Gerucht: er staan op dit moment 2.2 miljoen creditcardgegevens van PSN gebruikers op internet te koop

Geplaatst op: 29 april 2011 door Erik Dekker in Geen categorie
Tags:, , , , , , , ,

Het moet allemaal niet veel gekker worden. Wanneer je denkt dat het drama niet groter kan worden, beginnen beveilingsexperts nu moord en brand te schreeuwen over blootgestelde creditcard gegevens die nu op het internet worden verkocht. Zo ook Kevin Stevens, een beveiligingsexpert die werkzaam is bij het bedrijf Trendmicro.

Volgens Stevens zijn er ”low-level cybercriminals” actief  die hiervoor verantwoordelijk zijn. Interessante vondst, aangezien Sony had aangegeven dat het onwaarschijnlijk is dat deze gegevens vrij zijn gegeven aan kwaadwillende mensen. Daarnaast is er geen enkel bewijs dat dit zich daadwerkelijk voordoet. Toch raadt het bedrijf PSN gebruikers aan om de wachtwoorden en andere gegevens onmiddellijk te veranderen wanneer het mogelijk is. Zou Sony ons iets achterhouden, of kletst Stevens uit zijn nek? Niettemin is het jammer dat hij niet met keiharde bewijzen aan is gekomen, maar het geeft wel stof tot nadenken.

Stevens meldt op zijn Twitter dat de creditcardgegevens te koop zijn op illegale fora van zogenaamde ”carders”, ofwel mensen die verantwoordelijk zijn voor creditcardfraude. Ook al heeft hij geen directe link tussen de gegevens en deze fora, weet hij te melden dat hackers hoogstwaarschijnlijk in het bezit zijn van de kaarthouders hun namen, adresgegevens, telefoonnummers, e-mail adressen, geboortedata en ook nog eens alle creditcardgegevens met de daarbij behorende CVV2 nummers (de kleine getallen die op het eind van de creditcard staan).

De hamvraag luidt natuurlijk: moeten mensen die hun betalingsgegevens hebben gelinked aan hun PSN accounts zich zorgen maken? De CVV2 nummers heb je één keer in moeten voeren bij het maken van een account, maar de kans is niet heel erg groot dat deze nummers daadwerkelijk zijn opgeslagen bij Sony. Aan de andere kant zijn er de afgelopen dagen dingen gebeurd waarvan ik nooit heb gedacht dat ze zouden gebeuren. Ik zou zeggen dat je je gegevens zo snel mogelijk moet veranderen wanneer je daar de kans toe krijgt.

Sony komt de komende dagen waarschijnlijk naar buiten met meer informatie. Ik houd je hierover op de hoogte, dus houd de blog scherp in de gaten!

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s