E3 2011: Konami persconferentie

Geplaatst op: 3 juni 2011 door Erik Dekker in Geen categorie
Tags:, , , , ,

Vannacht heeft Konami de eerste persconferentie gegeven omtrent de E3 dit jaar. Het betreft nog niet de officiële aftrap, maar sommige bedrijven zijn er al vroeg bij. Welke nieuwe ontwikkelingen zal het bedrijf ons de komende periode bieden? We kunnen alvast vertellen dat Konami goed uit gaat pakken in zowel 2011 als 2012. De totale lijst aan aankondigingen en de daarbij behorende trailers kun je hieronder vinden!

De conferentie begint met een speech van Shinji Hirano, president van Konami Digital Entertainment Amerika. Hij spreekt namens heel Konami om Japan sterkte te wensen in het moeilijke proces van herstel. Ook deelt hij mee dat Konami druk bezig is met projecten in heel Amerika, om haar trouwe fans te laten weten dat het bedrijf er alles aan doet om ze tevreden te houden. Zo zullen nieuwe game designers ondersteuning krijgen bij de eerste stappen naar eeuwige roem. Geen slecht initiatief, dachten we zo.

Ook meldt Hirano dat we zeer binnenkort nieuwe DLC kunnen verwachten van Castlevania: Lords of Shadow en dat Frogger op de Nintendo 3DS zal belanden.

Metal Gear Solid 3D Sneake Eater

Deze ”nieuwe” titel in de Metal Gear Solid franchise is, zoals je misschien al hebt kunnen raden, een remake van Metal Gear Solid Snake Eater, welke op de Nintendo 3DS uit zal komen. Naast het feit dat de game stereoscopisch 3D zal ondersteunen, krijgen we ook nieuwe controls voor onze kiezen die het volgens Konami makkelijker moeten maken om ons één te laten worden met Snake. Daarnaast mogen we ook genieten van een tweede beeldscherm tijdens het spelen (waar de Nintendo DS handhelds om bekend staan). Dit tweede scherm zorgt onder andere voor de map, maar ook voor het vliegensvlug wisselen van wapens en andere zaken.

Leuk nieuw detail is dat je Snake een eigen camouflage kleur kunt geven door een foto te nemen met de 3Ds van welk object dan ook om je heen. De trailer laat ons een foto van een roze bloem zien, welke na het uploaden dus zorgt voor een roze-kleurige camouflage van onze favoriete hoofdpersoon in de series. Of het daadwerkelijk toegevoegde waarde zal hebben, dat is nog niet bekend. Maar het brengt het gevoel van immersie wel naar een nieuw niveau.Grafisch ziet het er in ieder geval al verbluffend uit.

Pro Evolution Soccer 2012

Het zal geen verrassing zijn dat er naast een nieuwe Fifa, ook een nieuwe Pro Evolution Soccer aankomt. De 2012 versie brengt ons zogezegd meer vrijheid met de bal dan voorgaande versies. Tot nu toe was het volgens Konami niet zo leuk als jouw tegenstander de bal had. Een beetje oneerlijk zelfs. Daarom krijgen verdedigers meer mogelijkheden om de bal af te pakken, wat weer zorgt voor een meer intense spelervaring.

Ook wordt de intelligentie verbeterd van computerbestuurde spelers. Dit zorgt ervoor dat het tot het laatste moment spannend zal blijven.Konami gaat zelfs zo ver om te beweren dat Pro Evolution Soccer 2012 een ”één op één scenario brengen, waarbij je je één zal voelen met jouw digitale voetbalspeler”. Wij zijn benieuwd.

NeverDead

Jouw personage in NeverDead is onsterfelijk. Het maakt niet uit welke ledematen hij verliest, hij zal altijd blijven doorleven. Hij pikt ze gewoon weer op en zet ze weer terug op hun plaats. Dat klinkt voor ons als een origineel ambitieus project. Het verhaal gaat over Bryce Boltsman, welke vijfhonderd jaar geleden begint. Van origine is hij een heldhaftige Demon Hunter. Omdat hij de demonen koning uitdaagde en hiervan verloor, raakte hij zijn vrouw kwijt.

Stel dat je je armen zou verliezen bij een boss battle, dan zou je andere tactieken moeten gebruiken om te kunnen ”overleven”. Want het kost te lang om rustig je armen weer op hun plek te plakken. Dit brengt een verrassende herspeelbaarheid met zich mee. Waar we wel onze vraagtekens bij zetten, is bij de uitdaging. Een onsterfelijk personage, zorgt dat in principe niet voor een veel te makkelijke game? Dit zou geen probleem moeten zijn als de handicap dermate groot wordt wanneer er steeds meer ledematen van je ontdaan worden.  Dat terzijde zijn we erg benieuwd naar het eindresultaat.

NeverDead komt naar verwachting deze winter uit.

Silent Hill HD Collection

Konami komt binnenkort met een remake van Silent Hill 2 en 3 en stopt deze in een nieuw grafisch jasje. Puur bedoeld om de gamer een stukje nostalgie te laten beleven en dient ook als visitekaartje voor nieuwkomers in de franchise.

Silent Hill Book of Memories

Book of Memories wordt een gloednieuwe game in de franchise. Veel informatie wordt ons nog niet verteld, maar het begin is er in ieder geval al.

Silent Hill Downpour

In de nieuwe trailer van Downpour zien we nog nooit eerder vertoonde footage. We zien de hoofdpersoon gevangen worden genomen en rijdt in een bus richting de gevangenis. Er gaat echter iets fout en de chauffeur rijdt door de bocht de afgrond in. Wat volgt is een reis door een verlaten maar vooral gure wereld waar weinigen een een stap hebben gezet. Landhuizen en bossen waar gevaar om iedere hoek geschuild kan liggen, ontbreken niet.

De trailer weet de sfeer in ieder geval alvast goed neer te zetten. Het ziet er naar uit dat de game voor de nodige uren griezelen gaat zorgen, wanneer je alleen in de kamer met alle gordijnen dicht en alle lampen uit je gaat verdiepen in de spelwereld. Een beetje Alan Wake, maar dan met meer horror-elementen. Laat maar komen!

Ook Downpour komt naar verwachting uit in de komende winter

Save ”Transfarring” feature

Het hoogtepunt van de Konami conferentie moet toch wel de nieuwe feature zijn bedacht door Hideo Kojima, het brein achter de Metal Gear Solid reeks. Deze feature genaamd ”Transfarring” (geen onbedoelde spelfout), maakt het mogelijk om je save files op de Playstation 3 over te zetten naar de PSP, zodat je onderweg gewoon door kunt spelen. Dit geldt ook vice versa. De aangekondigde games die deze feature alvast ondersteunen zijn de MGS HD Collection (MGS2, MGS3 en MGS Peace Walker) en de Zone of the Enders HD Collection.

De Metal Gear Solid HD Collection komt in november uit dit jaar en Zone of The Enders HD Collection komt in 2012.

De eerste stap is om savefiles te wisselen tussen de Playstation 3 en de PSP, maar Kojima zegt nu ook te werken aan een wisselfunctie tussen de Playstation 2 en de Playstation 3/NGP. Dit uiteraard ook vice versa. Dit zal betekenen dat je NGP straks waar dan ook zowel Low als High Defenition games kan gaan afspelen. Hebben we het hier over klassiekers als Final Fantasy X en Kingdom Hearts die straks op de NGP te spelen zijn? Laten we het hopen! Maar Transfarring is naar onze mening een flinke stap voorwaarts. Misschien goed om te weten is dat deze feature het uiteindelijke resultaat is van de eerder genoemde ”Cloud Gaming” feature, waar Kojima het op de vorige E3 over had.

Wat we ook uit de aankondiging kunnen opmaken is dat al deze collecties ook naar de Xbox 360 komen! Heel interessant, aangezien Kojima games exclusief op de Playstation 3 zijn te spelen.

Fox Engine

Tenslotte gaf Hideo Kojima nog een tipje van de sluier omtrent een nieuwe engine. Hij en zijn leger werken namelijk hard aan een nieuwe game die loopt op de nieuwe Fox Engine. Hij wilde er verder nog weinig over zeggen, maar als we de grafische kracht van de engine mogen zien die op het beeldscherm werd laten zien, dan staat ons nog iets moois te wachten.

Dat was het dan. Wat opviel is dat Konami dit jaar geen live conferentie heeft gegeven maar ons heeft getrakteerd op een vooraf opgenomen video die ons de nieuwste ontwikkelingen mededeelt. Er kwamen een aantal erg interessante zaken voorbij zoals de HD Collections waar velen al lange tijd op zitten te wachten. Leuk voor Xbox 360 bezitters dat zij hier ook straks van kunnen genieten. Wij denken wel dat de nieuwe Transfarring feature de gameswereld een hoop goed gaat doen, mits het goed uitgewerkt gaat worden. Wij houden ons hart tot dat moment aanbreekt in ieder geval vast.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s