Benieuwd naar Section 8: Prejudice

Geplaatst op: 13 april 2011 door Erik Dekker in Nieuws

Na meerdere volle dagen te hebben gespendeerd aan Black Ops, heb ik weer eens behoefte aan een nieuwe shooters. Iets nieuws, iets fris. Toegegeven, Treyarch’s nieuwste game is prima geschikt voor kortdurende gamesessies, maar toch verlang je om de zoveel tijd naar een verandering van omgeving. Ontwikkelaar Timegate komt op 20 april met arcade titel Section 8: Prejudice en qua potentie zal de game niet onder hoeven te doen voor de grotere jongens in het genre.

Prejudice kun je het beste zien als een Halo-achtige game maar dan groter. Veel groter, want in de game kun je in totaal met 32 man huis gaan houden op kolossale maps. Zulke aantallen vormen ongetwijfeld de nodige chaos op bepaalde delen van de kaart en is het dus aan jou de taak om een gevecht tactisch te benaderen. Iets wat ik in veel shooters mis de laatste tijd. Ook de aanwezigheid van een vijf uur durende campaign is een welkome toevoeging. Geen slecht aantal, aangezien we het hebben over een XBLA/PSN titel.

Maar wat mij nog het meest zal aanspreken is de aanwezigheid van een bot-mode. Lekker offline gaan knallen, zonder dat je je hoeft te verantwoorden voor de rest van het team. Niet dat ik dat erg vind, want ik ben zeker niet slecht als het op shooters aankomt. Maar zo nu en dan is het fijn om geen consequenties te hebben van je daden. Bots denken gelukkig niet na. De game zou kunnen vallen of rijzen met de intelligentie van de computer, dus ik ben zeer benieuwd hoe Prejudice op dit gebied gaat presteren. Lag is ook de grootste nachtmerrie van iedere shooter-liefhebber. Gaan we vloeiende gevechten meemaken of krijgen we vertraging te verduren in het heetst van de strijd?

Ambitieus is de game dus zeker en qua kwantiteit of je de game niet te laten liggen. Of Prejudice ook kwalitatief zal weten te overtuigen, daar kom ik de komende dagen achter. Binnenkort kun je een uitgebreide review van de game verwachten, dus houd Gamegasm scherp in de gaten!

Oh ja, de launch trailer van Section 8: Prejudice kun je hieronder aanschouwen.

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s