Square Enix bezig met een aantal Final Fantasy spin-offs?

Geplaatst op: 17 januari 2011 door Erik Dekker in Nieuws

De populaire gamereeks Final Fantasy bestaat al enkele tientallen jaren. Met tot nu toe veertien uitgebrachte games die een eigen Romeins cijfer hanteren en een dozijn aan spin-offs, is dit een van de langstlopende series in geschiedenis van games. Voordat deel vijftien het levenslicht zal zien, brengt ontwikkelaar Square Enix ons eerst opnieuw een aantal spin-offs die zich hoogstwaarschijnlijk af zullen spelen in al bestaande universa van voorgaande Final Fantasy games. Maar welke titels zullen ons de gelegenheid geven voor een tweede bezoek met een nieuwe verhaallijn?

Square Enix’ officiële website voor Final Fantasy XIII gaat onder de naam Finalfantasy13game.com. Onlangs werd  ook de domeinnaam Finalfantasy13-2game.com geregistreerd, welke mogelijk dus duidt op een spin-off van het avontuur waar de het team van Lightning, Snow en Fang de wereld moeten redden. Een ”2” achter een al bestaande Final Fantasy game heeft de ontwikkelaar al eerder in de reeks toegepast. In Final Fantasy X-2, kreeg summoner Yuna (oorspronkelijk uit FFX) namelijk haar eigen verhaal, door met twee compagnons op pad te gaan om de wereld te redden van nieuw gevaar. Het is mogelijk dat Final Fantasy XIII-2 eenzelfde formule gaat toepassen.

Square Enix is blijkbaar ontzettend druk in de weer, want naast FF XIII-2, heeft de ontwikkelaar tevens de games Final Fantasy Type -0 , Type-1, Type-2, en Type-3 geregistreerd bij het Europe Trademark Database. Opvallend is dat bij eerdere registraties, simpelweg de naam Nier of Tactics Ogre werd gebruikt, namen die uiteindelijk ook in de eindversie van de games werden gebruikt. Omdat er voor Type-0 ook al een logo werd ontwikkeld (zie hierboven), lijkt het om een serieus gekozen titel te gaan.

Wat kunnen we van deze games allemaal verwachten? Op het moment van schrijven weten we van deze spin-offs helaas nog niks af. Square Enix houdt deze maand echter de ”first production press conference”, waar nieuwe titels zullen worden aangekondigd. Zullen deze games daar ook bij horen? Hopelijk krijgen we ook wat meer details te horen over Final Fantasy Versus-XIII. Wanneer ik meer weet, dan kun je het hier allemaal lezen!

Bron: Final Fantasy Type 0

Bron: Final Fantasy Type 1-2 en 3

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s