Sega komt met een Dreamcast collection voor de PS3 en Xbox 360

Geplaatst op: 15 december 2010 door Erik Dekker in Nieuws

Het houdt maar niet op met het Dreamcast nieuws. Onlangs kon je al lezen dat er nog games worden ontwikkeld voor de oude spelcomputer, maar nu heeft Sega besloten een aantal klassiekers opnieuw uit te brengen op zowel Microsoft’s als Sony’s console. Een heugelijk nieuwsbericht waar ik erg blij van word. We hebben dit fenomeen echter al eerder gezien van hetzelfde Japanse bedrijf met The Ultimate Genesis Collection, een heruitgave van een groot aantal games die op de Mega Drive waren te spelen.

Alan Pritchard, Sega’s Vice President of sales and marketing, meldde tijdens een interview met tijdschrift Game Informer dat ”The Dreamcast Collection” een feit is. Het bedrijf zal volgens hem een aantal van populairste titels die de Dreamcast te bieden had samenstellen en deze opnieuw uit te brengen op één disc, welke te spelen zal zijn op zowel de Playstation 3 als de Xbox 360.

Pritchard meldde het volgende:

“The Dreamcast fans are very devoted. You see on eBay people are still buying the games and system. We actually have a Dreamcast collection coming out soon. We are looking to bring some of the old Dreamcast games to market digitally and packaged. The titles are still to be announced. The Ultimate Genesis Collection did huge numbers on PS3 and 360, so it’s an important part of our business. We’ve already been releasing some Dreamcast games digitally; Crazy Taxi [for one].”

Helaas is op het moment van schrijven niet duidelijk welke specifieke games in de Dreamcast Collection zullen zitten. Zelf hoop ik echt dat Skies of Arcadia erop uitkomt, samen met Sonic Adventure 1 en 2, Shenmue 1 en 2 maar ook Grandia 2 mag er zeker niet in ontbreken. De Shenmue reeks heb ik nooit een kans gegeven, maar ik heb vernomen dat vele gamers deze twee titels tot de besten van de Dreamcast bibliotheek hebben gezet. Met de onlangs opborrelende geruchten over Shenmue 3, zal het me niets verbazen als Sega het voor de liefhebbers makkelijker wil maken om de eerste twee delen eerst te kunnen spelen.

Ook vroeg Game Informer aan Pritchard of we de Dreamcast 2 ooit met open armen mogen ontvangen. Op die vraag gaf hij kort antwoord:

“Unless there’s something I don’t know – no one has told me about getting back into the console business.”

Tegenwoordig mogen we gaan speculeren bij een dergelijke opmerking. Ik ben dus heel erg benieuwd wat Sega de komende jaren allemaal voor ons in petto heeft. Zijn het echter rechtstreekse overzettingen die achievements/trophies ondersteunen, of genieten de titels van een grafische verbetering met extra’s? Omdat Pritchard aangaf dat de collectie snel zal uitkomen, krijgen we binnenkort ongetwijfeld meer details over dit feestelijke pakket.

Het volledige artikel kun je hier vinden.

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s