De grens van console territoria vervaagt door een nieuwe Kinect hack

Geplaatst op: 23 maart 2011 door Erik Dekker in Nieuws

Tegenwoordig heeft iedere console wel een paradepaartje dat als selling-point moet dienen. Zo gebruikt de Nintendo Wii een technologie die bewegingen van de controller vertaalt naar het beeldscherm. Sony vertoont met Move eenzelfde soort kunstje op een iets geavanceerdere manier en Microsoft geeft je met Kinect de mogelijkheid om zelfs zonder controller te kunnen gaan gamen. Helaas voor mijnheer Gates wordt het apparaat tot in den treure gehacked door fanatiekelingen. Tot dusver hebben we een onder andere een XXX-game voorbij zien komen en een port van Gary’s Mod. De meest recente hack weet de werelden van zowel de Microsoft’s als Sony’s consoles echter angstvallige dicht naar elkaar toe te brengen.

Hacker Shantanu Goel heeft het namelijk voor elkaar weten te krijgen dat hij Kinect kan gebruiken op zijn Playstation 3. In de video hieronder kun je zien hoe hij door de menu’s heen bladert door middel van het geven van gebaren aan het apparaat. Het feit dat dit überhaupt mogelijk is, is op zijn zachtst gezegd fascinerend. Goel heeft echter nog een troef achter de hand. Later in de video start hij de game Killzone 3 op en gaat deze spelen met slechts zijn lichaam die als controller dient.

Afgaande van zijn prestaties in Killzone 3, weet ik niet of deze opstelling geschikt is voor snelle en chaotische multiplayer sessies. Een wapen dat ontzettend traag de gewenste kant op gaat is in ieder geval niet bepaald een factor die je leidt naar de overwinning in een shooter. Goel geeft echter aan dat de software die hij heeft gebruikt zich nog in een vroeg stadium bevindt. De menu’s waar hij doorheen bladert geven weliswaar weinig problemen, het daadwerkelijk spelen van games werkt volgens hem nog verre van optimaal. De software zal nog sterk verbeterd moeten worden, wil deze hack willen slagen. Uit goede wil heeft hij de broncode van de hack vrijgegeven om te downloaden.

Niettemin ben ik onder de indruk van het feit dat dit mogelijk is. Het zet mij ook aan het denken. Zou Sony ooit de handen ineen slaan met Microsoft? Misschien ooit in een absurde parallelle dimensie?

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s