Maak kennis met je sidekicks uit Diablo III

Geplaatst op: 13 mei 2011 door Erik Dekker in Nieuws
Tags:, , , , , , , , , ,

Stukje bij beetje doet Blizzard haar nieuwe dungeon crawler uit de doeken. Niet te snel, want dan zou het internet exploderen van de positieve reacties. Nee, de fans moeten langzaam gek worden gemaakt met tipjes van de sluier. Vandaag krijgen we te zien wat je kunt verwachten als je besluit een follower mee te nemen. Een krijger die jou door dik en dun zal bijstaan. Gelukkig beschikken deze over een aantal dodelijke vaardigheden die je niet tegen je wilt krijgen. Verdere nformatie en bijbehorende video kun je hieronder vinden!

Je hebt drie soorten followers: the Enchantress, the Scoundrel en the Templar. Deze kun je het beste vergelijken met de huurlingen uit Diablo II die je aan je zijde kon krijgen, mits je er het juiste bedrag voor neer wilde leggen. Diablo III gaat echter nog net even iets verder dan het systeem uit deel twee. Je followers in Diablo III hebben namelijk ook een kleine skill tree tot hun beschikking, waarmee ze sterker kunnen worden, wanneer er nieuwe levels worden vergaard.

Buiten het feit dat je wapens en uitrustingen kunt toewijzen aan je compagnons, heb je ook de keuze om ze ringen, amuletten en andere zaken te geven. Het ziet er dus naar uit dat je je metgezel naar eigen wens kunt aanpassen. Misschien maar goed ook dat hij of zij geen zeggenschap in jouw gemaakte keuze van uitrusting heeft, want opstandige volgelingen zijn slechte volgelingen als je het mij vraagt.

Het is jammer dat Diablo III vooralsnog geen specifieke releasedatum heeft gekregen, maar geruchten gaan dat de game misschien eind dit jaar uitkomt. En anders in het begin van 2012, maar dan kunnen we alleen maar hopen dat het einde van de Mayakalender niet gepaard gaat met pure verdoemenis, zoals we die alleen in Diablo III tegenkomen. Dat zou eigenlijk vrij ironisch zijn, nu ik eraan denk.

Maar om de game daadwerkelijk te kunnen spelen, hoeven we daar gelukkig niet op te wachten. Deze zomer staat er namelijk een beta gepland, welke als smakelijk voorproefje moet dienen voor het eindproduct. Hoe dan ook, het maakt het wachten er niet makkelijker op.

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s