Alan Wake: Night Springs in ontwikkeling bij Remedy?

Geplaatst op: 20 mei 2011 door Erik Dekker in Nieuws
Tags:, , , ,

De afgelopen weken gaan al hevige geruchten op het internet rond dat er een nieuwe Alan Wake game in ontwikkeling is. Ook op de blog is er onlangs een artikel verschenen waarin ik schreef dat Remedy naar personeel zocht voor een nieuwe titel in het Alan Wake universum.  Vandaag heeft XBLAfans vernomen middels een bron dat er een nieuwe titel genaamd Alan Wake: Night Springs in ontwikkeling is. Als deze geruchten waar zijn, dan is er inderdaad een nieuw deel in de franchise volop in ontwikkeling. Maar er is meer wat je hierover moet weten.

Een ”zeer betrouwbare bron” die dichtbij website XBLAfans staat, heeft een tipje van de sluier weten op te lichten door te vertellen dat de nieuwe Wake game bij Remedy in ontwikkeling is en een release op het Xbox Live Arcade gaat krijgen. Interessant, aangezien het origineel als retail werd uitgebracht. Alan Wake: Night Springs zal het dus doen met een digitale uitgave. Playstation 3 bezitters vallen tevens buiten de boot, als ik de bron mag geloven.

Voor degenen die het niet meer weten: Night Springs is het televisieprogramma dat wordt uitgezonden terwijl je probeert te overleven in de angstaanjagende bossen van Bright Falls. Wanneer je voor tijdelijk onderdak een huis in loopt, zie je soms een televisie staan die het programma uitzendt. De meest bizarre onderwerpen komen aan bod, die trouwens hun steentje bijdragen aan het gevoel van ongemakkelijkheid, terwijl je je daar alleen in een donker chalet bevindt. Het zal mij benieuwen hoe Alan Wake: Night Springs zal zijn, maar er is genoeg potentie voor een erg vermakelijke titel.

Oskari Hakkinen, het hoofd van Remedy, heeft Eurogamer eerdere deze week verteld dat de nieuwe Alan Wake game geen directe sequel wordt op het origineel en ook geen downloadable content wordt. Ik citeer:

“Fans of the franchise will be excited to learn that yes, more Wake is coming! But to be absolutely certain to avoid confusion, this next Wake instalment will not be Alan Wake 2. And neither will it be DLC. The rest we’re saving for our official announcement when we’ll actually show you.

It’s something that’ll definitely give more to the Wake fans out there, but just as importantly, this instalment will also give an opportunity for players who aren’t familiar with the franchise to finally jump on board. We can’t wait to show you more, bear with us. Release dates, platforms and pricing are unconfirmed as of yet, but Fall 2011 is probably a good guess.”

Een mogelijke release in de herfst van dit jaar dus.Dat houdt in dat de game al enige tijd vol in ontwikkeling is.

XBLAfans is in het bezit gekomen van screenshots, maar aan hun gevraagd deze op dit moment niet te delen met de rest van de wereld. Met de E3 die over drie weken in zicht is, verwacht ik dat we tegen die tijd meer te weten komen over Alan Wake: Night Springs. Wellicht screenshots en gameplay footage? Niemand die het op dit moment weet, op Remedy na natuurlijk. Maar verwacht in de komende tijd meer informatie in handen te krijgen. Ik houd de game zelf vanaf nu scherp in de gaten, dus wanneer ik meer te weten kom, dan kun je het hier lezen.

Volg mij op Facebook en Twitter!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s