Gamegasm bezocht vandaag de EA Showcase

Geplaatst op: 21 februari 2011 door Erik Dekker in Nieuws

Electronic Arts timmert de laatste tijd hard aan de weg. Met een portfolio dat bestaat uit onder andere Dead Space, Battlefield: Bad Company, Mass Effect en Dragon Age die mede onder de naam van deze uitgever in de winkelrekken belanden, is er voor ieder soort gamer wel iets. De komende tijd zal het bedrijf deze trend voortzetten met games als Portal 2, Dragon Age 2 en Bulletstorm in het vooruitzicht. Met zo’n gevarieerde lijst aan titels, is het niet onlogisch dat EA een eigen evenement organiseert waar het een aantal nieuwe titels uitgebreid gaat tentoonstellen. Gamegasm was er vandaag bij en zal hierover de komende dagen uitgebreid verslag doen middels hands-on previews en interviews. Over welke games we zullen schrijven, lees je hieronder. Onthoud dat dit artikel nog geen samenvatting is van de previews!

Bulletstorm

Bulletstorm is een shooter die het net even anders doen dan zijn concurrenten in het genre. In plaats van constant de trekker over te moeten halen, moedigt de game je aan het speelveld op een andere manier te benaderen. Zo heb je de beschikking over een zweep waar je vijanden in slow-motion naar je toe kunt trekken om deze vervolgens weg te schoppen naar een dodelijk object dichtbij (zoals een muur waar uitstekende elektriciteitskabels hangen). Door op een zo’n creatief mogelijke manier te werk te gaan, verdien je steeds meer punten en dat is natuurlijk ontzettend belangrijk wil je je vrienden op de leaderboards verslaan. Met meer dan honderd verschillende manieren om je belagers naar de dood te helpen, barst de game van de herspeelbaarheid.

Darkspore

Darkspore is geïnspireerd door Spore, een game waarin je een eigen personage kunt maken en deze zo te laten evolueren. Het spel is geen uitbreiding op Spore, maar bevat wel een aangepaste versie van de creature creator en is er wel op geïnspireerd. De gameplay is aanzienlijk verschillend ten opzichte van Spore en gaat een beetje de kant op van de formule die de Diablo games hanteren. Met dat beeld, kun je je een beetje voorstellen hoe Darkspore in elkaar steekt. Een RPG, waarbij je een arsenaal aan “levende wapens” moet opbouwen; de leden van je team. Je neemt het op tegen de “Darkspore” die andere wezens op verschillende planeten heeft laten muteren.

Dragon Age 2

In Dragon Age is de wereld in groot gevaar door de wedergeboorte van de Archdemon, een kolossale draak die uit is op dood en verderf. Aan een klein groepje heldhaftige krijgers genaamd de Grey Wardens de taak om dit beest een halt toe te roepen. De formule die in Dragon Age wordt gehanteerd kun je het beste vergelijken met Mass Effect: een echte RPG waar keuzes de nodige gevolgen hebben. Naast een uitgebreide verhaallijn, ben je ook vrij om je eigen weg te gaan, een aspect dat tot op heden vrij uniek is in games.

Ontwikkelaar Bioware had aangegeven een trilogie van Dragon Age te willen maken, dus dan is een nieuw deel in de reeks onvermijdelijk. In deel twee kruip je in de huid van Hawke, een overlevende van de aanslagen die de Archdemon in Dragon Age: Origins heeft gepleegd. Het avontuur dat hem te wachten staat zal niet zonder gevaren zijn, maar hij zal worden bijgestaan door een aantal trouwe compagnons. De keuzes die je hebt gemaakt in het origineel, kun je middels save-files overdragen naar Dragon Age 2.

Need for Speed Shift 2

Het nieuwste deel in de Need for Speed reeks gaat onder de naam Shift 2: Unleashed. Shift 2 zal qua gameplay anders zijn dan voorganger Hot Pursuit. In tegenstelling tot de arcade-feel van de laatstgenoemde titel, focust Shift 2: Unleashed meer op een race-sim ervaring. De cockpit mode zal meer aandacht krijgen in de game en geeft spelers zo meer het gevoel zich echt met hun scheurijzer op de baan te bevinden. Met een arsenaal van ongeveer 130 auto’s welke je op vijftig tracks kunt laten scheuren, ben je wel even zoet met vrijspelen. De game kent naar horen zeggen vele toevoegingen en tweaks ten opzichte van zijn voorganger, waaronder de terugkeer van de Autolog feature, welke je meer informatie geeft over de statistieken van je vrienden.

Portal 2

Portal 2 is het vervolg op het uit 2007 uitgekomen Portal, een puzzlegame in hart en nieren. In Portal kreeg je de beschikking over de zogenaamde ”Portal Gun”, een wapen waarmee je in totaal twee portalen naar een punt naar keuze kunt schieten, welke zich vervolgens met elkaar verbinden. Een ingang en een uitgang dus. Het komt er op neer dat je jezelf zo naar wens kunt verplaatsen door deze portalen. Klinkt vrij ingewikkeld, niet? Als je de game echter hebt gespeeld, dan weet je waar we het over hebben. Portal werd geprezen door de ingenieuze puzzels en de bizarre humor die de game naar cultstatus wisten te verheven. Een vervolg op deze game kon natuurlijk niet uitblijven en daarom mogen we tot ons grote genoegen Portal 2 rond april 2011 in de winkelrekken verwachten.

Deel 2 speelt zich enkele honderden jaren na het origineel af. De plek waarin je je bevindt is vernietigd en de slechterik GlaDOS weet opnieuw te ontwaken. Boos om jouw terugkeer, word je opnieuw blootgesteld aan een groot aantal moeilijke puzzels. Gelukkig voor jou heb je wederom de Portal Gun tot je beschikking. Leuk detail is dat Portal 2 ook een coöperatieve modus bevat, waarbij je met een ander te werk kan gaan. De puzzels die je in deze modus volbrengt staan los van de singleplayer.

De Sims Middeleeuwen

In De Sims kun je jouw eigen gemaakte avatar volgen door het leven dat hij of zij volgt. Van het gebruikelijke eten en drinken tot wat diepgaandere zaken als verliefdheid en geluk, alles komt aan bod. Aan jou de taak om jouw virtuele personage tot een volwaardig individu op te leiden en deze optimaal te laten presteren in de maatschappij. De reeks gaat al weer een flink aantal jaren mee en wist met der tijd door te dringen tot de casual gamer.

De Sims Middeleeuwen doet in principe hetzelfde bekende kunstje, waar natuurlijk niks mis mee is. De game ruilt echter de hedendaagse setting met het middeleeuwse tijdperk. Je kunt op avontuur gaan en kastelen bouwen maar het is natuurlijk net zo leuk om de macht te grijpen en te heersen over het land. Drama en romantiek zullen trouwens ook niet ontbreken, want we hebben het natuurlijk over de Sims.

Advertenties
reacties
  1. magnumxopus schreef:

    Oeh ik ben wel benieuwd naar de nieuwe Need for Speed en Portal! Waarom is dit jaar toch zo duur voor mij… 😦

    • Erik Dekker schreef:

      Portal 2 en Darkspore waren toch wel voor mij de meest opvallende titels bij de showcase. Twee games die ik zeker ga spelen! Portal was al briljant naar mijn mening, maar Portal 2 gaat daar rustig overheen. Tenminste, afgaande van de preview die je nu kunt lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s