Nintendo vecht het uit met Microsoft in Final Fantasy IV

Geplaatst op: 17 november 2010 door Erik Dekker in Nieuws

Het moge duidelijk zijn dat de grootmachten in gamesland het niet zo hoog hebben met elkaar. Via grootste advertenties, acties, game exclusives en dergelijke probeert ieder bedrijf zoveel mogelijk gamers naar zich toe te trekken. Soms gaat het er echter persoonlijk aan toe en worden geschillen van man tot man uitgevochten. In het filmpje hieronder doet Nintendo een wel heel speciale poging om het bewind van Microsoft omver te werpen.

Een ambitieuze gamer die onder de naam Doctoroctoroc gaat, heeft namelijk Nintendo’s SNES klassieker Final Fantasy IV gehacked en laat hierin een aantal van Nintendo’s meest populaire mascottes vechten tegen een steeds dichterbij komende Xbox 360 met daarin de gedaante van Bill Gates (de baas heet ironischerwijs Firewall). De Firewall spreekt de meest duistere aanvallen zoals ”Lag” en ”Liveupdate” op de helden uit maar wordt tegengehouden door Samus’ ”Powerbombs” en Megaman’s ”Timestop”.

Een grappige kijk op de heftige console oorlogsvoering die de laatste tijd duidelijk aan het woeden is. Wees bij deze echter gewaarschuwd dat het baas gevecht gebaseerd is op een echt gevecht uit het spel. Als je nog aan Final Fantasy IV moet of wilt beginnen, dan raad ik je aan dit filmpje vooralsnog even links te laten liggen!

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s