Game releases: april

Geplaatst op: 6 april 2011 door Erik Dekker in Geen categorie

Terwijl sommigen nog moeten bijkomen van alle (vaak flauwe) 1-april grappen, wordt het weer de hoogste tijd om terug naar de realiteit te stappen. Er komen weer nieuwe games aan en dat is gelukkig geen broodje aap verhaal. Helaas niet een al te drukke maand, maar dat hoeft natuurlijk geen minpunt te zijn, aangezien 2011 als geheel een uitstekend jaar blijkt te worden. Nu kunnen we tenminste even door sparen! Wat biedt april ons op het gebied van games? Mag ik drum geroffel op de achtergrond?

Het zijn vooral Darkspore, Mortal Kombat en Portal 2 die uit de lijst van deze maand weten te springen. Darkspore is een hele aardige Diablo-achtige game die zelf nog een paar interessante troeven achter de hand heeft. Onlangs is op Gamegasm een uitgebreide hands-on preview verschenen, die je wellicht net over de streep zou kunnen trekken. Mortal Kombat, tja. Heeft die game nou nog een introductie nodig? De nieuwste game in de reeks biedt zoals altijd een lekkere old school beat-em up met interessante personages en brute finishing moves. God of War’s Kratos maakt in de game zijn opwachting en die weet zijn mannetje wel te staan in de arena. Ook Valve’s Portal 2 mag natuurlijk niet onbenoemd blijven. De game speelt zich een paar honderd jaar na deel een af in een verwoest laboratorium. Robot GLAdOS is niet blij met je terugkeer en zal opnieuw een lange reeks aan hersenkrakende tests met je uitvoeren. Het ziet er weer naar uit dat Valve met de game goud in handen heeft. Ook van Portal 2 verscheen op de blog onlangs een hands-on preview.

PC

8 april

Driving Simulator 2011

Wildlife Park 3

12 april

World of Tanks

15 april

Men of War: Assault Squad

21 april

Jewel Quest V: The Sleepless Star

Portal 2

26 april

Mythos

28 april

Darkspore

29 april

Tropico 4

Playstation 3

8 april

Brunswick Pro Bowling

Dynasty Warriors 7

15 april

Michael Jackson The Experience

Sniper: Ghost Warrior

21 april

Mortal Kombat

Operation Flashpoint: Red River

Portal 2

SOCOM: Special Forces

Zumba Fitness

29 april

Thor: God of Thunder

Virtua Tennis 4

Xbox 360

8 april

Brunswick Pro Bowling

Dynasty Warriors 7

15 april

Fantastic Pets

Michael Jackson The Experience

21 april

Mortal Kombat

Operation Flashpoint: Red River

Portal 2

29 april

Thor: God of Thunder

Virtua Tennis

Erik: op de EA Showcase was ik diep onder de indruk van zowel Darkspore als Portal. Het wachten tot Diablo III uitkomt is vrij vervelend en daarom is de datum van release uitstekend voor Darkspore. Zoals ik al in de preview zei, zal de titel ‘Diablo kloon’ de game geen eer aan doen, want Darkspore biedt naast de bekende dungeon crawl elementen nog een aantal zeer interessante features. Dit kun je allemaal terug vinden in de preview.

Ook Portal 2 is me bijgebleven. De sfeer die de game uitademt is simpelweg ongekend. Een verwoest laboratorium waar overal wilde flora voorkomt met daarbij lekkende pijpleidingen en kapotte elektriciteitskabels. Tijdens het rondlopen krijg je een gevoel van eenzaamheid en dat maakt de game uniek in zijn soort. Niet alleen op dat gebied trouwens, want het spelen met de Portal gun blijft nog steeds fantastisch. De puzzels die je moet oplossen zijn wederom ontzettend moeilijk en vergen het uiterste van je denkvermogen. Tel daarbij op dat de singleplayer twee keer zo lang is als het vorige deel plus een co-operatieve modus die ook twee keer zo lang is als het verhaal uit het origineel en je kunt je voorstellen dat Portal 2 een game is die puzzel fanaten niet links mogen laten liggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s