Zijn de betalingsgegevens van PSN gebruikers blootgesteld?

Geplaatst op: 26 april 2011 door Dimitri in Nieuws
Tags:, , , ,

Het moest ooit eens gebeuren. De vraag was alleen  wanneer, en we weten het antwoord. Vorige week woensdag hebben hackers ingebroken op het Playstation Network. En zoals de console gamers onder jullie wel zullen weten heeft dit er voor gezorgd dat het netwerk voor de zesde dag op een rij plat ligt.

Het wordt ook stilaan duidelijk wat de omvang van de schade is die de aanval heeft veroorzaakt, en die is kortweg gezegd immens. Volgens het officiële persbericht is alle data die de gebruiker in zijn account heeft ingegeven gecompromitteerd. Dit gaat niet enkel om de gebruikelijke info als daar zijnde gebruikersnaam/paswoord/e-mail. Maar ook om adresgegevens, geboortedata, aankoopgegevens/geschiedenis, en creditcardgegevens. en dit voor mogelijk alle tientallen miljoenen gebruikers.
Ik raad bij deze iedereen die ooit zijn creditcard heeft gebruikt in het PS Netwerk, om de nodige voorzorgen te nemen. Persoonlijk zou ik in hetzelfde geval de betrokken creditcards laten blokkeren. Het is soms beter om te voorkomen dan te genezen. De komende dagen blijf ik het nieuws omtrent Sony’s netwerk ramp met argusogen bekijken. Het zal mij benieuwen hoe het bedrijf zich hieruit gaat redden. Stel dat er vijftig miljoen gamers met creditcardgegevens op het PSN zijn en er wordt bijvoorbeeld van ieder account één euro afgehaald, dan zijn de hackers al ontzettend rijk. Om maar even de ernst van de situatie weer te geven. I rest my case.

Advertenties
reacties
  1. Erik Dekker schreef:

    Hoe heeft het toch zover kunnen komen bij Sony. Ik vind dit vrij onvergeeflijk zelfs. Zeventig miljoen accounts die gewoon bloot zijn gesteld. Bij een aantal zó groot kun je maar beter een bijna onmogelijk te kraken beveiliging hebben.

    • Dimitri schreef:

      een onmogelijk te kraken beveiliging bestaat niet. Daar is men in de pcwereld ondertussen al achter. Wat ik hoegenaamd niet begrijp is dat Sony ( dat toch wel een enorme grote wereldspeler is) qua informatica zo in hun hemd gezet wordt. Het gaat hier niet om een gedeeltelijke kraak waarbij er maar een beperkt aantal accounts/gegevens gecompromitteerd geraken. Het gaat hier over heel het systeem dat ineens gekraakt wordt… En dat niet op kleine schaal nee ineens voor miljoenen gebruikers… Wat ook de oorzaak is Sony is zwaar in de fout gegaan door gegevens niet meer te compartimenteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s