Actie en sensatie in nieuwe gameplay trailer Final Fantasy Versus XIII

Geplaatst op: 18 januari 2011 door Erik Dekker in Nieuws

Final Fantasy Versus XIII, een spin-off van Final Fantasy XIII, neemt ons mee door het leven van Noctis, de laatste erfgenaam van een dynastie die moet regeren over de laatst overgebleven stad die de kracht van mysterieuze kristallen in handen heeft. Vele gevaren komen op zijn pad en in de tot nu toe vrijgegeven trailers kunnen we opmaken dat de ondertoon in de game donkerder is dan in welke Final Fantasy dan ook. Het is een lange tijd stil gebleven rondom deze game, maar vandaag heeft een nieuwe trailer het daglicht gezien die ons bijna zeven minuten laat genieten van nieuwe scenes en gameplay.

In de trailer die je hieronder kunt vinden, zien we de wereld van Versus XIII in al haar glorie. Grote donkere steden worden afgewisseld met kleurrijke bossen waar je je doorheen moet vechten. Zoals het een echte Final Fantasy game betaamt, komen beeldvullende monsters ook uitgebreid aan bod. Aan variatie dus geen gebrek. Personages worden met veel detail op het beeldscherm getoverd en de emoties die ze tonen, samen met de sterke maar ietwat droevige muziek, geven de game een vrij sombere ondertoon.

Als je van het vechtsysteem houdt die Kingdom Hearts games hanteren, dan kun je ook in Final Fantasy Versus XIII je hart ophalen. Het ziet er naar uit dat deze game eenzelfde soort formule gaat hanteren op dat gebied. Dit keer ook geen random-encounters meer, maar gevechten waar je je ter plekke in zal storten.

Velen kraakten Final Fantasy XIII af omdat de kern van de serie in die game niet echt meer aanwezig was. Je volgde in principe een vooraf bepaald pad en in de tussentijd moest je je door hordes aan vijanden loodsen. Het feit dat je het verhaal pas na enkele tientallen uren spelen kon snappen, droeg ook bij aan dit beeld. Desondanks heb ik erg van de game genoten. Of het verhaal in Versus net zo moeilijk te volgen zal zijn, durf ik nu nog niet te zeggen, maar dat je in de game kunt rondvliegen in een luchtschip over de world map, is fantastisch nieuws.

De trailer van Final Fantasy Versus XIII kun je hieronder vinden. De kwaliteit van het filmpje is niet fantastisch, maar het geeft je een goede indruk over wat je van de game kunt verwachten. Na dit gezien te hebben, is mijn enthousiasme voor de game in ieder geval weer helemaal opgelaaid. Omdat een release datum nog nergens te bekennen is, wordt het pijnlijk lang afwachten voordat ik deze game in mijn handen mag hebben.

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Advertenties
reacties
  1. Niels Dekker schreef:

    Ziet er goed uit! Doet me erg denken aan de gameplay van Kingdom Hearts trouwens. Which is nice 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s