Aftellen voor Bulletstorm

Geplaatst op: 13 februari 2011 door Erik Dekker in Nieuws

Shooters zijn er in alle soorten en maten. Ik zal niet ontkennen als ik zou beweren dat het shooter-genre het meest veelvoorkomend is op het gebied van games. Call of Duty, Halo, Killzone, Battlefield. Allemaal bekende shooters die overigens ook erg veel gespeeld worden. Toch heb ik af en toe sterk de behoefte aan iets nieuws. Een game die qua innovatie ver voorloopt op andere titels in het genre. Ontwikkelaar People Can Fly komen daarom op het perfecte moment met hun nieuwste shooter Bulletstorm, een game die het net even anders doet. Wat onderscheidt deze game van de rest?

Bulletstorm is een echte over de top arcade shooter die je simpelweg niet serieus kunt nemen. Je strandt op een planeet om je oude mentor af te maken omdat deze op het slechte pad is beland. De weg naar deze man zit natuurlijk niet zonder de nodige gevaren. Op hol geslagen raiders en monsters hebben het niet zo hoog met je en het is aan jou en je team om deze zo stijlvol mogelijk af te maken. Met nadruk op stijlvol. De kracht van Bulletstorm ligt namelijk bij het feit dat domweg schieten niet leuk is en er ook andere wegen naar Rome leiden.

Zo kun je bijvoorbeeld met een goed gemikte trap je vijand in slow-motion tegen een muur rammen met vlijmscherpe stekels. Het resultaat kun je denk ik wel raden. Ook heb je een zweep tot je beschikking, waarmee je vijanden in slow-motion naar je toe kunt trekken. Het slow-motion gedeelte is een welkome toevoeging, aangezien je dan een paar seconden de tijd hebt om na te denken welke sadistische acties je zal toepassen aan je ongelukkige tegenstander. Welgeteld zijn er meer dan honderd manieren om je tegenstander af te maken, dus creativiteit loont wel degelijk! De meest uiteenlopende combinaties zijn punten waard, dus schroom niet om die ene tegenstander eens in zijn edele delen te schieten om zijn hoofd daarna te pletten met een welgemikte trap.

Mijn persoonlijke favoriet is de mogelijkheid om een aantal vijanden in de omgeving met een druk op de knop de lucht in de lanceren, waarna je deze naar eigen wens kunt martelen. Naast de gebruikelijke kogels, hebben je wapens ook een secondaire functie. Je handpistool kun je bijvoorbeeld veranderen in een flare-gun. Lanceer een paar raiders de lucht in, schiet een flare af en iedereen staat in de fik. Hilariteit gegarandeerd! Bulletstorm barst van de herspeelbaarheid, omdat geen enkele playthrough hetzelfde is. Tel daarbij op dat de game ook nog eens een coöperatieve modus bevat, waarin je met drie anderen flink kunt gaan huishouden en je kunt je voorstellen dat de game je wel voor een aantal onvergetelijke uren achter het beeldscherm gekluisterd laat zitten. De demo heeft mij in ieder geval overtuigd om de game te pre-orderen, iets wat ik eerlijk gezegd zelden doe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s