Playstation Network komt deze week weer online

Geplaatst op: 1 mei 2011 door Erik Dekker in Nieuws
Tags:, , , , , ,

Goed nieuws voor de ongeduldige Playstation Network gebruikers onder ons: Sony’s CEO Kaz Hirai heeft vanochtend tijdens een persconferentie in Tokio aangegeven dat het netwerk ergens deze week weer de lucht in gaat. Het betreft een geheel nieuwe versie van het PSN en bevat in principe een gloednieuwe beveiliging. Er kruipt echter een addertje onder het gras. Niet alle functies zijn namelijk meteen toegankelijk.

Aanvankelijk ligt de focus op online mogelijkheden, dus games als Black Ops en Socom kunnen weer zonder problemen worden gespeeld. Je moet het in principe zo zien dat het netwerk met vlagen weer volledig wordt gemaakt voor gebruik. De Playstation Store moet echter nog even schitteren van afwezigheid. Deze komt namelijk pas later in Mei online te staan. Vervelend voor mensen die met smart zitten te wachten op nieuwe content of games, maar het begin is er in ieder geval. Wel kun je alvast je hart ophalen met toegang tot Home.

Zoals ik al had voorspeld, komt Sony ons met een aangename compensatie tegemoet. Iedere PSN gebruiker krijgt maar liefst een maand gratis Playstation Plus op zijn account gestort. Bestaande Playstation Plus gebruikers krijgen een maand extra, dus iedereen heeft er profijt van. Wat kun je ermee, zul je je wellicht afvragen? Met Playstation Plus krijg je hoge kortingen op een aantal vooraf bepaalde producten in de Playstation Store. Daarnaast heb je ook eerder (of soms zelfs exclusief) toegang tot beta’s in games en heb je zelfs de mogelijkheid om save files middels cloud gaming op te slaan in de servers van Sony. Een erg aangename toevoeging als je het mij vraagt, want als er eens iets fout gaat met je files (bijvoorbeeld door corruptie), dan kun je deze weer terugvinden in de database van Sony. Ook krijgt iedereen gratis content, maar wat het is dat houdt Sony nog even geheim.

Wanneer je weer op het Playstation Network kunt, krijg je meteen de opdracht om je wachtwoord  te veranderen. Ik zou het zeker doen, aangezien je in deze tijd niet meer zeker van je zaak kunt zijn.

Sony gaf de schuld van de platlegging van het netwerk aan een groep met hackers die gesitueerd zijn in San Diego.Kaz Hirai zei het volgende:

”This criminal act against our network had a significant impact not only on our consumers, but our entire industry. Our global audience of PlayStation Network and Qriocity consumers were disrupted. We have learned lessons along the way about the valued relationship with our consumers.”

Ik ben blij dat Sony keiharde maatregelen heeft getroffen en tegelijkertijd de consument tegemoet komt met een aantal cadeaus om het goed te maken. Ik hoop alleen van harte dat de maand gratis Playstation Plus pas in gaat als de Playstation Store pas online komt, anders heeft niemand er nog wat aan. Maar dat zal wel goed zitten denk ik.

Een specifieke datum heeft Sony helaas nog niet genoemd over wanneer het netwerk weer de lucht in gaat, maar hierover horen we ongetwijfeld meer in de komende dagen.

Update: Playstation Network 2.0 staat weer deels online. Het volledige artikel kun je hier vinden!

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Advertenties
reacties
 1. Suzanne schreef:

  Wauwie, ik hoop de nieuwe DLC van BO die we cadeau krijgen..
  Eerst maar zien dat PSN weer online komt hoor..

  • Erik Dekker schreef:

   Ik betwijfel het hehe. Microsoft heeft die rechten in handen ben ik bang! Maar PSN Plus is al nice, toch? :p

 2. jurgen schreef:

  ik heb gelezen dat het psn 4 mei weer online gaat dus hopen dat het nu echt waar is

  • Erik Dekker schreef:

   Hey Jurgen,

   Waar heb je dat gelezen? Kun je me een link geven? Dan zal ik hierover meteen een artikel schrijven. Thanks for the headsup!;)

 3. surfboy schreef:

  lol suzanne, die dlc gaan ze niet geven hoor want niet iedereen speelt bl ops he :p en psn plus is niet zo nice hoor want alle content die je downloadt met korting zijn niet meer geldig vanaf het moment dat je geen psn plus meer hebt :p het is gewoon een truc van hen om meer mensen te doen betalen voor plus. ondertussen is het al 4 mei en nog steeds niet online, mij niet gelaten hoor ik ga lekker surfen 😉

 4. issi schreef:

  het is godverdomme donderdag ! als ze zegge deze week dan bedoele ze zondag denk
  en ik woord gek van die dom mense die maar lullen’en dan zeggen ze
  ja sony komt woensdag online het is kkkr hard donderdag !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  en als ze nou besig zijn met ps plus hoef ik die kut plus niet plus mijn reet!
  gelukkig haat ik xbox anders stond er nu een xbox

  • Dimitri schreef:

   Ik geloof niet dat het PSN nog online komt deze week, afgaande van de info die op dit moment beschikbaar is en het feit dat het SOE platform ( pc gaming) ook nog plat ligt denk ik dat je een heropstart ten vroegste midden volgende week kan verwachten. Dat is uiteraard mijn persoonlijke mening. Moest er nog nieuwe info beschikbaar komen lees je het uiteraard hier 🙂

  • Erik Dekker schreef:

   Niemand die het weet behalve de mensen bij Sony, ben ik bang. Als ik meer weet dan breng ik jullie natuurlijk meteen op de hoogte.

 5. Timo schreef:

  ik word hier verdomme kk pisnijdig van ze zijn nu al 3 kk weken offline what the kk fuck is dit man :S
  allemaal mooie beloftes ja deze week onlin krijg toch de grafkanker met je hoere playstation als compensatie wil ik verdomme 10 VOLLEDIGE spelle uitkiezen in plaats van 30 dage ps plus

 6. KloteZOOI schreef:

  Kom op zeg,hono’s bij Sony,gooi die service weer online,dit gaat echt veel te lang duren zo,stelletje homo prutsers!

 7. codfan schreef:

  Et is al 6 mei en ik kan nog steeds niet op psn waar zijn die pannekoeke mee besig kk zooi

 8. gekkegerrit12 schreef:

  playstation stelletje amateurs!!!!!

 9. Erik Dekker schreef:

  Nieuw Playstation Network bevindt zich volgens Sony in de laatste testfase. Hopelijk kunnen we deze week weer op het PSN

  https://gamegasm.wordpress.com/2011/05/06/nieuw-playstation-network-zit-in-laatste-testfase/

 10. Gio schreef:

  We krijgen 2gratis games die we kunnen downloaden er is keuze uit 5 en voor psp keuze uit 4 games en vo mijn part hoeft die plus niet da ze dan gewoon alle 5de games laten downloaden ben bijna zeker dat zo van die sucky games gaan zijn waar ze toch geen verlies opmaken en ze zitten idd al in laatste fase kijk op PSn blog. Derbij ze zoude beter laten betalen voor online gelijk xbx zulle dan zoveel leks nie zijn ook maja ze kunne zulder zegge wa ze wille klok rond mijn hol ja moeste ze 24op24 werke dan ware ze al klaar

 11. bjorno_bb schreef:

  PSN plat AAAAARG

 12. sandra schreef:

  Vraag me nu ineens af.. vlak voordat ps offline ging, kwamen er berichten binnen dat je naar t chat-shit moest als je wat wilde winnen.. dat bericht bleef irriterend genoeg maar langskomen. Zou dat er iets mee te maken hebben gehad??

  • Gio schreef:

   Nee niets mee te maken das spam das just zelfde als die berichtjes van als hè naar deze site gaat en 10 vrienden laat kijken krijg je 10€ gratis PSn geld enal da heeft er niets mee te maken het geen da die hackers gedaan hebben is de algemene server encryped (gekraakd) zonder da het iemand kon zien om zo eventueel creditcards id’s te kopiëren en te stelen wat natuurlijk ook kan daar heeft niemand van Sony bij stil gestaan is dat iedereen dan gebannen is van PlayStation terug uit die lijst verwijderd kan worde als die hackers erin zaten in ieder geval vin ik zelf super klote da ze da gedaan en want kom zot dak al paar weke nie kan spelen vooral zat juist goed voor black ops maar anderzijds vin ik da wel goed da ze dat gedaan en want nu weet Sony da under beveiliging op niets trekt mijn laptop is nog beter beveiligd ale ja ze zullen under lesje wel geleerd en nu zeker

 13. Dieter_69 schreef:

  ze overdrijven dag en nacht werken aan dat probleem MIJN REET JA als ze een paar uurtjes aan gewerkt hebben staan ze verzekers koffie met koekjes te pakken geen wonder dat het zo lang duurd!!!!!!!! -_-

 14. Erik Dekker schreef:

  Thanks voor de tip Gio, ga ‘m nu downloaden:)

 15. Bente van DIjk schreef:

  jezus wat kunnen jullie mensen zeiken!! ja PSN is er al een aantal weken uit.. maar heb liever dat t er nog langer uit ligt en t tenminste GOED word verholpen dan dat ze t snel snel afraffellen en dat t binnen n maand weer plat ligt..

  hackers zullen er altijd wel blijven en zullen ook altijd nieuw virussen of w/e maken om zo beveiliging systemen te kunnen omzeilen..

  ook BELACHELIJK hoe dat mensen alles geloven wat er op internet staat.. geloof mij maar als ze zeggen dat t nog MAAR een weekje duurt dat je er gerust een week of miss zelfs 2 weken bij moet rekenen.. Playstation is een groot merk met een fokkin groot network.. laat die mensen hun tijd nemen om t gwn goed te doen..

  wacht gwn rustig af totdat t weer online komt.. je gaat niet dood door een aantal weken niet online te gamen.. en zo heb je des te meer tijd om de Offline functies en tropys uit te spelen.. ik heb in die paar weken nu al 6 platina trophies erbij door offline zooi uit te spelen die ik normaal nooit doe..

 16. Bert schreef:

  Nou bente wees er blij mee, ik loop nog steeds kwaad rond omdat die klote zooi het nog niet doet.

 17. jenci schreef:

  zeiken zeiken…..als ze wa zegn eh dan ze dan doen ook!!!!informatie??????zeggen al weken hetzelfde binnen kort,,volgende komende dagen…..ze moeten under bek leren houden sony!!!!!!!!!!geef ke wa goeie informatie en nie under gezeik van 30 dagen plus…wa interesseert mij da!!!

 18. JEnci2 schreef:

  Jenci leer is nederlands 1
  2. de playstation network kan er niks aan doen dat ze worden gehackt ze hebben toch niet gezegt van kom hack me maar.
  3. en wees blij dat hij miljoenen mensen 1 maand gratis lidmaatschap geef jullie mensen kunnen niet blij zijn.
  4. wacht gwn geduldig af.

  vieze gamehoertjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s