Brengt Blizzard Diablo naar de consoles?

Geplaatst op: 16 november 2010 door Erik Dekker in Nieuws

Alle wonderen zijn de wereld nog niet uit blijkt maar weer. Blizzard, een ontwikkelaar die puur gericht is op PC-games, hint middels een aantal vacatures dat spelers straks mogelijk op de console de hel kunnen gaan betreden met een nieuw deel in de Diablo reeks. Iets wat ik eerlijk gezegd nooit zou hebben zien aankomen.

“We’re exploring a Diablo-related concept for consoles and are currently looking to fill a few senior console-related positions on the Diablo III team. As we’ve said in the past, with proper care the gameplay could suit the console platform, and we’re interested in seeing what talent out there might be interested in such a project”, meldt Blizzard op de community website.

Vooralsnog is er nog niets bevestigd. De ontwikkelaar meldde namelijk ook even vriendelijk maar dringend het volgende aan de rest van de wereld: “Please note that this is not an announcement of a console title. We are first and foremost developing Diablo III for Windows and Mac PCs and don’t intend to allow any possibility of a console interpretation to delay or affect the release of the game.”

Als je een beetje logisch nadenkt dan zul je echter zien dat alle pijlen zich richten op een console versie van een Diablo-achtige game gemaakt door Blizzard. Of het een port wordt van Diablo III durf ik alleen nog niet te zeggen. hierover horen we binnenkort ongetwijfeld meer. Ook al komt dit nieuws vrij onverwachts aan, toch zie ik wel enige kansen liggen voor zo’n game. De consoles hebben namelijk veel te weinig van zulke titels in het portfolio staan.

Dit zou niet Blizzard’s eerste poging zijn om een van hun games naar de consoles te brengen. Een positief beoordeelde Starcraft 64 op (logischerwijs) de Nintendo 64 en Diablo 1 op de PSX gingen deze nieuwe onaangekondigde titel al voor. De release van deze titel zal vooralsnog in nevelen gehuld blijven. Als we het tempo van Diablo III echter mogen aannemen dan kun je een Diablo op de consoles verwachten wanneer je kleinkinderen hun kleinkinderen krijgen en tijdreizen mogelijk is. Geduld is een schone zaak luidt het gezegde dan ook.

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Advertenties
reacties
  1. magnumxopus schreef:

    Diablo zal voor mij altijd een PC-game blijven maar ik vind dit geen slechte ontwikkeling:) Hopelijk wordt het wat!

    • Erik Dekker schreef:

      Ik hoor ook overal om me heen negatieve reacties van gamers die bang zijn dat de PC versie hierdoor negatief beïnvloed wordt. Het is Blizzard mensen. Van hen mag je wel kwaliteit verwachten! Ik twijfel zelf nog op welk platform ik Diablo ga spelen aan de andere kant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s