Sony werkt aan de Playstation 4

Geplaatst op: 27 mei 2011 door Erik Dekker in Nieuws
Tags:, , , ,

Sony heeft bevestigd dat het druk bezig met het maken van een ”opvolger voor de Playstation 3”. Interessant, aangezien Sony CEO Kaz Hirai een tijdje geleden had aangegeven dat er nog geen enkele plannen zijn voor nieuwe hardware, op de NGP handheld na.

Volgens Eurogamer heeft Sony’s vice president en chief financial officer Masaru Kato een tipje van de sluier opgelicht in een telefoongesprek met de aandeelhouders van het bedrijf. Dit deed hij in de aan hem gestelde vraag waarom de kosten van Research & Development de laatste tijd omhoog gingen.

Kato zei het volgende in het telefoongesprek:

“For the home equipment the PS3 still has a product life, but this is a platform business, so for the future platform – when we’ll be introducing what product I cannot discuss that – but our development work is already under way, so the costs are incurred there.”

Zoals ik al eerder aangaf, gaan deze woorden tegen de mededeling van Sony’s CEO Kaz Hirai in, die beweert dat het bedrijf nog niet eens op de helft is van het ”10-jaren plan” met de Playstation 3. Hij zij namelijk dat ”de Playstation 4 iets is waar we op dit moment nog niet eens over overleggen.” Maar de Playstation 2 ook nog enige tijd ijzersterk gepresteerd, terwijl zijn opvolger al op volle toeren draaide. Dat zou ook in dit geval zo kunnen zijn met de Playstation 3 en 4.

Hoe het ook wendt of keert, de Playstation 4 is blijkbaar al in ontwikkeling en dat verklaart natuurlijk ook waarom de onderzoekskosten omhoog zijn gegaan. Zou dit wat te maken hebben met de onlangs aangekondigde Project Café? Volgens mij voelt Sony de druk wel zitten en heeft misschien besloten op de aankomende E3 al de nodige informatie uit de doeken te doen. Want als er iets is wat er in de lucht hangt in de gamesindustrie, dan is het wel concurrentie. En als Nintendo als enige met een nieuwe console komt, dan is er van concurrentie weinig sprake meer. Je moet er als bedrijf bovenop zitten, dus enigszins verbaast het me niks. Anderszins is de Playstation 3 nog in de bloei van zijn leven, dus het zal nog wel even duren voordat de console in de verkoop zal gaan.

Met de E3 die over twee weken al plaatsvindt, hopen we meer te weten te komen over deze ontwikkeling. Maar als zowel Sony als Nintendo hun nieuwe console uit de doeken doen, hoe zit het dan met Microsoft? Dit kan toch niet achterblijven in de evolutie? Bronnen vermelden dat ook dit bedrijf al bezig is met een nieuwe console, maar dat het onwaarschijnlijk is dat deze op de E3 getoond gaat worden. Verschillende ontwikkelaars, waaronder EA, hebben al een development’s kit te hebben ontvangen om games te ontwikkelen voor de ”Xbox 720”. Tot deze geruchten worden bevestigd, moet je het met een flinke korrel zout nemen, maar gezien Sony en Nintendo al serieuze toekomstplannen hebben, zal Microsoft de druk ook wel moeten voelen. Hierover horen we hopelijk binnenkort meer.

Volg mij op Facebook en Twitter!

Advertenties
reacties
  1. Niels Dekker schreef:

    Voor mijn gevoel een beetje een open deur dit. Sony, Microsoft en Nintendo zijn volgens mij altijd bezig met een volgende console, al is het maar op papier. Dit kon je toch wel op je klompen aanvoelen? Het is alleen een kwestie van tijd… Ik verwacht zeker geen PS4-nieuws op de E3. Daarvoor is het nog veel te vroeg.

  2. Julian Depaepe schreef:

    4 playstay 1 is a playstay 4 XD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s