Sony onthult lijst met games van Welcome Back programma

Geplaatst op: 17 mei 2011 door Erik Dekker in Nieuws

Nu het Playstation Network weer ten dele online is gezet, kunnen spelers eindelijk weer in digitale werelden rondzwerven tot ze erbij neervallen. Goed nieuws natuurlijk, maar het is nog leuker dat Sony haar fans tegemoet komt met een aantal leuke presentjes. Zo krijgen we allemaal een maand gratis Playstation Plus (huidige bezitters van de dienst krijgen twee maanden extra) en kunnen we naast nog nader te benoemen content ook twee games downloaden. Maar welke? Sony heeft de totale lijst aan titels bekendgemaakt, welke je hieronder kunt bekijken. Tipje van de sluier: er zitten een paar triple A games tussen.

nl.playstation.com onthulde gisteren een aantal interessante zaken omtrent het Welcome Back programma. De volgende zaken worden ons aangeboden ter compensatie van het PSN drama dat zich de afgelopen weken afspeelde:

1. Twee PlayStation 3-games uit de volgende lijst:

 • LittleBigPlanet
 • InFamous
 • WipEout HD/Fury
 • Ratchet & Clank: Quest for Booty
 • Dead Nation

2. Personen met een PSP-account mogen twee PSP-games uit de onderstaande lijst downloaden:

 • LittleBigPlanet PSP
 • ModNation Racers Mini PSP
 • Pursuit Force
 • Killzone Liberation

3. 30 dagen gratis PlayStation Plus- abonnement voor personen die geen huidig abonnement hebben op PS Plus

4. Bestaande PlayStation Plus-abonnees krijgen 60 dagen gratis abonnement.

5. Bovendien werkt Sony momenteel aan een ‘Welcome Back’-aanbieding binnen PlayStation Home. Details hierover volgen nog.

De meest opvallende titels zijn voor mij LittleBigPlanet en InFamous, beiden titels die kwalitatief gezien zeker waar voor hun geld bieden (en in dit geval dus helemaal). LittleBigPlanet is een platformer in hart en nieren die vooral straalt door de fantastische community en de daarbij behorende zelfgemaakte levels. Naar verluidt zijn er al vier miljoen levels gemaakt. Natuurlijk zit er ook een hoop rommel tussen, maar gelukkig kun je filteren op kwaliteit dus maak je geen zorgen. InFamous is een sandbox game waarin je in de rol kruipt van Cole McGraw, een man die rondloopt met superkrachten. Beide games hebben goede cijfers gekregen (LittleBigPlanet een 95/100 en InFamous een 85/100 op Metacritic)

De totale lijst met metascores:

Playstation 3

PSP

Zodra de Playstation Store weer open is, krijgen we toegang tot deze zaken. Maar geen van de titels scoort dus slecht. Ik ga zelf waarschijnlijk voor Wipeout HD/Fury en Dead Nation, want de rest van de hierboven genoemde Playstation 3 titels liggen hier al in huis. Stiekem hoopte ik op God of War 3 of iets dergelijks, maar goed een gegeven paard mag je niet in de bek kijken. Het hadden veel slechtere titels kunnen zijn.

Ik hoop dat Sony de daders snel in de kraag zal kunnen grijpen, want dan kunnen we hier allemaal een punt achter zetten.

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Advertenties
reacties
 1. Lennard Riezeweide schreef:

  Ik heb zelf Wipeout HD/fury hier al liggen fantastische game (ook MP splitscreen is wel gaaf)maar Dead nation is een beetje een vage game zoals ik kon zien.
  Ik ga zelf denk ik voor LBP en InFamous

 2. Suzanne schreef:

  Ik ga sowieso voor InFamous, over de 2e game moet ik nog even denken.
  Ik vind de keuze trouwens wel absurd klein, had meer keuze verwacht..
  Ze hadden bijvoorbeeld ook 1 game kunnen leveren die een iets recentere release data heeft.
  Maar we kunnen niet alles hebben, toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s