Ontwikkelaars teasen ons met likkebaardende trailers van langverwachte games

Geplaatst op: 14 december 2010 door Erik Dekker in Nieuws

Het jaar 2010 is goed voor ons gamers geweest. Met hooggewaardeerde titels als Mass Effect 2, Gran Turismo 5,  Red Dead Redemption , Alan Wake en Halo: Reach, hebben wij maar bar weinig om te klagen gehad. Dit is natuurlijk slechts het topje van de ijsberg. Laten we het er op houden dat het voor ontwikkelaars moeilijk wordt om dit jaar te overtreffen! Toch ziet het er naar uit dat het komende jaar een serieuze poging gaat doen om het nog net even beter te doen. In 2011 verwachte games als Mass Effect 3, The Elder Scrolls V: Skyrim, Batman: Arkham City en Uncharted 3: Drake’s Deception, laten ons ongeduldig naar de winkel rennen voor agenda’s waarmee we watertandend de dagen af tellen naar deze releases. Heb je een zwak voor tenminste één van deze games? Lees dan heel snel verder.

De jaarlijkse show van Spike TV Video Game Awards is onlangs weer van start gegaan en staat bekend om haar prijsuitreikingen aan ontwikkelaars. Voor de mensen die thuis blijven zijn dat natuurlijk niet de meest belangrijke zaken om naar uit te kijken. Nee, deze show gaat vaak gepaard met likkebaardende trailers van games die nog moeten komen. En juist op dát gebied pakten ontwikkelaars daar dit jaar weer groot uit. Naast de in de eerste alinea benoemde games, komen onder andere ook Forza 4, SSX: Deadly Decents en Portal 2 aan bod. Een ding moge zeker zijn: het wordt een heel langdurend 2011, met het merendeel aan titels die pas in aan het eind van van dat jaar uitkomen.

Hier de lijst met de tofste games die op de Spike TV VGA aanwezig waren. De trailers kun je onderin vinden, als je op de naam van de game klikt.

 • The Elder Scrolls V: Skyrim – in dit directe vervolg op The Elder Scrolls IV: Oblivion staat een nieuwe krijger met drakenbloed centraal. Hij is de enige die de draken in Skyrim vrezen. Het komt er dus simpel gezegd op neer dat jij de uitverkorene zal zijn die de wereld moet reden van het kwaad. Laat dat nou net zijn waar wij enthousiast van worden. The Elder Scrolls games staan bekend om haar ongelofelijk grote werelden die verkend moeten worden voor geheime schatten, monsters en unieke quests. Skyrim zal ongetwijfeld eenzelfde concept gaan volgen. De game komt naar verwachting op 11 november 2011 uit, een datum die nu al heel dik gemarkeerd staat met een rode stift!
 • Batman: Arkham City – Arkham City is een direct vervolg op de 2009 hit Batman: Arkham Asylum. Puzzelelementen en keiharde actie staan weer centraal, maar dit keer met een handvol nieuwe superschurken. De trailer die Spike TV liet zien op de VGA show, toont ons een nieuwe bad guy Deze duistere man genaamd Doctor Hugo Strange houdt op eigen creatieve wijze flink huis in Gotham City en kent alle duistere geheimen van Batman. Zal dat wellicht betekenen dat we in de game een klein deel als Bruce Wayne zelf mogen spelen? Een toffe afwisseling als je het mij vraagt. Als Arkham City kwalitatief ook maar half zo goed zal zijn als Arkham Asylum, dan zijn wij in ieder geval overtuigd.
 • Mass Effect 3 – het slotstuk in de Mass Effect reeks waarin Commander Shepard de aarde moet beschermen tegen de kwaadaardige Reapers  wordt ergens rond de feestdagen van 2011 verwacht
 • Prototype 2 – In Prototype kroop je in de huid van een gemuteerde Alex Mercer, die de meest verwoestende krachten op New York kon uitoefenen. De game stond garant voor lekker chaotische actie en over de top scenario’s, maar kende ook zijn fouten. Prototype 2 laat je in de huid kruipen van Sergeant James Heller, die zich ook laat transformeren en is erop uit om een eind aan Mercer te maken. De slogan ”Murder your maker” en beeldvullende chaos die in de trailer wordt getoond, laat ons in ieder geval watertandend achter en verlangend naar meer. Nu maar hopen dat de voorspelling van de Maya’s niet uitkomt, want de game komt naar verwachting in 2012 uit.
 • Uncharted 3: Drake’s Deception – het einde van de trilogie waar schatzoeker Nathan Drake zich door een levensgevaarlijke woestijn moet begeven zal naar verwachting op 1 november 2011 het daglicht zien
 • Resistance 3 – In het derde deel van de PS3 exclusive Resistance reeks,  moet je opnieuw zien te overleven tegen de invasie aan bloeddorstige aliens. Op 6 september 2011 gaat het verzet van de in levensgevaar verkerende mens door met vechten.
 • InSane – Filmregisseur Guillermo Del Toro werkt samen met THQ aan een nieuwe gamereeks, welke naar verwachting een trilogie gaat worden. Op de vrij nietsverhullende teaser trailer na, weten we in principe nog niks van de game. Maarja, het feit dat Del Toro de touwtjes in handen heeft, maakt ons al watertandend verlangen naar gameplay beelden. Het wordt dan ook onnoemelijk lang wachten tot we de game mogen spelen, want deze zal naar verwachting pas in 2013 te verkrijgen zijn.
 • Forza Motorsport 4 – Een nieuw deel in de populaire race-sim reeks is op de show aangekondigd. Vooralsnog is er niets over de game bekend. Een teaser laat ons echter wel weten dat de game er aan komt met het bericht dat de game in de herfst van 2011 uitkomt.
 • Portal 2 – in het vervolg op Valve’s succesvolle puzzle-platformer Portal, worden gamers weer blootgesteld aan de meest onmogelijk en inovatieve puzzels die opgelost moeten worden met de Portal-gun, die twee openingen in de muur kan schieten om deze zo als portaal tussen elkaar te laten werken. Een complexe gedachtegang is dus geboden. Ditmaal kun je ook co-op te werk gaan! Wij zijn benieuwd.
 • Mortal Kombat – De nieuwste aanvulling in de Mortal Kombat serie kent een gloednieuw en onverwacht personage. Kratos, de held uit de God of War games mag de arena gaan betreden om kont te gaan schoppen. De huidige vechters zullen het ongetwijfeld nog moeilijk gaan krijgen. Een release datum is nog niet bekend, hoogstwaarschijnlijk omdat Kratos nu nog druk bezig is met goden af te slachten.
 • SSX: Deadly Decents – in het nieuwste deel in de reeks van één van de meest gewaardeerde snowboard games kruip je in de huid van een durfal die met zijn team wil gaan afdalen van een van de meest gevaarlijke plekken die deze aardbol kent. Wanneer de game uitkomt? Die datum blijft vooralsnog in ijskoude nevelen gehuld.

Het moge dus duidelijk zijn dat de komende jaren ons goed gaan verwennen op het gebied van games! Ongetwijfeld zullen een aantal release data uitgesteld worden, maar dat mag de voorpret natuurlijk niet drukken. We hebben een hele hoop om naar uit te kijken, maar in de tussentijd staat er voor velen ongetwijfeld nog een hele hoop mooie titels te wachten, klaar om grijs gespeeld te worden.

Van welke getoonde (en ongetoonde) toekomstige games krijg jij het warm? Schrijf een reactie en laat je horen!

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Volg Jelle Versee op Facebook en Twitter!

Advertenties
reacties
 1. Jelle Versee schreef:

  Gaat weer pijnlijk kostelijk worden al deze games 😛 Zeker een aantal titels tussen waar ik tijdje op zit te wachten. O.a. Mass Effect en Elder scrolls en Batman staan hoog aangeschreven.

  • Erik Dekker schreef:

   Inderdaad! 2011 wordt gewoonweg fantastisch. Naast de hierboven genoemde titels mogen we ook onder andere waarschijnlijk ook Dragon Age 2, Dead Space 2, Bulletstorm, Crysis 2, Homefront, Deus Ex: Human Revolution, Hunted: The Demon Forge, L.A. Noire, Rage, Gears of War 3 en Duke Nukem Forever verwachten. Can’t wait!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s