Waar zou Fallout 4 zich volgens ons af moeten spelen?

Geplaatst op: 28 mei 2011 door Erik Dekker in Verhalen
Tags:, ,

Terwijl Bethesda nog druk bezig is met het ontwikkelen van The Elder Scrolls V: Skyrim, kijken wij alvast naar een andere franchise die de ontwikkelaar een aantal jaren geleden opnieuw op de kaart had gezet. We hebben het natuurlijk natuurlijk over de Fallout titels, welke je bij ieder nieuw deel weer onderdompelen in een nieuwe post-apocalyptische wereld vol met gevaren en avontuur. Fallout: New Vegas werd afgelopen oktober uitgebracht en werd over het algemeen erg goed ontvangen. Omdat de game nog op de ietwat verouderde Gamebryo engine draait, komt de speler regelmatig de nodige glitches en bugs tegen. Maar concept technisch gezien steekt New Vegas ontzettend goed in elkaar. Daarom kijken velen nu alweer reikhalzend uit naar een nieuwe vernietigde wereld om in rond te kunnen dwalen. De hoogste tijd dus om hier even bij stil te staan.

Dimitri

Mijn keuze voor de volgende Fallout titel zou Antarctica zijn. waarom Antarctica hoor ik je nu al denken, daar valt toch niks te beleven buiten bergen, ijs, sneeuw en nog meer bergen en ijs.

Wel beste lezer dat klopt, maar op Antarctica zijn er ook wilde dieren, verlaten onderzoekstations en natuurlijke rijkdommen. Rijkdommen die door het smelten van de ijskappen toegankelijk zijn geworden. Komt daar nog bij dat Antarctica  een heel relatief onbezoedeld continent zou zijn.

Kortom de meest ideale plek om als mensheid opnieuw te beginnen. Ik zou als scenarioschrijver wel weten wat daarmee te doen, daarom is Antarctica mijn ideale nieuwe Fallout setting.

Welke geheimen en gevaren worden op Antartica verborgen?

Erik

Ik twijfel tussen twee gebieden. Enigszins lijkt mij Australië een perfecte setting voor de nieuwe Fallout. Stel je voor dat dit land zou worden gebombardeerd door atoombommen, maar dat de beschaving na vele jaren weer enkele waterbronnen weet aan te slaan zodat het land zich langzaam in volle glorie herstelt. De game mixt dan dus een beetje natuur met flink wat verwoeste steden en dorpen. Een beetje te vergelijken met Oasis uit Fallout 3, welke als enige stukje groen diende in het dorre landschap. Sowieso denk ik dat dit een welkome afwisseling is tussen al die grauwe gebieden waar je je doorheen moet wanen. Daarnaast zou je in Australië allerlei unieke soorten gemuteerde schepsels kunnen tegenkomen zoals met radiatie overgoten reuzenslangen en bloeddorstige kangoeroes. Kunst is wel dat ze de Fallout-feel weten te behouden, want het gevoel van immersie is erg belangrjik.

Mijn tweede keuze zal vallen op The Commonwealth, een gebied die wordt benoemd in Fallout 3. The Commonwealth is een gebied dat in principe onaangetast is gebleven na de Great War die bijna alles heeft vernietigd mede door atoombommen. Dit gebied is ver voor zijn tijd vanwege de vele technologische ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden (zie het als een futuristische haven tussen al die verwoesting). Technische snufjes, waar wij op dit moment nog niet eens van durven dromen worden daar volop gebruikt. Uiteraard is hier geen Fallout-feel aanwezig, maar Bethesda zou een ”what-if” scenario” kunnen gebruiken door ook The Commonwealth een uiteindelijk doelwit te maken om te bombarderen. Een zwaar verwoest futuristisch land met hier en daar nog bruikbare gadgets, terwijl je moet zien te overleven in een wereld vol met mutanten en op hol geslagen cyborgs. Een Terminator-achtig jasje zou hier niet in misstaan.

Een straks vernietigde commonwealth om je in te kunnen wanen

Suzanne

Op de basisschool kreeg ik nog les in het vak Topografie hierbij kwam de wereldkaart uiteraard bij te pas. Die grote lappen land interesseerde me vrij weinig. Maar er was iets wat mijn interesse pakte, die piepkleine miezerige eilandjes, die geen naam hebben, en heel alleen in de oceaan liggen, vond ik interessant. Je weet niet wie of wat erop leeft of woont. Misschien wel een heel aparte diersoort. Misschien zelfs wel mensapen, die nog op handen en voeten lopen, die nog helemaal apart van de wereld leven.

Juist vanwege het “mysterieuze” sfeertje wat daar waarschijnlijk rondhangt, zal deze locatie zeer aangrijpend en uitgesproken zijn voor een Fallout game. Fallout heeft sowieso een mysterieuze ondertoon, in zowel ontdekte als onontdekte locaties zoals bijvoorbeeld New Vegas. Juist omdat de locatie niet herkenbaar is, maar men wel weet dat deze bestaat en dus niet weet wat zich hierop plaatsvindt, lijkt mij dit de perfecte Fallout locatie. Maar ik moet bekennen dat kleine eilanden mij erg weten te fascineren. Welke geheimen huisvesten deze plekken? Mochten de makers van Fallout dus niet vindingrijk genoeg te zijn om te fantaseren over die mysterieuze eilandjes, dan zouden andere opties de Bermuda Driehoek, of Hawaï kunnen zijn bijvoorbeeld. Hoewel de Bermuda Driehoek al behoorlijk mysterieus van zichzelf is. Welke gevaren liggen daar op de loer? Misschien wel een nieuwe wereld die is vormgegeven door verscheurde voorwerpen die in de draaikolk zijn verzwolgen. Dat zou een perfecte Fallout-feel met zich mee kunnen brengen. De enige manier om daar achter te komen is om ons die plek te laten verkennen.

Het is maar wachten wat voor fantasie de jongens van Bethesda hebben. Hoewel ik die eilandjes tof vindt, de noord en Zuidpool mogen er ook wel in! Misschien een idee voor Fallout 5?

Welke gevaren liggen er op de loer in de Bermuda driehoek?

Geen alledaagse keuzes dus. Ook al zijn we überhaupt ontzettend blij met een nieuwe Fallout, toch zouden deze gebieden volgens ons genoeg mogelijkheden bieden voor een geslaagde titel in de franchise. Wellicht heb jij ook al nagedacht over een nieuwe plek in het Fallout universum om verkend te worden door een nieuwe Vault dweller. Zo ja, waar denk jij zelf aan? Schrijf een comment en laat je horen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s