Details Dreamcast Collection onthuld, komt uit op 25 februari

Geplaatst op: 14 januari 2011 door Erik Dekker in Nieuws

Een tijdje geleden kreeg ik te horen dat Sega een compilatie van een aantal toffe Dreamcast titels gaat uitbrengen op de Playstation 3 en Xbox 360. De eerste games waar ik zelf toen meteen aan dacht waren Jet Set Radio, Chu Chu Rocket, Skies of Arcadia en beide Shenmue’s. Deze waren destijds namelijk één van de meest gewaardeerde titels in de bibliotheek van Sega’s console. Vandaag maakte het bedrijf bekend welke games je in de Dreamcast Collection kunt vinden.

Het gaat om welgeteld vier games die in deze collectie opnieuw worden uitgebracht met betere graphics, online leaderboards en natuurlijk achievements/trophies. Tot mijn grote ongenoegen zitten de games die ik hierboven heb genoemd er niet in, maar ik zal je niet in spanning laten wachten. Hier de vier aangekondigde titels voor je op een rijtje.

Crazy Taxi

Crazy Taxi doet zijn naam eer aan door je in de rol te laten kruipen van een taxichauffeur en geeft jou de opdracht om klanten rond te brengen door de drukke straten van een grote stad. Trage slakken zullen het niet ver schoppen want je werkt onder de druk van een timer, welke je beloont met extra punten als je je scheurijzer eens flink op zijn staart trapt en je klanten op tijd neerzet bij de gewenste eindbestemming. Het leuke van deze game is dat je vele verschillende routes kunt pakken om hier te komen. Dit houdt de frisse wind wat langer vast en rekt de speelduur ietwat uit.

Sega Bass Fishing

Als de chaos van Crazy Taxi je even teveel wordt, dan kun je met Sega Bass Fishing prima uit de voeten door lekker onderuitgezakt een lijntje uit te gooien en te staren naar het kabbelende beekje tot je een flinke vis aan je virtuele haak hebt geslagen. Uiteraard zal dit zo nu en dan gepaard gaan met een flinke worsteling op het water.

Sonic Adventure

De Sonic Adventure games werden door velen uitgeroepen tot de top van de Sonic-reeks. Antagonist Dr. Eggman is wederom uit op totale vernietiging van de wereld en het is aan jou om zijn ietwat humoristische bewind een halt toe te roepen. Kleurrijke en chaotische levels staan in deze game nog steeds centraal, maar worden zo nu en dan afgewisseld met grote open werelden waar de populaire blauwe egel zich doorheen moet banen voor de nodige collectibles en quest items die nodig zijn om door te kunnen gaan met het verhaal. Als kers op de taart kun je ook met een aantal van Sonic’s compagnons spelen zoals Tales en Knuckles.


Space Channel 5: part 2

In deze game kruip je in de rol van een funky ruimte reporter die het universum moet redden van een een kwaadaardige bende genaamd de ”Rythm Rogues”. Inderdaad, Space Channel 5: Part 2 is een muziek-game waar je middels ”dance-offs” en ”shoot-outs” het kwaad terug moet weten te dringen. Door op het juiste moment knoppen in te drukken, danst je personage op het ritme van de nummers. Als je deze sessies succesvol herhaalt, ben je een stap dichterbij de overwinning.

Qua variatie is er dus geen gebrek in de Dreamcast Collection. Toch vind ik het jammer dat Sega geen van de titels die ik in de eerste alinea benoemde in de compilatie heeft toegevoegd. Twee van de vier titels in dit pakket zijn trouwens ook al te downloaden op Xbox Live Marketplace en dat is toch een gemiste kans. Misschien is dit een experiment om enthousiasme op te wekken voor eventuele nieuwe collecties? In dat geval zal deze Dreamcast Collection goed verkocht moeten worden, willen er meerdere games van Sega’s console voor de tweede keer het levenslicht zien. Want als Shenmue en Skies of Arcadia opnieuw uitgebracht worden, dan zal ik geen moment twijfel om tot de aanschaf over te gaan.

De Dreamcast Collection komt op 25 februari in de winkelrekken te hangen en zal te verkrijgen zijn op zowel de PC als de Xbox 360. Althans, dat meldt Sega op haar officiële website. Blijkbaar vallen de Playstation 3 bezitters toch buiten de boot, iets wat eerder nog niet het geval was. De prijs voor dit pakket wordt binnenkort bekendgemaakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s