Game releases: februari

Geplaatst op: 5 februari 2011 door Erik Dekker in Geen categorie

Een nieuwe maand is weer aangebroken! Februari staat bij velen in het teken van de liefde omdat Valentijnsdag zijn opwachting over een paar weken weer zal maken. Het is natuurlijk helemaal mooi als je geliefde de wondere wereld van games een warm hart toedraagt, want ook deze maand biedt weer een aantal prachtige titels. Of je deze aan je wederhelft in rood pakpapier cadeau doet, of lekker voor jezelf houdt is natuurlijk aan jou, maar er is in ieder geval weer genoeg keus. Van shooters tot race-games, je vindt het allemaal hieronder!

De meest uit het oog springende titels zijn toch wel Killzone 3, Test Drive Unlimited 2 en Bulletstorm. De Killzone reeks komt van Guerilla Games, een ontwikkelaar van eigen bodem. Deze first-person shooters wisten het tot nu toe ver te schoppen op internationaal gebied en het ziet er naar uit dat ook deel drie weer hoge ogen gaat gooien. Likkebaardende graphics gepaard met snoeiharde gameplay staan in Killzone centraal. Als je je bedenkt dat de game zowel een intrigerende singleplayer als multiplayer heeft, kun je je voorstellen dat we best wel trots zijn op deze Nederlandse studio.

Test Drive Unlimited 2 is een typische race-game waarin een groot aantal spelers tegelijk op een kolossaal eiland mogen vertoeven. In de game kun je onderling zelfgemaakte auto’s delen en samen gaan racen tegen andere fanatieke coureurs. Tel daarbij op dat het eiland ook verschillende weer-effecten kent en een dag- en nacht cyclus, zal iedere speelsessie weer anders aanvoelen.

De titel die ons het meest aanspreekt is Bulletstorm. Deze game, ontwikkeld door ontwikkelaar People Can Fly en Epic Games, laat je in de rol kruipen van Grayson Hunt en neemt je mee door een planeet vol misdaad en chaos. Aan jou de taak om ongelukkige tegenstanders zo dodelijk en creatief mogelijk om te leggen. Meer details kun je hieronder vinden!

PC

4 februari

Dungeons

nail’d

11 februari

Test Drive Unlimited 2

15 februari

Magicka

18 februari

Tanker Truck Simulator

24 februari

Tropico 4

25 februari

Bulletstorm

Dreamcast Collection

Two Worlds II

Settlers 7: Gold Edition

Playstation 3

4 februari

nail’d

8 februari

Explodemon

11 februari

Test Drive Unlimited 2

Trinity: Souls of Zill O’ll

18 februari

Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds

25 februari

Bulletstorm

de Blob 2

Killzone 3

Twisted Metal

Two Worlds II

Xbox 360

4 februari

nail’d

11 februari

Dr. Kawashima’s Brain and Body Excercises

Test Drive Unlimited 2

18 februari

Deathsmiles

Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds

25 februari

Bulletstorm

de Blob 2

Dreamcast Collection

Two Worlds II

Erik: persoonlijk vind ik het geen slechte februari op het gebied van games. De titels die ik wil halen zijn Bulletstorm en uiteindelijk ook nog Two Worlds II, maar dit stukje wil ik wijden aan de eerstgenoemde. Bulletstorm is een shooter in hart en nieren maar weet zich uitstekend te onderscheiden van andere titels in het genre. In de game heb je de beschikking tot een soort zweep, waarmee je onder andere vijanden naar je toe kunt trekken en een trap-techniek die gepaard gaat met de ijzeren neus van Grayson’s schoen. Omdat je wapens ook een secundaire modus hebben, zoals de mogelijkheid om je handpistool te veranderen in een flare-gun, , kun je je voorstellen dat de mogelijkheden om vijanden af te slachten in principe eindeloos zijn. Want als je snel genoeg bent in je killing-sprees dan krijg je ook meer punten op je scorebord toegewezen. En voor de punten doen we het allemaal, toch?

Ook de omgevingen spelen een belangrijke rol tot het zo creatief mogelijk omleggen van tegenstanders. Zo kun je ongelukkigen tegen uitstekende naalden in de muur trappen waarna je deze gespiest achter kunt laten. Of je trekt met je zweep iemand naar je toe, waarna je deze met een sticky grenade samen laat gaan en deze vervolgens in slow-motion (ja deze game heeft slow-motion!) de afgrond in trapt voor maximale bevrediging. Iedere unieke aanval of combinatie kent een ”skill-shot”, een naam die je in beeld te zien krijgt wanneer de vijand op jouw gewenste manier dood gaat. Er is mij verteld dat Bulletstorm meer dan honderd verschillende kill-shots kent, dus het loont om de game meerdere keren uit te spelen! Als kers op de taart is er een multiplayer modus aanwezig, waar je met drie anderen flink huis kunt gaan houden. Twijfels? Download dan nu snel de demo en oordeel zelf. Ik ben in ieder geval overtuigd geraakt en heb meteen een pre-order geplaatst, iets wat ik zelden doe.

Advertenties
reacties
  1. Lennard Riezeweide schreef:

    Je weet dat Magicka al in januari is uitgekomen toch? ;p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s