open. De grote van de wereld zou volgens Peter “massive”zijn. Ook zegt Peter dat letterlijk elke berg op onze leuke wereldbol in de game te vinden is! Er zullen drie verschillende gameplay modi in de game zitten. Race it, Track it en Survive it. Ook is de keuze in characters gigantisch. De game wordt januari 2012 verwacht.

Fifa 12


“It’s quite simply thé world game” is waar ze mee van start gaan. De gameplay features zijn nieuwe positie, verdediging en tackle manieren en mogelijkheden. Er volgt een trailer met bekende en onbekende voetbal spelers, die hun visie over de Fifa games ten gehore brengen. Ook kunnen we een nieuwe service verwachten, de EA Sports football club. Resultaten van echte wedstrijden worden hierin geüpdatet. Op alle platformen; pc, xbox, playstation, psp, ipad, en smartphone kan deze service gebruikt worden. Al je experience points en progressie worden hierin bijgehouden. Het tofste van deze dienst is waarschijnlijk toch wel de eigen competitie. Van alle clubs waar de miljoenen virtuele spelers mee spelen worden de totale gewonnen en verloren potjes in bijgehouden waardoor er een online competitie ontstaat. En zal er online ook een club aan het eind van het seizoen winnen. Zo hebben alle online gamers hun bijdrage in de grote online competitie voor hún club.

Madden NFL 12


Hét voetbal voor de Amerikanen met een vervormde bal en een te hoog doel. Gelijk komt er een toffe trailer in beeld en komen er bekende spelers het podium verrijken. Er zal in de game een nieuw verdediging systeem aanwezig zijn. Ook de dynamische resultaten zullen verbeterd zijn. Ook word deze game door Peter Moore gepresenteerd en hij hoopt in dit deel echt de emotie over te brengen naar de game.

Sims Social


De gigantische hoeveelheid personen met een Facebook account mogen zich gaan verblijden met een toevoeging aan deze social media. Zo kan je het leven volledig omzetten naar de Sims. Hoewel de “gameplay” eerder aan de Mario 8-bit spellen doet denken is de toevoeging geinig. Hoe goed deze future echt gaat werken moeten we zien. Het is te volgen op www.facebook.com/TheSimsSocial

Reckoning


In 2012 komt de game met een “huge open world” zegt Curt Schulding. De game zal  volgens hem enkele honderden uren aan gameplay bevatten. Verder laten ze niet veel los, alleen dat het volgens de makers een “Whole new gameplay”is. De trailer is waar we het mee moeten doen. Hoewel die wel tof is. Binnenkort zullen we ongetwijfeld de eerste gameplay beelden voor onze kiezen krijgen. Tot dan zullen we het vervelende spelletje genaamd ”Geduld loont” moeten spelen. De aanhouder wint, verklappen we alvast.

Overstrike


Dé nieuwe verassing en game van EA, gemaakt door Insomniac. Ted Price komt met het verrassende nieuws. Het zou een shooter moeten zijn met een leuke humor twist. Een team van vier personen verrijken de game. Ze hebben allemaal een soort van eigen super kracht. De trailer is zeer mooi en inderdaad gelijk erg grappig. De game kan best nog eens hoge ogen gaan gooien.

Battlefield 3


Nee ze begonnen er niet mee, maar eindige de persconferentie met hun klapper. Het zou “the best Battlefield expirience” ooit moeten zijn. Ze gaan van start met een live demo en een kort filmpje met footage van de Multiplayer. In het footage filmpje valt op dat er een orkaan aan geweld om je heen is tijden de multiplayer, gebouwen storten in en je wordt van alle kanten beschoten. Je bent nergens veilig. De live demo houdt een tank missie in. De demo wordt gespeeld op PC wat zeer verassend is. Het prachtige landschap, de prachtige zon reflectie en nightvision zowel satelliet mogelijkheden zijn bijna perfect te noemen. De demo is vrij lang en geeft je een goede kijk op de game. De game ligt 25 oktober in de winkels. Maar we hoeven minder lang te wachten dan je denkt! Er komt in september een Open Beta!  Ook gaan ze werken met een nieuwe services die Battle Log gaat heten. Deze zal 100% gratis zijn en vanaf alle mogelijkheden te bereiken; Pc, Playstation, Xbox, iPad en Smartphone. De Battle Log zal al je prestaties met zich meenemen.

De nieuwe games zijn zeer, zeer, zeer vernieuwend, tof, cool, vet en ga maar verder. Sommige games zullen een gamer niet passen, maar dat hoeft ook niet. Zeg zou zelf tussen dit geweldige aanbod aan futures zit vast iets voor jou? Sommige zullen niet kunnen wachten totdat ze een game kunnen pre-orderen. En dan nog maar te bedenken dat dit alleen nog maar EA was! We gaan de komende uren van dit etmaal zien wat de andere uitgevers gaan doen.

Advertenties
reacties
 1. Lennard Riezeweide schreef:

  Holy f’ing shit @ die nieuwe Need for Speed en Battlefield 3! :O

 2. Niels Dekker schreef:

  Awesome nieuws! Leest lekker weg Suzanne, goed gedaan. Ik begrijp de haast en tijdsdruk waaronder je dit geschreven hebt, maar probeer volgende keer even de namen van de sprekers goed te spellen. De jongens van Bioware heten bijvoorbeeld Casey Hudson en Greg Zeschuck ipv Cassey Hudson en Greg Zurich 😉

  • Erik Dekker schreef:

   Thanks, bij deze aangepast! Het was inderdaad ontzettend laat laten we het daar op houden ;p

  • Suzanne de Jong schreef:

   Thanks voor je reactie Niels. Fijn om te horen dat het lekker weg leest. En inderdaad, moest zo snel aantekeningen maken en die namen gingen ook zo lekker snel uit beeld, zucht. Nog een fijne E3 gewenst! 😉

 3. Lennard Riezeweide schreef:

  haha maar goed dat ik in het najaar nog jarig ben, en kerst ofc! 😀
  Mooi gamen op mn nieuwe PC 😀

 4. Erik Dekker schreef:

  Leest inderdaad lekker weg, goed werk! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s