Game releases: januari

Geplaatst op: 7 januari 2011 door Erik Dekker in Geen categorie

De feestdagen zitten er helaas weer op. We kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat we een fantastisch jaar achter de rug hebben op het gebied van games. Vooral de laatste paar maanden wisten velen van ons erg te bevredigen. Maar 2011 is nu sinds een week officieel van start gegaan. Hoe zit het met de aftrap van dit jaar? Weet januari ons net zo in de watten te leggen?

Voor kwantiteit zit je deze maand aan het verkeerde adres, maar dat was te verwachten. De eerste maanden van het nieuwe jaar zijn namelijk vaak het rustigst. Kwaliteit is deze januari echter wel sterk aanwezig. Triple A titels als platformer LittleBigPlanet 2 en horrorgame Dead Space 2 mogen eigenlijk niet ontbreken in de collecties van de liefhebbers van deze genres. LittleBigPlanet 2 hanteert een ietwat zelfde formule als zijn voorganger maar kent vele veranderingen en biedt daarnaast de mogelijkheid om je eigen mini-games in elkaar te zetten. Denk hierbij aan de mini-games die je ook kon vinden in Mario Party games uit die ”goede oude tijd”.

Ook Dead Space 2 zal meer van hetzelfde bieden, maar het ziet er naar uit dat de ontwikkelaar nog origineel uit de hoek gaat komen met de horror momenten in de game. En er zit een multiplayer component in waarin je zowel als Human moet zien te overleven maar ook als Necromorph de andere partij flink angst in kunt laten zaaien. Meer hoeven we niet te zeggen, toch?

Ook niet onbelangrijk om te vermelden is het feit dat Playstation 3 bezitters vanaf deze maand kunnen gaan genieten van Mass Effect 2! De gebeurtenissen uit het origineel zullen in een stripverhaal die op de disc staat worden verteld, zodat spelers niet zullen achterblijven op de feiten. Geloof ons, deze game moet je hebben gespeeld. Het verhaal, de graphics, de sfeer en de gameplay zijn in principe ongeëvenaard.

PC

28 januari

Dead Space 2

Playstation 3

14 januari

DC Universe Online (Massive Multiplayer Online Role Playing Game)

21 januari

LittleBigPlanet 2

Mass Effect 2

Mindjack

28 januari

Dead Space 2

29 januari

Sorcery (Move game)

LittleBigPlanet 2

Mindjack

Xbox 360

21 januari

Mindjack

28 januari

Dead Space 2

Erik: om eerlijk te zijn ben ik nog redelijk verzadigd van de afgelopen maanden. Games als Demon’s Souls, Fallout: New Vegas en Call of Duty: Black Ops hebben op dit moment mijn volledige aandacht, maar tussen al deze chaos door ga ik zo nu en dan ook verder met het avontuur van Isaac Clarke, de hoofdpersoon uit Dead Space. De sfeer en het gevoel van eenzaamheid zijn in deze game ijzersterk en ik kan daarom ook niet wachten om het vervolg in huis te halen. Tot ik dat doe moet ik uiteraard wel eerst het origineel uitspelen.

Ik heb hetzelfde met LittleBigPlanet 2. Ik ben nog bezig aan deel één, maar wat ontwikkelaar Media Molecule uit haar tover hoed heeft weten te toveren met het vervolg, dat geeft me om eerlijk te zijn wel erg jeukende handen om daarmee aan de slag te gaan. Ik heb destijds fantastische en lachwekkende momenten beleefd met vrienden in de Mario Party games (en dan met name de mini-games), en ik hoop een sprankeltje van die magie weer in LittleBigPlanet 2 te vinden. Met een zeer actieve community die hun zelfgemaakte levels en mini-games zullen delen met de rest van de wereld, ben je voorlopig wel even met deze titel zoet.

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Volg Jelle Versee op Facebook en Twitter!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s