Meer dan 22 minuten aan heerlijke offscreen footage van The Old Republic

Geplaatst op: 12 maart 2011 door Erik Dekker in Nieuws

Stukje bij beetje brengt Bioware nieuwe informatie naar buiten over haar eerste Massive Multiplayer Online project. Een gewaagde stap voor de ontwikkelaar, aangezien het genre redelijk verzadigd is en de knappen koppen in de studio in principe geen ervaring hebben met massieve online werelden. Vorig jaar had ik echter de gelegenheid de game te spelen bij Gamescom en om eerlijk te zijn was ik erg enthousiast geraakt over deze ambitieuze game.

Men heeft bekende succesvolle spelconcepten genomen uit andere MMO’s zoals World of Warcraft en geeft er een eigen draai aan. Geen slecht plan, aangezien het hedendaags niet makkelijk is om Blizzard’s troetelkindje te evenaren. Mensen die moord en brand schreeuwen vanwege het gebrek aan innovatie, kunnen echter gerust zijn. We hebben het namelijk over Bioware, een ontwikkelaar die altijd een ijzersterk verhaal weet te vertellen in games en het ziet er naar uit dat ook The Old Republic barst van de briljante dialogen en brengt zo een overtuigend gevoel van immersie met zich mee.

Tot op heden hebben we nog vrij weinig gameplay beelden mogen aanschouwen, maar met meer dan 22 minuten aan nieuwe offscreen footage, denk ik dat je wel weer voor even vooruit kunt. In de twee video’s hieronder kun je onder andere zien hoe een paar heldhaftige strijders de raid instance Telar V doorlopen en krijgen we zelfs een gevecht in de ruimte te zien waarbij je je eigen ruimteschip bestuurt.. Voor de nieuwelingen in het genre: een raid is een dungeon die zo’n hoge moeilijkheidsgraad hanteert dat je genoodzaakt bent de hulp in te roepen van een hele hoop andere spelers, mocht je de pittige rit willen overleven.

Toegegeven, de kwaliteit van de filmpjes laten wat te wensen over maar je kunt in ieder geval zo een aardig beeld krijgen van wat je van The Old Republic kunt verwachten. Na PAXEast weet ik wel zeker dat Bioware officiële gameplay beelden gaat uitbrengen. Tot dan zul je het moeten doen met deze video’s.

Ik zoek al een tijd naar een nieuwe MMO om mij in te verliezen en het ziet er naar uit dat het The Old Republic gaat worden. Misschien dat Guild Wars II mijn kostbare aandacht ook zal gaan krijgen, maar vooralsnog is Bioware’s nieuwe project in mijn ogen aan de winnende hand.

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s