Modern Warfare 3 trapt af met veel nieuwe info en een aantal trailers

Geplaatst op: 14 mei 2011 door Erik Dekker in Nieuws
Tags:, , , , , , , , , , , ,

Het zal voor velen geen verrassing zijn dat we eind dit jaar weer een nieuwe Call of Duty in de winkelschappen mogen verwachten .Gisteren is er onofficieel een hele hoop nieuwe informatie omtrent Modern Warfare 3 losgepeuterd bij een bron die naar horen zeggen nauwe banden heeft met het ontwikkelteam. Daarnaast heeft Activision vier nieuwe teasers uitgebracht, waarin we alvast lekker worden gemaakt met de verschillende plaatsen waar onze virtuele soldaten straks mag gaan vechten voor hun vaderland.

Op 8 november 2011 komt Modern Warfare 3 uit en zal de losse touwtjes van de vorige delen aan elkaar binden.  In de teasers zien we Parijs, Londen en New York aangevallen worden door vijandige troepen. Verschillende werelddelen bevinden zich dus in kritieke toestand. Interessant om te zien dat er dit keer niet wordt gekozen om één werelddeel aan te vallen (zoals in Homefront en Turning Point het geval was), maar dat zo’n beetje de hele planeet het moeilijk te verduren gaat krijgen. Zo te zien zal het derde deel in de reeks alles uit de kast trekken om de fan te kunnen bevredigen.

Informatie:

 • Normaal gesproken werkt er één ontwikkelaar aan een Call of Duty game. In het geval van Modern Warfare 3 zijn dat er drie: Infinity Ward, Sledgehammer en Raven Software
 • Verschillende bronnen hebben Kotaku verteld dat men met Modern Warfare 3 het Call of Duty gevoel willen herdefiniëren  met onder andere verschillende bekende plaatsen waar in gevochten gaat worden, nieuwe multiplayer maps en een verhaal die alle losse eindjes aan elkaar knoopt met de daarbij behorende spetterende climax.
 • De verhaallijn zal bestaan uit ongeveer vijftien missies.
 • Het plot zal, net zoals in eerdere Call of Duty games, bestaan uit intense shootouts, filmische gebeurtenissen om je heen en de nodige plotwendingen.
 • Voertuigen maken wederom hun opwachting in de game. Naast voertuigen als de AC-130 kunnen spelers nu bijvoorbeeld ook plaatsnemen in een tank.
 • Modern Warfare 3 zal de meeste onbeantwoorde vragen uit deel een en twee beantwoorden en zal daarbij ruimte bieden aan een aantal bekende personages. Maar ook nieuwe gezichten zullen hun intrede doen. Volgens Kotaku zullen we kennismaken met onder andere ”Frost” en ”Sandman”, twee nieuwe personages.
 • Multiplayer keert (logischerwijs) wederom terug en zal naar verwachting twintig nieuwe maps bevatten. Daarnaast komen er twee nieuwe spec-ops modi bij genaamd ”Survival” en ”Mission”.

LICHTE SPOILER INFORMATIE

 • De game trapt af in Manhattan, waar Russische troepen op je jagen. Modern Warfare 3 eindigt met een grote climax in Dubai.
 • Zoals al eerder genoemd kom je in verschillende werelddelen terecht zoals Dubai, Manhattan, New York, Londen, Parijs, Sierra Leone, Mogadishu, Hamburg, Praag, een kasteel in Tsjechië, Berlijn, Het Kremlin en Washington D.C.
 • Je kruipt in de rol van een Russian Federal Protective Services agent, SAS Operative, tank gunner en AC-130 gunner. Maar je zal verschillende personages besturen uit eerdere Modern Warfare games. Uiteraard verspreid over het complete verhaal.

EINDE SPOILER INFORMATIE

Helaas heeft Activision deze informatie nog niet bevestigd, maar afgaande van de teasers en de nieuwe screenshots, zal het mij niks verbazen als dit allemaal waar is. De gegeven informatie is ook niet bepaald ongeloofwaardig te noemen. Toch kun je hier helaas nog niet helemaal op terugvallen. Op de E3 horen we ongetwijfeld meer, maar omdat Call of Duty het dit jaar moet opnemen tegen Battlefield 3 en Gears of War 3, is het mogelijk dat voor de beurs al de nodige informatie uit te doeken wordt gedaan.

Er is nog veel meer informatie uit te doeken gedaan maar die bevatten hevige spoilers en plotwendingen. Deze kun je in alle rust maar op eigen risico hier lezen. Wees bij deze gewaarschuwd! Verder zijn er nog meer screenshots vrijgekomen dan die hieronder staan, maar gaan voornamelijk over de wapens in MW3. Ik durf ook niet te zeggen of deze echt zijn, maar voor het geval dat geef ik je de link, om ze zelf te kunnen bekijken.

De teaser trailers en de screenshots kun je hieronder aanschouwen!

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Ghost

De eerste ingame screenshot van MW3?

reacties
 1. Suzanne schreef:

  Woehoeeeee, Kan niet wachten!!!
  Wanneer komt ie uit?! =D
  Ziet er goed uit, ook toffe vernieuwing dat je in die grote steden rond mag gaan waggelen!
  Benieuwd wat het eindresultaat wordt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s