Eerste gameplay video’s van Torchlight (XBLA) en Beyond Good & Evil HD (XBLA/PSN)

Geplaatst op: 9 januari 2011 door Erik Dekker in Nieuws

Gokstad Las Vegas trapt het begin van ieder nieuw jaar af met de Consumer Electronics Show. Op deze beurs laten bedrijven hun nieuwste technologische producten met trots zien. Naast de presentatie van onder andere nieuwe 4G telefoons en de nieuwste Razer Switchblade, een ambitieuze game laptop, kregen we ook nieuwe beelden te zien van de opnieuw uitgebrachte dungeon crawler Torchlight en action-adventure game Beyond Good & Evil HD. Beiden komen binnenkort uit op Xbox Live Arcade en de laatstgenoemde ook op Playstation Network.

Torchlight

In de video van Torchlight op de Xbox 360 krijgen we een demonstratie van iemand die in de rol van een Alchemist kruipt in de dungeon van het spel. Één van de grootste verschillen ten opzichte van de PC-versie is duidelijk de manier hoe je de game bestuurt. Het spammen van toetsen is in deze versie een stuk moeilijker omdat je aan een het aantal knoppen van controller minder aanvallen kunt toewijzen. Daarentegen blijft het wel overzichtelijk en tovert de deze versie vloeiend over elkaar lopende beelden op je beeldscherm. De game werd door velen geprezen als mogelijke Diablo killer, omdat deze in principe alle elementen bevat die fans van het genre zich maar kunnen wensen. Torchlight vecht zichzelf in februari of maart naar XBLA tijdens de Xbox Live House Party en kost 1200 Microsoft punten.

Beyond Good & Evil HD

Beyond Good & Evil kwam al eerder uit op de Playstation 2, Gamecube en PC,  maar wist nooit door te breken bij het grote publiek. Jammer, want het is een hele bijzondere titel die veel meer lof verdient dan het heeft gekregen. Met hele hoge gemiddelde scores op Metacritic, vindt ontwikkelaar Ubisoft dat de game een tweede kans verdient en heeft besloten om om deze in High Definition opnieuw uit te brengen op Xbox Live Arcade en Playstation Network. In Beyond Good & Evil HD wordt de wereld Hyllis al eeuwen lang bedreigd door buitenaardse wezens. Je kruipt in de rol van Jade, een reporter die samen met haar camera en Dai-Jo staf erachter wil komen wat de reden van de invasie is. Niet wetende raakt Jade en haar metgezel Paige zo steeds dieper verwikkeld in een gruwelijk complot van de menselijke overheid. Beyond Good & Evil HD komt begin van dit jaar uit op zowel Xbox Live Arcade (1200 Microsoft punten) als PSN (14.99 eur0)

We hebben zowel Torchlight op de PC gespeeld als Beyond Good & Evil op de Gamecube en kunnen beide titels van harte aanbevelen. Beide games bieden qua speeluren genoeg waar voor hun geld. Ontwikkelaar Runic Games heeft aangegeven Downloadable Content uit te brengen voor Torchlight als deze genoeg verkoopt en hint zelfs naar een mogelijke release van Torchlight 2 op de Xbox 360. Hetzelfde geldt voor Beyond Good & Evil HD. Als deze namelijk redelijk hoge verkoopcijfers weet te behalen op beide consoles, dan komt dat de ontwikkeling van de langverwachte game Beyond Good & Evil 2 ongetwijfeld ten goede.

Advertenties
reacties
 1. Niels Dekker schreef:

  Torchlight doet me ook erg denken aan DeathSpank! Wat zou het vet zijn als daar een derde deel van zou verschijnen. De eerste twee waren episch!

  Beyond Good & Evil heb ik vroeger nooit uitgespeeld, ben niet verder gekomen dan het gedeelte waar je die hovercraft krijgt. Was wel erg vet. Zelda-esque. Aanradertje!
  Ik vermoed dat Ubisoft de remake van BG&E gebruikt om te peilen of het grote publiek zit te wachten op deel 2. Als hij goed verkoopt, zullen er volgens mij meer resources op het vervolg worden gezet. Fingers crossed!! 😉

  • Erik Dekker schreef:

   De Xbox-360 versie zal inderdaad richting de formule van DeathSpank gaan inderdaad. Ik ben erg benieuwd hoe deze versie tot zijn recht zal komen vergeleken met de PC-versie. DeathSpank 3 komt er ook ongetwijfeld aan, gezien het onverwachte succes van deel 1 en 2!

   Ja klopt ik weet bijna wel zeker dat BG&E HD wordt ingezet als test of er vraag is naar het officiële vervolg. Maar ook daarvan verwacht ik ergens dezer maanden de eerste info van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s