Begonnen aan: Assassin’s Creed Brotherhood

Geplaatst op: 25 november 2010 door Jelle Versee in Nieuws

Als je recent Assassin’s Creed II op 100% hebt uitgespeeld is het altijd leuk om meer van hetzelfde in handen te krijgen. Gelukkig lag deze special edition eenzaam mij aan te staren en kon ik dit laatste exemplaar nog in handen krijgen. Maar terug naar het spel dus, hierin kreeg ik allereerst een volledig overzicht te zien van de belangrijkste gebeurtenissen in de Assassin’s Creed-reeks. Dit is vast en zeker geen minpunt want het laat de mogelijkheid om met deze Brotherhood te beginnen zonder de vorige games te moeten hebben gespeeld. Een slimme zet dus van Ubisoft, maar het geeft ook eens een kort overzicht voor fans van de reeks. Wat ook leuk was in deze Special Edition was de DVD van Assassin’s Creed: Lineage, het verhaal voor Assassin’s Creed II en geeft aan hoe de vader van Ezio verscheidene missies als assassin uitvoert. Maar we moeten bij de game blijven …

Assassin’s Creed begint waar we deze ook achterlieten in het vorige deel, met Ezio die in Monterigionni zijn plannen smeedt om de Tempeliers van hun kostbare prijs afhandig te maken. Om verdere spoilers wat te verminderen zal ik niet teveel uitweiden over het verhaal. Ik kan alvast aangeven dat meerdere details in de verhaallijn zeer fictief aanvoelen wat het spel alleen maar ten goede komt.

Grote wijzigingen in combat systeem zijn er niet echt, alhoewel dat vijanden je nu wel kunnen aanvallen tijdens je combo’s wat in de vorige games niet het geval was. Zo zitten er een aantal nieuwe wapens in zoals onder meer de kruisboog.

Maar het leukste aspect ligt hem in het opbouwen van volgelingen die je tijdens je gameplay tot je beschikking krijgt om snel een grote hoeveelheid vijanden neer te halen. Deze volgelingen levelen op hun beurt en met elk level krijg je punten die je dan kan spenderen om meer armor of wapens aan deze volgeling te geven. Zo kan je een grote verscheidenheid in je rangen brengen om zo een reeks van verscheidene assassins onder jouw beheer te hebben.

Ik kan het spel alleen maar aanraden voor zowel fans als gamers die nieuw zijn met de reeks, deze Assassin’s Creed Brotherhood brengt meer van het goede en zorgt met zijn nieuwe functies alleen maar voor verbetering. Een fantastische game met een enorm dynamisch gevoel!

Advertenties
reacties
  1. Niels Dekker schreef:

    leuk stukje Jelle. Maar hoe is de multiplayer? Daar ben ik namelijk erg benieuwd naar, omdat dit de eerste Assassin’s Creed is die die modus heeft. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s