Definitieve naam Sony NGP wordt waarschijnlijk Playstation Vita

Geplaatst op: 6 juni 2011 door Erik Dekker in Nieuws
Tags:, , , , ,

Het is een tijdje stil gebleven rond Sony’s nieuwe handheld, welke voorheen onder de naam NGP (New Gaming Portable) ging. Velen hadden deze naam al eigen gemaakt, maar er gaan sinds kort al geruchten dat de definitieve naam van de handheld Playstation Vita gaat worden. Interessant, aangezien het woord ”Vita” in het Italiaans ”Leven” betekent. Onlangs is het logo, dat je hierboven kunt zien op het internet opgedoken. Puur toeval, of hebben we toch te maken met een bevestiging?

Sony heeft het merknaam en logo van Playstation Vita aangevraagd bij de Trademarks and Designs Registration Office van de Europese Unie. Website Kotaku kwam hierachter en meldde dit met de rest van de wereld. Een nieuwsgierige NeoGaf gebruiker GoFreak had even rondgesnuffeld op de E3 website van Sony en vond een aantal links voor de PlayStation 3, PSP, PlayStation 2 and PlayStation Network, maar ook voor de Playstation Vita. Geen van de links werkten, maar het feit dat de NGP hier niet tussen stond maar wel de Playstation Vita, bevestigt in principe al vrij veel.

Op de E3 horen we hier ongetwijfeld meer over van Sony. Het worden nog een paar drukke dagen, maar voor de Playstation Vita hebben we een hoop over.

Hieronder kun je alvast een trailer aanschouwen met een aantal games die op de Playstation Vita uit zullen komen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s