Sony maakt kostenplaatje Playstation hack bekend

Geplaatst op: 23 mei 2011 door Suzanne de Jong in Nieuws
Tags:, , ,

We konden erop wachten dat Sony alles behalve rijker zou worden wegens de ”downtime” van PSN. Maar hoe je het ook went of keert, het eindbedrag wat deze ellende met zich mee bracht is waarschijnlijk een rib uit het lijf voor Sony. Het bedrijf schat een rekening van ongeveer 106 miljoen dollar te moeten betalen omtrent dit drama.

Een Japanse woordvoerder van Sony zei het volgende:

”Based on information currently available to Sony, our currently known costs associated with the unauthorized network access are estimated to be approximately 14 billion yen in the fiscal year ending March 31, 2012.”

Ook vertelde de woordvoerder dat de Aardbeving en Tsunami niet erg meehielpen aan dit financiële verlies van Sony. Hij bracht hierover geen goed nieuws:

The impact on operating income of the Great East Japan Earthquake is estimated to be approximately 17 billion yen (£129 million) for the fiscal year ended March 31, 2011 and approximately 150 billion yen (£1.1 b) for the fiscal year ending March 31, 2012.”


Hoe zwaar deze klap ook is voor Sony, ze hopen dat 2012 weer een winstgevend jaar moet gaan worden. Wij willen natuurlijk ook allemaal dat Sony hierdoor niet ten onder gaat. Interessant om te weten is dat men vooralsnog had gedacht dat de schade in de miljarden zou lopen. De uiteindelijke resultaten vallen dus gelukkig mee. Niettemin is dit een harde klap voor het bedrijf.

Wederom vertelt de woordvoerder dat ze nog steeds hard aan de weg timmeren om de hele online services van Sony weer volledig op de rit te krijgen. Verwacht wordt dat we rond het einde van mij weer alle functies van het Playstation Network kunnen gebruiken. Wij houden tot dat moment aanbreekt onze adem in.

Advertenties
reacties
  1. Erik Dekker schreef:

    Zo hey, dat is niet mis! Ik hoop dat Sony hier weer een beetje goed uit weet te komen want dit gun je niemand. Benieuwd waar ze mee komen op de E3!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s