Catherine gameplay ziet er (on)werkelijk briljant uit

Geplaatst op: 6 januari 2011 door Erik Dekker in Nieuws

Één van de meest ondergewaardeerde ontwikkelaars is ongetwijfeld Atlus, beter bekend van de game 3D Dot Game Heroes en de alom geprezen Persona-reeks. Deze Japanse ontwikkelaar en tevens uitgever staat vooral bekend om de hoge mate aan creatieve ideeën in games, waardoor in principe weinig van haar games een soortgelijke variant op de markt hebben. Juist om deze reden is de ontwikkelaar vooral geliefd bij de niche en dat is best jammer want het zijn vaak echte pareltjes. Atlus’ nieuwste game heet Catherine en het ziet er naar uit dat ook deze game niet een alledaagse titel gaat worden.

In de eerste gameplay trailer zien we een man die in zijn dromen hoorns draagt en praat tegen exploderende schapen. Wat volgt zijn bloederige en angstaanjagende puzzels die hij moet doorlopen om te overleven. Waarschijnlijk is het de bedoeling dat hij zijn nachtmerries onder controle moet houden om zich ervan te weerhouden er steeds dieper in verstrengeld te raken.

Toen de game werd aangekondigd, wist ik eerlijk gezegd niet helemaal wat ik ervan moest verwachten. Zou het een point and click worden? Of een titel die eenzelfde RPG-formule volgt als Persona? Nee, Catherine belooft ons een licht-erotische RPG met platform elementen gehuld in een gruwelijk en bloederig jasje. De trailer laat je tevens zien dat de werkelijkheid op de schop wordt genomen en dat niets is wat het lijkt. Een wederom veelbelovende titel van Atlus om scherp in de gaten te houden.

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Advertenties
reacties
  1. Niels Dekker schreef:

    Those sheep are freaking me out big time bro! :s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s