Vervolg op Warhawk bevestigd, eerste details uitgelekt

Geplaatst op: 29 april 2011 door Erik Dekker in Nieuws
Tags:, , , , , ,

Ook al kunnen Playstation 3 bezitters voorlopig nog even niet online, toch hebben ze geen enkel excuus om niet reikhalzend uit te kijken naar de games die nog gaan uitkomen dit jaar. De platlegging van het Playstation Network duurt immers niet voor eeuwig. Gelukkig maar, want vandaag heeft website Systemlink bevestigd dat er een vervolg komt op de Playstation 3 exclusive Warhawk. De nieuwe game heet Starhawk en afgaande van de eerste details ziet het er veelbelovend uit.

De website sprak met een woordvoerder van Sony, die anoniem wenst te blijven, over de game. Hij bevestigt dat een vervolg op Warhawk inderdaad waar is en dat deze al enkele jaren in ontwikkeling is. De uiteindelijk naam wordt inderdaad Starhawk, zoals eerdere geruchten al hadden vermeld.

De eerste details kun je hieronder vinden.

  • Starhawk will be revealed before E3 2011 – in fact, mid May is the current date for the official public outing.
  • The game remains a PS3 exclusive. However, Starhawk will ship only on Blu-ray, rather being a digital title on PSN, and available as a physical disc, like Warhawk.
  • The main gameplay elements remain much the same. Starhawk is a third-person shooter, with jeeps, APCs, tanks, and now spaceships.
  • According to the source of Systemlink, you cannot fly from a planet into space. Some maps are set on a planet, with dogfights taking place in the air, while others are in space, with small areas for ground combat. The game is still set in another universe, so Earth will not feature.
  • The game will retain the slightly cartoonish visuals – no ultra-gritty reboot in sight.
  • Starhawk runs on a brand new engine that provides stunning visuals, explaining the jump from digital title to Blu-ray disc.
  • While the main body of the same is still online multiplayer, there is a single-player component.

Het is de eerste keer dat daadwerkelijk is bevestigd dat Starhawk in ontwikkeling is. Als het klopt dat er al enkele jaren aan de game wordt gewerkt, dan zal het niet lang meer hoeven duren tot het vervolg op Warhawk speelbaar is voor het grote publiek. Website Systemlink geeft aan dat deze honderd procent zeker van zijn zaak is. Dat zegt in principe dus genoeg, want als dit niet waar zou zijn dan is dit geen goede publiciteitsstunt voor de website.

Interessant is dat Starhawk naast een digitale distributie ook als retail exemplaar in de winkel verkocht gaat worden. Een positieve ontwikkeling, aangezien er nog steeds veel mensen zijn die liever een doosje met een disc in hun handen houden, wanneer ze een game kopen. Ikzelf hoor ook bij deze groep, want het geeft me toch net even wat meer het gevoel daadwerkelijk een product te hebben aangeschaft. Gelukkig staat de multiplayer nog steeds centraal, net zoals in Warhawk. Leuk extraatje is de aanwezigheid van een singleplayer modus. Helemaal voor als het Playstation Network nog een keer offline gehaald zou worden. Het maakt me echter wel benieuwd hoe groot de gevechten gaan worden. Een nieuwe MAG hoeven we wel niet te verwachten (256-man gevechten), maar 32-player matches zou toch wel erg interessant zijn. Maar hierover horen we binnenkort dus meer, als we website Systemlink mogen geloven.

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s